Wel of geen hondenverzekering?

Of u wel of geen hondenverzekering neemt, hangt volledig af van uw wensen. Lees hier alles over het wel of niet verzekeren van uw hond.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 15 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 19 juli 2021

Wel of geen hondenverzekering nemen?

Als hondenliefhebber wilt u het beste van het beste voor uw trouwe viervoeter. Wordt uw hond ziek? Of krijgt hij of zij een ongeluk? Dan is een bezoek aan de dierenarts nodig. Soms is er zelfs een operatie nodig. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Niet iedereen is in staan om de rekening van de dierenarts zomaar te betalen. Het afsluiten van een hondenverzekering kan dan handig zijn. Twijfelt u of u wel of geen hondenverzekering moet afsluiten? Bekijk dan eens wat de voordelen zijn van deze verzekering.

wel of geen hondenverzekering

Voordelen van een hondenverzekering

  • Voorkomt onverwacht hoge kosten
  • Verzekeren kan al vanaf een paar euro per maand
  • Na een operatie kan een hond chronische klachten overhouden, wat u zonder verzekering veel geld kost

Nadelen van een hondenverzekering

  • Kost maandelijks geld
  • Veel verzekeraars hanteren een maximale vergoeding p/j
  • Niet alle kosten worden gedekt

Waarom een hondenverzekering?

De meeste mensen kiezen een hondenverzekering omdat ze niet voor onverwacht hoge kosten willen komen te staan. Een operatie van een hond kan al snel meer dan duizend euro kosten. Het is dan wel fijn als dit goed verzekerd is.

Voorbeeld: Een fractuurbehandeling van een linkerpoot van een herdershond kost al snel 1800 euro. 

Moet ik mijn hond verzekeren of niet?

Uw hond wel of niet verzekeren? Dat bepaalt u helemaal zelf. Het is in Nederland niet verplicht om uw huisdier te verzekeren. Het kan wel verstandig zijn om een verzekering voor uw huisdier af te sluiten. Er zijn een aantal zaken die de kosten van de verzekering bepalen, zoals het totaal gedekte bedrag en de hoogte van het eigen risico. Daarnaast spelen het geslacht van de hond, het ras, het gewicht en de leeftijd van de hond mee. Op basis van deze factoren wordt het risico en daarmee de kosten van de maandelijkse premie bepaald.

Een hondenverzekering via Totaalbesparen.com

Bent u uit de vraag of u wel of geen hondenverzekering neemt? Voordat u een verzekering afsluit, is het aan te raden om de aanbieders te vergelijken. Dit kan enorm lonen. Vergelijken doet u eenvoudig via de tool op Totaalebesparen.com. Hier ziet u in één overzicht welke opties er zijn. Kies niet direct voor de goedkoopste verzekering, maar bekijk alle voorwaarden. De duurste verzekering is niet altijd de beste, maar een goedkope verzekering biedt misschien niet genoeg dekking. Vergelijk daarom altijd zowel de kosten als de polisvoorwaarden. Heeft u alle verzekering met elkaar vergeleken? Dan kun u een juiste keuze maken.