Kattenverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig de kattenverzekering vergelijken. Een kat verzekeren is niet verplicht, maar biedt veel uitkomst als uw kat medische zorg nodig heeft. Via onze vergelijker ziet u snel wat de beste kattenverzekering voor u is.

Wat is een kattenverzekering?

Als u een kat heeft dan wilt u hier natuurlijk goed voor zorgen. Het kan zijn dat uw kat ziek wordt of gewond raakt. Uw kat zal dan verzorgd moeten worden door een arts. Een bezoek aan de dierenarts kan zorgen voor een flinke rekening. Een rekening van honderden euro's is niet vreemd. Veel mensen kiezen daarom voor een kattenverzekering. Deze verzekering dekt de medische kosten voor uw kat. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een consult, een operatie, röntgenfoto's, vaccinaties, gebitsreiniging of een castratie. Een kattenverzekering is dus eigenlijk een soort van zorgverzekering voor uw kat. Een kat verzekeren is niet verplicht, maar kan veel zorgen schelen. U kunt uw kat de zorg bieden die het nodig heeft, zonder financiële zorgen voor u. Het laatste wat u wilt meemaken is natuurlijk dat u onvoldoende geld heeft voor een operatie of medicatie en dat u er daardoor voor moet kiezen om uw kat in te laten slapen.

U kunt met een kattenverzekering zowel raskatten als niet-raskatten verzekeren. Dit geldt ook voor het verzekeren van jonge en oude katten. Let er op dat de premies voor de kattenverzekering flink uiteen lopen. Dat is de reden dat veel mensen de kattenverzekering vergelijken voordat ze er eentje kiezen en afsluiten.

  [inhoudsopgave]


Heb ik een kattenverzekering nodig?

Een kat wel of niet verzekeren is uw eigen keus. Wilt u uw katten verzekeren? Dan hoeft een simpele kattenverzekering niet veel te kosten. Meestal bent u voor een tientje per maand wel klaar en is uw kat goed verzekerd. Toch is dit over een langere periode een aardig bedrag. Na 10 jaar bent u immers € 1.200 kwijt aan premies voor de kattenverzekering. Maakt u over deze periode alleen gebruik van de jaarlijkse controles bij de dierenarts en maakt u verder nooit extra kosten, dan zou u goedkoper uit geweest zijn zonder kattenverzekering. De jaarlijkse controle kost gemiddeld namelijk € 30. Over een periode van 10 jaar zouden deze controles u dus slechts € 300 gekost hebben. De kans dat uw kat over een periode van 10 jaar geen extra kosten maakt is helaas niet erg groot. Zo zal de kat waarschijnlijk gecastreerd/gesteriliseerd moeten worden, zal deze inentingen nodig hebben en vaak ook gebitsverzorging. Daarnaast bestaat de kans dat er een grote ingreep plaats moet gaan vinden.

Als u een kattenverzekering heeft, dan kunt u dit met een gerust hart uit laten voeren. Zonder dat u hiervoor een fikse rekening ontvangt. Een andere optie kan zijn dat u hier maandelijks zelf een bedrag voor opzij zet. Een nadeel is alleen dat als uw kat al snel iets mankeert, u dit geld nog niet bij elkaar heeft gespaard. Met een kattenverzekering hoeft u hierover niet na te denken.

PS: Heeft u ook een hond, vergeet dan niet om een hondenverzekering af te sluiten.

Waar zoekt u naar?

Bedenk allereerst goed waartegen u gedekt zou willen zijn. Verschillende verzekeraars bieden verschillende polissen.

Maak een vergelijking

Vul de gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Op basis hiervan wordt een vergelijking samengesteld.

Maak uw keuze

De goedkoopste verzekering staat bovenaan. Kies in het overzicht de verzekering die het best bij u past.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat dekt de kattenverzekering?

KattenverzekeringDe verzekering kat zal de kosten vergoeden die gemaakt worden bij de dierenarts. De basisverzekering dekt in ieder geval consulten bij de dierenarts, de jaarlijkse controle, de noodzakelijke operaties en een opname of een verblijf in een kliniek. Daarnaast kan de katten verzekering uitgebreid worden met verschillende aanvullende verzekeringen. Houdt er wel rekening mee dat uw maandelijkse premie omhoog gaat met elke aanvullende verzekering die u afsluit.

