Kat wel of niet verzekeren

Een kat wel of niet verzekeren kunt u zelf bepalen. Het is niet verplicht, maar wel erg verstandig. Hiermee voorkomt u hoge rekeningen. Hier leest u alle informatie over het verzekeren van uw kat.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 16 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 16 april 2021

Moet ik mijn kat wel of niet verzekeren?

Het verzekeren van een huisdier is iets waar veel mensen over twijfelen. Uw vraagt zich misschien af: moet ik mijn kat verzekeren of niet? De kosten van de dierenarts lopen al snel hoog op. Met een verzekering worden deze kosten geheel of gedeeltelijk gedekt. Het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier kan daarom verstandig zijn. Uw kat wel of niet verzekeren? Een kattenverzekering heeft veel voordelen. Maar voordat u een verzekering afsluit, is het verstandig om te vergelijken.

Voordelen kattenverzekering

  • Voorkom onverwacht hoge kosten
  • Verzekeren kan al vanaf een paar euro per maand
  • Na een operatie kan een kat chronische klachten overhouden

Nadelen van een kattenverzekering

  • Kost maandelijks geld
  • Veel verzekeraars hanteren een maximale vergoeding p/j
  • Niet alle kosten worden gedekt

Moet ik mijn poes verzekeren?

Schaft u een kat aan? Dan denkt u eerst aan het kopen van een kattenbank, speeltjes, eten en drinken. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje; er kan onverwachts iets ergs met de kat gebeuren. Een bezoek aan de dierenarts is dan vaak nodig. De dierenarts controleert de kat en misschien is er zelfs een operatie nodig. En dat is niet goedkoop. Uw kat is weer helemaal opgeknapt, maar u krijgt na een tijdje een hoge rekening op de deurmat. Door te kiezen voor een kattenverzekering worden deze risico’s afgedekt en hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten.

kat wel of niet verzekeren

Wel of geen kattenverzekering?

Uw kat verzekeren hoeft niet veel te kosten. Voor minder dan een tientje per maand sluit u al een kattenverzekering af. Toch kunnen de kosten een grote rol spelen in de beslissing of u uw kat wel of niet gaat verzekeren. Elke maand tien euro is na verloop van tijd toch een heel bedrag. Dit is dan ook een afweging die u zelf moet maken. Heeft u bijvoorbeeld een jonge raskat aangeschaft? Dan overweegt u misschien sneller een kattenverzekering dan wanneer u een oude kat heeft. Daarnaast speelt uw eigen financiële situatie een rol. Heeft u voldoende spaargeld? Dan kunt u de kosten van een operatie zelf opvangen. Heeft u geen geld om een onverwachtse behandeling voor uw poes uit eigen portemonnee te betalen? Dan is een kattenverzekering het overwegen waard.