Kattenverzekering vergelijken

U heeft uiteraard het beste voor met uw kat. Het kan voorkomen dat uw kat een dure behandeling moet ondergaan. In dit geval biedt een kattenverzekering uitkomst. Vergelijk daarom hier kattenverzekeringen op prijs en dekking.

Kattenverzekering vergelijken

Heb ik een kattenverzekering nodig?

Een simpele kattenverzekering hoeft niet veel te kosten. Meestal bent u voor een tientje per maand wel klaar. Toch is dit over een langere periode een aardig bedrag. Na 10 jaar bent u immers € 1200 kwijt aan premies voor de kattenverzekering. Maakt u over deze periode alleen gebruik van de jaarlijkse controles bij de dierenarts en maakt u verder nooit extra kosten, dan zou u goedkoper afgeweest zijn zonder kattenverzekering. De jaarlijkse controle kost gemiddeld namelijk € 30. Over een periode van 10 jaar zouden deze controles u dus slechts € 300 gekost hebben. De kans dat uw kat over een periode van 10 jaar geen extra kosten maakt is helaas niet erg groot. Zo zal de kat waarschijnlijk gecastreerd/gesteriliseerd moeten worden, zal deze inentingen nodig hebben en vaak ook gebitsverzorging. Daarnaast bestaat de kans dat er een grote ingreep plaats moet gaan vinden. Hiervoor kunt u zich verzekeren, maar u kunt er ook voor kiezen maandelijks een klein bedrag apart te leggen, mocht dit in de toekomst nodig zijn.

Waar zoekt u naar?

Bedenk allereerst goed waartegen u gedekt zou willen zijn. Verschillende verzekeraars bieden verschillende polissen.

Maak een vergelijking

Vul de gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Op basis hiervan wordt een vergelijking samengesteld.

Maak uw keuze

De goedkoopste verzekering staat bovenaan. Kies in het overzicht de verzekering die het best bij u past.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat dekt de kattenverzekering?

KattenverzekeringDe kattenverzekering vergoedt kosten die gemaakt worden bij de dierenarts. De basisverzekering vergoedt in ieder geval consulten bij de dierenarts, de jaarlijkse controle, noodzakelijke operaties en opname of verblijf in een kliniek. Daarnaast kan deze verzekering uitgebreid worden met verschillende aanvullende verzekeringen. Houdt er wel rekening mee dat uw maandelijkse premie omhoog gaat met elke aanvullende verzekering die u afsluit.

Aandoeningen aan heupen of ellebogen

Bepaalde kattenrassen hebben vaak deze problemen. Zeker op oudere leeftijd wordt de kans steeds groter dat uw kat een aandoening aan de heupen of ellebogen ontwikkeld. Deze aandoeningen worden bij enkele verzekeraars al gedekt met een basispolis, bij andere verzekeraars zult u hiervoor een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Daarnaast bestaat de kans dat wanneer uw raskat tot de risicogroep behoort, deze niet bij elke verzekeraar geaccepteerd wordt. De kattenverzekering van bijvoorbeeld Petplan dekt deze kosten al onder de basisverzekering.

Gebitsverzorging

Katten hebben regelmatig gebitsverzorging nodig. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt hiervoor ook bij de dierenarts terecht. Meestal wordt bij de jaarlijkse controle ook even naar het gebit gekeken. Mocht blijken dat uw kat een wortelkanaalbehandeling nodig heeft, dat kan dit aardig wat gaan kosten. Gelukkig kunt u zich ook hiertegen verzekeren. Geen enkele verzekeraar biedt gebitsverzorging in de basispolis, dus u zult hiervoor wel een aanvullende verzekering moeten afsluiten. De kosten daarvoor zijn verschillend per verzekeraar.

Vaccinaties

Zeker voor jonge katten is het belangrijk de juiste vaccinaties te krijgen. Op later leeftijd is dit niet meer nodig. Dat betekend dat wanneer u een kitten gaat verzekeren die nog niet is ingeënt, het handig kan zijn u hiervoor te verzekeren. Alleen Reaal Dier & Zorg biedt momenteel dekking voor deze kosten in de basispolis. Bij de andere verzekeraars zult u hiervoor een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Het vaccineren is trouwens niet duurder dan enkele tientjes, dus kan het voordeliger zijn deze kosten uit eigen zak te betalen.