Aandoeningen aan heupen of ellebogen

Bepaalde kattenrassen hebben vaak problemen met hun heupen of ellebogen. Zeker op oudere leeftijd wordt de kans steeds groter dat uw kat een aandoening aan de heupen of ellebogen ontwikkeld. Deze aandoeningen worden bij enkele verzekeraars al gedekt met een basispolis, bij andere verzekeraars zult u hiervoor een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Daarnaast bestaat de kans dat wanneer uw raskat tot de risicogroep behoort, deze niet bij elke verzekeraar geaccepteerd wordt. De kattenverzekering van bijvoorbeeld Petplan dekt deze kosten al onder de basisverzekering.

Gebitsverzorging

Katten hebben regelmatig gebitsverzorging nodig. Er zijn veel katten eigenaren die dit overslaan, maar helaas hebben de katten hier na verloop van tijd veel last van. U kunt de gebitsverzorging ook zelf doen, maar u kunt hiervoor ook bij de dierenarts terecht. Meestal wordt bij de jaarlijkse controle ook even naar het gebit gekeken. Mocht blijken dat uw kat een wortelkanaalbehandeling nodig heeft, dat kan dit aardig wat geld gaan kosten. Gelukkig kunt u zich ook hiertegen verzekeren. Geen enkele verzekeraar biedt gebitsverzorging in de basispolis, dus u zult hiervoor wel een aanvullende verzekering moeten afsluiten. De kosten daarvoor zijn verschillend per verzekeraar.

Vaccinaties

Zeker voor jonge katten is het belangrijk de juiste vaccinaties te krijgen. Op later leeftijd is dit niet meer nodig. Dat houdt in dat wanneer u een kitten gaat verzekeren die nog niet is ingeënt, het handig kan zijn u hiervoor te verzekeren. Alleen Reaal Dier & Zorg biedt momenteel dekking voor deze kosten in de basispolis. Bij de andere verzekeraars zult u hiervoor een aanvullende kattenverzekering moeten afsluiten. Het vaccineren is trouwens niet duurder dan enkele tientjes, dus kan het voordeliger zijn deze kosten uit eigen zak te betalen.

Dekking in het buitenland

Wanneer u van plan bent om met uw kat op vakantie te gaan, kan het handig zijn om ook tegen gemaakte kosten in het buitenland verzekerd te zijn. Bij Petplan bent u ook voor deze kosten verzekerd met alleen een basispolis. Bij de andere verzekeraars zult u ook hiervoor weer een aanvullende kattenverzekering moeten afsluiten. Let er wel op dat medische kosten voor uw huisdier in het buitenland, ook middels een goede reisverzekering al gedekt zijn. Dus heeft u een goede reisverzekering? Dan hoeft u deze dekking niet nog eens te hebben via de dierenverzekering.

Vergelijk direct


Premie kat verzekering

Veel mensen vragen zich af 'Wat kost een kattenverzekering?'. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat de zorgverzekering kat voor iedere kat anders is. De premie van de kattenverzekering wordt namelijk berekend aan de hand van een aantal factoren. Omdat deze factoren voor ieder huisdier anders zijn, dient u per huisdier een verzekering te nemen. De premie bepalende factoren voor een kattenverzekering zijn;

 • of het een raskat is of niet en wat voor ras het betreft
 • de leeftijd van de kat
 • het eigen risico
 • of het een poes of kater is
 • of de kat gezond is of klachten heeft
 • of de kat in de afgelopen periode ziek is geweest
 • de gewenste dekking

Zodra u deze gegevens invoert bij het berekenen van de premie, ziet u snel wat de kattenverzekering voor uw kat kost. Voldoet het aan uw wensen? Dan kunt u direct de kattenverzekering afsluiten. De verzekeraar houdt u vervolgens op de hoogte van de aanvraag. Veelal doen zij dat per e-mail.

Verzekering kat; Hoe vraag ik deze aan?

Een kattenverzekering aanvragen kunt u gemakkelijk online doen. Kies hierboven een kattenverzekering uit. Klik door naar de website van de gewenste verzekeraar en vul daar alle gevraagde gegevens in. Kies een dekking en eventuele aanvullende dekkingen uit. Vul tot slot uw eigen gegevens in, zoals uw rekeningnummer en de ingangsdatum.

