Wat kost een hondenverzekering?

De kosten van een hondenverzekering verschillen per verzekeraar en per hond. Hieronder leest u alles over de vraag 'Wat kost een hondenverzekering?'
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 15 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 16 april 2021

Kosten hondenverzekering

Heeft u een hond? Dan wilt u uiteraard de beste verzorging voor het dier. Toch kan het zo zijn dat uw hond ineens ziek wordt. Ook kan uw hond gewond raken door een ongeluk of aanrijding. Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig. De arts onderzoekt de hond en beoordeelt of er medische hulp nodig is. Het kan voorkomen dat de hond een operatie nodig heeft. De kosten van de dierenarts kunnen snel hoog oplopen. Om deze kosten te dekken is het afsluiten van een hondenverzekering erg verstandig. Maar wat kost een hondenverzekering nu precies? Dat verschilt per verzekeraar en per hond.

wat kost een hondenverzekering

Wat kost een hondenverzekering precies?

Wat een hondenverzekering precies kost, kunnen wij niet zeggen. Dat hangt helemaal af van uw hond. U kunt ervan uitgaan dat u een hondenverzekering kunt afsluiten voor een paar euro per maand. Dit is echter voor een basisdekking. Wilt u een uitgebreidere dekking, dan lopen de kosten op tot boven de 10 of 20 euro per maand en soms nog verder. Het ras van uw hond is erg bepalend voor de kosten van de hondenverzekering.

Hondenverzekering kosten vergelijken

Zoals gezegd worden de kosten van de hondenverzekering bepaald op basis van een aantal factoren. Denk aan het ras, de leeftijd van uw hond en de gewenste dekking. Omdat iedere verzekeraar zelf bepaalt welke premie zij rekent, is vergelijken erg verstandig. Om erachter te komen welke verzekering het beste bij uw hond past, is het aan te raden om deze te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet onnodig veel betaalt.

Vergelijken doet u op basis van:

  • De maandelijkse premie
  • De dekking van de verzekering
  • Het eigen risico
  • De polisvoorwaarden

Het is van belang dat de verzekering die u afsluit volledig bij uw hond past. U wilt natuurlijk niet dat u uw hond onvoldoende heeft verzekerd. En dan alsnog voor hoge kosten moet opdraaien. Of dat de polisvoorwaarden niet bij uw situatie aansluiten. Voordat u een verzekering afsluit, raden wij daarom altijd aan om de voorwaarden goed door te nemen. Hierdoor komt u niet onverwachts voor risico’s te staan. Ook kunt u reviews van andere klanten lezen.

Wat bepaalt de kosten van de hondenverzekering?

De hoogte van de premie van een hondenverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn:

  • De hoogte van het eigen risico
  • De dekkingsgraad
  • De leeftijd van de hond
  • Het hondenras
  • De gezondheid van de hond op het moment van afsluiten
  • De gezondheid van de hond het afgelopen jaar

kosten hondenverzekering