Beste fietsverzekering

Fietsen zijn populair bij dieven. Elk jaar worden er duizenden gestolen. Dat is niet fijn. Zeker niet als het een dure fiets is. Wilt u uw fiets verzekeren? Dat kan met een fietsverzekering. De beste fietsverzekering vindt u door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de beste fietsverzekering?

Er zijn veel soorten fietsen: gewone fiets, e-bike, mountainbike, ligfiets, (elektrische) bakfiets en de racefiets. Wat de beste fietsverzekering is, is daarom niet zo simpel te zeggen. Het hangt af van een aantal zaken. Waaronder het soort fiets. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Zo kiest u zelf wat voor dekking u wilt. Bovendien is er een verschil tussen de verzekeraars. Zowel in prijs als kwaliteit. Een fietsverzekering vergelijken helpt bij vinden van de beste fietsverzekering. Alle opties staan in een vergelijking op een rij. En daar kunt u zelf een keuze uit maken.

Een goede fietsverzekering vinden

Wat is nu de beste fietsverzekering? Dat vraagt u zich vast af. Een fietsverzekering is voor iedereen anders. U sluit de verzekering op maat af. Zodat deze perfect bij uw fiets en wensen past. Toch is een goede fietsverzekering vinden niet moeilijk. De beste vindt u door te vergelijken. Dat werkt zo:

 1. Vink het soort fiets aan
 2. Vul uw postcode in
 3. Geef aan of u een nieuwe of tweedehands fiets hebt
 4. Vul de aankoopprijs in
 5. Start met vergelijken

Na het invullen van uw gegevens krijgt u de beste deal te zien. Vergelijk de verzekeraars op basis van premie en voorwaarden. Een lage premie is fijn. Maar soms gaat dat samen met minder voorwaarden. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Net zoals dat de duurste niet altijd de beste fietsverzekering is. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Mijn fiets goed verzekeren, hoe doe ik dat?

Zoekt u een goede fietsverzekering? Dan heeft u de keuze uit een basisdekking en een aantal aanvullende dekkingen. Wat de beste fietsverzekering is, bepaalt u zelf. De basisdekking dekt alleen schade door diefstal of een poging tot diefstal. U kunt kiezen voor een basispolis of een allrisk polis. Een allrisk polis dekt ook schade door brand, een ongeluk of een valpartij. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende dekkingen. Zoals de ongevallenverzekering en een pechhulp dekking. Hoe breder de dekking, hoe hoger de premie. Bedenk van te voren welke dekking u denkt nodig te hebben. Voor een dure e-bike zal u een andere keuze maken dan voor een oude, tweedehands racefiets.

Heeft de beste fietsverzekering ook de hoogste premie?

Nee. Daar kunnen we kort over zijn. De duurste fietsverzekering is lang niet altijd de beste keuze. Veel mensen denken dat een hogere premie garant staat voor de beste voorwaarden. Helaas is dat niet zo. Soms blijkt een goedkope fietsverzekering beter te zijn dan degene met de hoogste premie. Het is wel zo dat de goedkoopste fietsverzekering vaak een mindere dekking of een hoger eigen risico heeft. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het is namelijk niet altijd voordelig om een allrisk verzekering af te sluiten. Met een vergelijking ziet u meteen welke opties het best bij uw fiets passen en bij wie u het voordeligst uit bent.

beste fietsverzekering

Waar let ik op bij een goede fietsverzekering?

Een fietsverzekering afsluiten is niet iets wat u elke dag doet. Meestal maar eens in de paar jaar. Wel zo fijn om dat te weten waar u tijdens het vergelijken op let.

Als eerste is dit de premie. Dit is het bedrag dat u per maand of per jaar betaalt. Voor een paar euro per maand sluit u al een goede fietsverzekering af. Kijk daarnaast goed naar de voorwaarden en de dekking. Of met andere woorden: wat krijgt u voor deze premie. Wat vergoedt de verzekeraar wel en niet. De beste fietsverzekering past goed bij uw wensen.

Ook let u op het eigen risico. Heeft u schade of is uw fiets gestolen? Dan zult u dit bedrag zelf moeten betalen. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per fietsverzekering. Vaak heeft een goedkope fietsverzekering een hoger eigen risico. Waardoor u misschien alsnog duur uit bent. Houd hier rekening mee.

Als laatste bekijkt u of de verzekeraar aanvullende voorwaarden heeft. Een voorbeeld hiervan is een ART-goedgekeurd fietsslot. Heeft u niet zo’n slot? Dan loopt u het risico dat de verzekeraar niet uitkeert. Of en welke extra regels er gelden, verschilt per verzekeraar.

De beste fietsverzekering kiezen in 5 stappen

Goede voorwaarden. En een niet al te hoge premie. Dat klinkt als een goede fietsverzekering. De verschillen in prijs en kwaliteit zijn groot tussen verzekeraars. Bij de een betaalt u een hogere premie. Terwijl de voorwaarden niet altijd beter zijn. Een fietsverzekering vergelijken maakt dat duidelijk. De premie wordt berekend zodra u uw gegevens invult. Hoe hoog de premie is, hangt af van:

 • Het soort fiets
 • Uw postcode
 • Het aankoopbedrag van de fiets
 • De dekking

De beste kiest u als volgt:

 1. Kijk naar het verschil in premie
 2. Lees de voorwaarden goed door
 3. Kijk naar het verschil in eigen risico
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor u de beste fietsverzekering is

De beste fietsverzekering afsluiten

Er is niet zoiets als één beste fietsverzekering. Dat is voor iedereen anders. Een fietsverzekering sluit u af voor het soort fiets. En daarna kiest u de dekking die u wilt. Bijvoorbeeld dekking bij diefstal. Of ook bij schade aan de eigen fiets. Vervolgens vergelijkt u de verschillende aanbieders. Kijk hierbij naar de premie en de voorwaarden. Heeft u een goede fietsverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.