Houdt er rekening mee dat u pas kosten kunt gaan declareren nadat de kattenverzekering tenminste een maand loopt. Daarvoor hebben de verzekeraars gekozen om fraude te voorkomen met dieren die al ziek waren voordat de verzekering werd afgesloten. Om diezelfde reden worden ook kosten die gemaakt worden voor een aandoening die al voor het afsluiten van de verzekering bestond, niet vergoedt. Daaronder vallen ook erfelijke aandoeningen!

Overstappen van verzekeraar

Wanneer u al een kattenverzekering heeft en wenst over te stappen van verzekeraar, dient u allereerst de oude verzekering stop te zetten. Let hierbij weer op de periode waarin u nog geen kosten kunt declareren bij de nieuwe verzekeraar. Het is dan wellicht handig om de oude kattenverzekering door te laten lopen totdat de wachttijd bij de nieuwe verzekeraar afgelopen is. Zo voorkomt u dat uw kat onverzekerd is. Voor de overstap van kattenverzekering is helaas geen overstapservice beschikbaar, zoals dat bij bijvoorbeeld energie het geval is. U zult dus de oude verzekering zelf moeten opzeggen. Dit kunt u meestal telefonisch of online regelen. Een enkele verzekeraar vereist nog wel eens dat dit per post gaat.

Looptijd verzekering voor kat

Bij het aanvragen van een kattenverzekering heeft de verzekering meestal een looptijd van een jaar. De verzekering is daarna dagelijks of maandelijks opzegbaar. Heeft u de verzekering net aangevraagd en wilt u er toch vanaf zien? Dan heeft u 14 dagen bedenktijd. Let er op dat dit alleen geldt als u de kattenverzekering online heeft afgesloten. U kunt de dierenverzekering kat dan kosteloos opzeggen binnen deze 14 dagen. Heeft u de polis telefonisch afgesloten, dan geldt dit helaas niet. Online een kitten verzekeren is daarom verstandiger.

Wachttijd voordat de kattenverzekering ingaat

Als u een kattenverzekering aanvraagt geldt er een wachttijd. Meestal is deze wachttijd een periode van 30 dagen. Tijdens deze wachttijd worden medische kosten niet vergoed door de verzekeraar. Hier worden echter ook weer uitzonderingen op gemaakt, bijvoorbeeld als u een bepaalde aanvullende dekking heeft gekozen en de zorg daarbinnen valt. Neem bij twijfel altijd contact op met uw verzekeraar.

Wat is de beste kattenverzekering?

De beste kattenverzekering is voor iedereen anders. Alle kattenverzekeraars die wij op onze website tonen bieden een goede verzekering aan voor uw kat. Via onze website kunt u gemakkelijk de verschillende verzekeringen voor een kat vergelijken en direct de beste vinden. Let daarbij goed op wat voor u van belang is. Wilt u graag de goedkoopste kattenverzekering? Bovenaan in de vergelijking staat altijd de goedkoopste. Bent u juist op zoek naar de meest uitgebreide voorwaarden? Let dan minder op de prijs, maar juist op de polisvoorwaarden. Zo is er voor iedereen een andere beste kattenverzekering. Succes met vergelijken!

Eigen risico op de kattenverzekering

Net als bij een zorgverzekering, geldt er voor de kattenverzekering ook een eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico bedrag is, bepaalt iedere verzekeraar zelf. Gaat u de kattenverzekering vergelijken, dan is het verstandig om dit onderdeel mee te nemen in de vergelijking. Betaalt u bij de ene verzekeraar 100 euro eigen risico, dan is dat bij een andere verzekeraar 250 euro. Dat scheelt behoorlijk wat geld. Vaak staat daartegenover dat u bij een hoger eigen risico een lagere maandelijkse premie betaalt voor de kattenverzekering. Het eigen risico is niet altijd een vast bedrag, sommige verzekeraars hanteren een bepaalt percentage per schadegeval. U moet dan bijvoorbeeld 25 procent van iedere rekening zelf betalen. Let hierop bij het kiezen van een goedkope kattenverzekering.

Kattenverzekering vergelijken en afsluiten

Wilt u ook het beste voor uw geliefde kat en wilt u niet voor onverwachts hoge rekeningen komen te staan Dan is een kattenverzekering vergelijken een verstandig idee. Via ons kunt u de volgende kattenverzekeringen vergelijken;
 • OHRA kattenverzekering
 • Petplan kattenverzekering
 • InShared kattenverzekering
 • HEMA kattenverzekering

Al deze verzekeraars worden goed gewaardeerd en bij hen kunt u alle kattenrassen verzekeren. Uiteraard zijn er wel verschillen tussen de dekkingen, premies en eigen risico bedragen. Het is daarom goed om deze verzekeraars naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken. Zo komt u er snel achter waar u de goedkoopste kattenverzekering kunt afsluiten.

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vooral vanaf bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Bij de verzekeraars die op Totaalbesparen.com vergeleken worden, kunt u dagelijks opzeggen. Dus bent u verzekerd bij een verzekeraar die ook bij ons getoond wordt? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen. Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dan zult u daar de voorwaarden moeten bekijken betreffende de contractperiode en opzegging.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, is verschillend per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is alvorens een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Alle verzekeraars die worden vergeleken op Totaalbesparen.com bieden een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf mag kiezen naar welke behandelaar u uw huisdier brengt. Bent u aangesloten bij een verzekeraar uit bovenstaand overzicht? Dan kunt u uw huisdier met een gerust hart naar uw eigen huisarts brengen. Het kan geen kwaad dit ook nog even na te vragen bij uw verzekeraar indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld een budget polis.

De meeste verzekeraars bieden een hondenverzekering en een kattenverzekering aan. Wilt u een ander dier verzekeren dan is het vinden van de juiste verzekeraar een lastige klus. Wij raden u aan om in dat geval telefonisch contact op te nemen met één van de verzekeraars uit onze vergelijking. Soms is het online niet mogelijk om een ander dier te verzekeren, maar lukt het telefonisch wel.

Veel mensen zijn gehecht aan hun eigen arts en dierenarts. En als u kat zorg nodig heeft, wilt u dat het liefst bij uw eigen dierenarts regelen. Bij de verzekeraars in onze vergelijking heeft u recht op vrije zorgkeuze. Dit betekent dat u bij deze kattenverzekering zelf mag bepalen naar welke dierenarts u toe gaat. Dus ook uw favoriete dierenarts bij u om de hoek. Twijfelt u, neem dan contact op met uw verzekeraar en vraag het voor de zekerheid nog even na.

Hoeveel er vergoed wordt van de dierenarts rekening hangt af van de dekking die u heeft gekozen. Bij het afsluiten van de kattenverzekering kiest u een vergoedingspercentage. Dit percentage geeft aan hoeveel van de rekening wordt vergoed. Heeft u voor een percentage van 50 procent gekozen, dan wordt 50 procent van de rekening vergoed en betaalt u 50 procent zelf. Kiest u voor een percentage van 90, dan krijgt u 90 procent vergoed en betaalt u 10 procent zelf. Dat laatste klinkt natuurlijk veel aantrekkelijker, maar daardoor betaalt u wel een hogere maandpremie. Gaat u de kat verzekering vergelijken, neem dit dan ook mee.

Als u een huisdier heeft, wilt u daar zo goed mogelijk voor zorgen. De zorgverzekering voor onszelf is verplicht, maar voor een dier is dat niet het geval. Een dierenverzekering kunt u afsluiten, maar dat is niet verplicht. Zoals gezegd is een kattenverzekering of een hondenverzekering een soort zorgverzekering voor uw huisdier. Wordt uw huisdier ziek of raakt hij verongelukt? Dan heeft uw lieve beestje zorg nodig. Een rekening van de dierenarts kan zomaar oplopen tot 1.000 euro. Kunt u een dergelijke rekening niet zelf zomaar betalen, dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Heeft u zelf een ruime financiële buffer, dan kunt u dergelijke rekeningen ook uit eigen zak financieren en is een dierenverzekering niet nodig.

Heeft u meerdere huisdieren? Dan kunt u voor alle huisdieren een aparte verzekering afsluiten. Samen op een polis kunt u meerdere dieren niet verzekeren. De reden is dat de premie van de verzekering wordt bepaald aan de hand van het dier. Bijvoorbeeld de leeftijd van het beestje, het geslacht, het ras, het gewicht, de dekking etc. Omdat dit voor ieder dier anders is, geldt er voor ieder huisdier een andere premie. Via onze website kunt u de premies vergelijken voor een hondenverzekering, een kattenverzekering en een paardenverzekering.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01