Kat wel of niet verzekeren

Een kat wel of niet verzekeren kunt u zelf bepalen. Het is niet verplicht, maar wel erg verstandig. Hiermee voorkomt u hoge rekeningen. Hier leest u alle informatie over het verzekeren van uw kat.

Dierenverzekering vergelijken

Moet ik mijn kat wel of niet verzekeren?

Moet ik mijn kat wel of niet verzekeren?

Het verzekeren van een huisdier is iets waar veel mensen over twijfelen. Uw vraagt zich misschien af: moet ik mijn kat verzekeren of niet? De kosten van de dierenarts lopen al snel hoog op. Met een verzekering worden deze kosten geheel of gedeeltelijk gedekt. Het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier kan daarom verstandig zijn. Uw kat wel of niet verzekeren? Een kattenverzekering heeft veel voordelen. Maar voordat u een verzekering afsluit, is het verstandig om te vergelijken.

    [inhoudsopgave]

Een kattenverzekering vergelijken


Steeds meer Nederlands kiezen ervoor om hun huisdier te verzekeren. En dat is niet zo gek. Een bezoek aan de dierenarts brengt hoge kosten met zich mee. Daarnaast is een kat een belangrijk onderdeel van de familie. Wordt uw kat ziek? Dan wilt u er alles aan doen om hem of haar beter te maken. Een kattenverzekering kan dan uitkomst bieden. Of u wel of geen kattenverzekering wilt afsluiten, hangt af van een aantal factoren:
  • De maandelijkse premie
  • Het eigen risico
  • De dekking

Moet ik mijn poes verzekeren?


Schaft u een kat aan? Dan denkt u eerst aan het kopen van een kattenbank, speeltjes, eten en drinken. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje; er kan onverwachts iets ergs met de kat gebeuren. Een bezoek aan de dierenarts is dan vaak nodig. De dierenarts controleert de kat en misschien is er zelfs een operatie nodig. En dat is niet goedkoop. Uw kat is weer helemaal opgeknapt, maar u krijgt na een tijdje een hoge rekening op de deurmat. Door te kiezen voor een kattenverzekering worden deze risico’s afgedekt en hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten.

Wel of geen kattenverzekering?


Uw kat verzekeren hoeft niet veel te kosten. Voor minder dan een tientje per maand sluit u al een kattenverzekering af. Toch kunnen de kosten een grote rol spelen in de beslissing of u uw kat wel of niet gaat verzekeren. Elke maand tien euro is na verloop van tijd toch een heel bedrag. Dit is dan ook een afweging die u zelf moet maken. Heeft u bijvoorbeeld een jonge raskat aangeschaft? Dan overweegt u misschien sneller een kattenverzekering dan wanneer u een oude kat heeft. Daarnaast speelt uw eigen financiële situatie een rol. Heeft u voldoende spaargeld? Dan kunt u de kosten van een operatie zelf opvangen. Heeft u geen geld om een onverwachtse behandeling voor uw poes uit eigen portemonnee te betalen? Dan is een kattenverzekering het overwegen waard.

Kat verzekeren of niet


Of u uw kat wilt verzekeren of niet, is per persoon verschillend. Waar de een voor zekerheid gaat, vindt de ander het niet erg om het risico op een fikse rekening te lopen. Het is in Nederland niet verplicht om uw huisdier te verzekeren. Kiest u er wel voor om uw kat te verzekeren? Start dan met vergelijken. Vul de gegevens van uw kat in en zie snel welke aanbieder de beste kattenverzekering biedt. Bij ons kunt u uw kat verzekeren bij OHRA, Petplan, InShared en HEMA.

Vergelijk direct

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01