Dekking in het buitenland

Wanneer u van plan bent om met uw kat op vakantie te gaan (zeker geen aanrader), kan het handig zijn om ook tegen gemaakt kosten in het buitenland verzekerd te zijn. Bij Petplan bent u ook voor deze kosten verzekerd met alleen een basispolis. Bij de andere verzekeraars zult u ook hiervoor weer een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Let er wel op dat medische kosten voor uw huisdier in het buitenland, ook middels een goede reisverzekering al vergoedt worden. Dus heeft u een goede reisverzekering? Dan hoeft u deze dekking niet nog eens te hebben via de dierenverzekering.

Top 3 verzekeraars

Inshared
Goedkoopste dierenverzekering
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken
Petplan
Verzekering voor elk huisdier
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken
Dier&Zorg zorg
Alle leeftijden te verzekeren
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vooral vanaf bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Bij de verzekeraars die op Totaalbesparen.com vergeleken worden, kunt u dagelijks opzeggen. Dus bent u verzekerd bij een verzekeraar die ook bij ons getoond wordt? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen. Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dan zult u daar de voorwaarden moeten bekijken betreffende de contractperiode en opzegging.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, is verschillend per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is alvorens een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Alle verzekeraars die worden vergeleken op Totaalbesparen.com bieden een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf mag kiezen naar welke behandelaar u uw huisdier brengt. Bent u aangesloten bij een verzekeraar uit bovenstaand overzicht? Dan kunt u uw huisdier met een gerust hart naar uw eigen huisarts brengen. Het kan geen kwaad dit ook nog even na te vragen bij uw verzekeraar indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld een budget polis.

De meeste verzekeraars bieden een hondenverzekering en een kattenverzekering aan. Wilt u een ander dier verzekeren dan is het vinden van de juiste verzekeraar een lastige klus. Wij raden u aan om in dat geval telefonisch contact op te nemen met één van de verzekeraars uit onze vergelijking. Soms is het online niet mogelijk om een ander dier te verzekeren, maar lukt het telefonisch wel.

Hoe vraag ik een kattenverzekering aan?

Een kattenverzekering aanvragen kunt u gemakkelijk online doen. Klik hiervoor door naar de website van de gewenste verzekeraar en vul daar alle gevraagde gegevens in. Houdt er rekening mee dat u pas kosten kunt gaan declareren nadat de kattenverzekering tenminste een maand loopt. Daarvoor hebben de verzekeraars gekozen om fraude te voorkomen met dieren die al ziek waren voordat de verzekering werd afgesloten. Om diezelfde reden worden ook kosten die gemaakt worden voor een aandoening die al voor het afsluiten van de verzekering bestond, niet vergoedt. Daaronder vallen ook erfelijke aandoeningen!

Wanneer u al een kattenverzekering heeft en wenst over te stappen van verzekeraar, dient u allereerst de oude verzekering stop te zetten. Let hierbij weer op de periode waarin u nog geen kosten kunt declareren bij de nieuwe verzekeraar. Het is dan wellicht handig om de oude kattenverzekering door te laten lopen totdat de nieuwe volledig beschikbaar is. Voor de overstap van kattenverzekering is helaas geen overstapservice beschikbaar, zoals dat bij bijvoorbeeld energie het geval is. U zult dus de oude verzekering echt zelf moeten opzeggen. Dit kunt u meestal telefonisch of online regelen. Een enkele verzekeraar vereist nog wel eens dat dit per post gaat.

Wat is de beste kattenverzekering?

De beste kattenverzekering is voor iedereen anders. Alle kattenverzekeraars die wij op onze website tonen bieden een goede verzekering aan voor uw kat. Via onze website kunt u gemakkelijk de verschillende verzekeringen voor een kat vergelijken en direct de beste vinden. Het is belangrijk om niet alleen op prijs te vergelijken, maar ook naar de dekking te kijken. Succes met vergelijken!

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap