Goedkoopste fietsverzekering

Wilt u uw fiets verzekeren? Dan bent u vast op zoek naar de goedkoopste fietsverzekering. Wat de goedkoopste is, is voor iedereen anders. Wij vertellen u waarom dit zo is.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de goedkoopste fietsverzekering?

Een fietsverzekering sluit u op maat af. U vult een aantal gegevens in. En op basis daarvan wordt de premie berekend. Zo vult u onder andere uw postcode en het type fiets in. U kunt u voorstellen dat de premie voor een dure e-bike hoger is dan voor een gewone stadsfiets. De goedkoopste fietsverzekering verschilt daarom per persoon en per fiets. Bent u op zoek naar de beste deal? Deze vindt u door te vergelijken.

Waarom een goedkope fietsverzekering zoeken?

Steeds vaker sluiten mensen een fietsverzekering af. Dat komt onder andere omdat het aantal e-bikes in Nederland toeneemt. Zo’n fiets is behoorlijk prijzig. En een fietsendief ligt altijd op de loer. Een goedkope fietsverzekering dekt schade door diefstal of een poging daartoe. Dit is de basisdekking. Een fietsverzekering met meer dekking dekt ook schade door brand, een ongeluk of een valpartij. Vooral voor een e-bike is zo’n verzekering interessant. Want met een goedkope fietsverzekering hoeft u niet alle kosten zelf te betalen. Maar een ander soort fiets kunt u ook verzekeren. Zoals een mountainbike, bakfiets of gewone fiets. De premies en voorwaarden verschillen tussen verzekeraars. Op zoek gaan naar de goedkoopste fietsverzekering heeft dus zeker zin. Zo weet u bij wie u het voordeligst uit bent.

De goedkoopste fietsverzekering, hoe vind ik die?

Goede voorwaarden tegen een niet al te hoge premie. Dat is ideaal. Maar hoe vindt u die? Het antwoord is simpel: door te vergelijken. Veel verzekeraars bieden een goedkope fietsverzekering aan. Hierdoor is er een verschil in prijs en kwaliteit. Een fietsverzekering vergelijken helpt u bij het vinden van de goedkoopste. En dat is makkelijker dan u denkt. Binnen 5 stappen heeft u de beste deal gevonden:

 1. Vul uw gegevens in
 2. Vink uw wensen aan
 3. Vergelijk op basis van premie en voorwaarden
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Kies de goedkoopste fietsverzekering

Heb ik een goedkope fietsverzekering nodig?

In Nederland kunnen we ons voor van alles en nog wat verzekeren. Zo ook onze fiets. Maar zo’n fietsverzekering is niet altijd nodig. Een goedkope fietsverzekering dekt schade en diefstal. En in ruil betaalt u een premie aan de verzekeraar. Dit is een vast bedrag per maand of per jaar. De kosten van een goedkope fietsverzekering weegt u af tegen de voordelen ervan. Heeft u bijvoorbeeld een oud, tweedehands barrel? Dan is een fietsverzekering niet altijd voordelig. Maar bezit u een nieuwe, dure e-bike, bakfiets of mountainbike? Wellicht is op zoek gaan naar de goedkoopste fietsverzekering dan wel interessant voor u.

goedkoopste fietsverzekering

Wat kost de goedkoopste fietsverzekering?

Hoe hoog de premie is, verschilt per persoon en per fiets. Vergeleken met een autoverzekering is een fietsverzekering erg goedkoop. Voor een paar euro per maand is uw fiets al verzekerd. Maar de prijs en kwaliteit is bij elke verzekeraar anders. Daarom is een fietsverzekering vergelijken altijd een goed idee. Zo ziet u meteen bij wie u het voordeligst uit bent. Na een vergelijking weet u precies hoeveel een goedkope fietsverzekering voor u kost. Dit hangt namelijk af van:

 • Het type fiets
 • Uw postcode en leeftijd
 • Hoe duur de fiets was bij aankoop
 • Het eigen risico
 • Afschrijving van de fietsverzekering (alleen als u doorlopend bent verzekerd)

Een goedkope fietsverzekering, waar let ik op?

Het liefst betaalt u zo min mogelijk premie. Dat snappen wij. Daarom kijkt u als eerste naar de kosten van een goedkope fietsverzekering. Maar dat is niet het enige wat telt. De voorwaarden en dekking zijn net zo belangrijk. Hierin staat wat wel en niet is gedekt. Of met andere woorden: wat krijgt u voor de prijs die u betaalt. Soms staan in de polisvoorwaarden extra regels. Bijvoorbeeld dat u gebruik moet maken van een specifiek fietsslot.

Daarnaast kijkt u naar het eigen risico. Dit is het bedrag dat u bij schade of diefstal eerst zelf moet betalen. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken. Een fietsverzekering lijkt misschien goedkoop. Maar door het eigen risico kunt u alsnog duur uit zijn.

Als laatste kijkt u naar de manier van schade afhandelen. Soms krijgt u een geldbedrag uitgekeerd. Maar soms ook niet. In dat geval mag u een vervangende fiets uitzoeken.

Samengevat let u tijdens het vergelijken op de volgende punten:

 • Premie en voorwaarden
 • Extra regels in de polisvoorwaarden
 • Dekking en eventuele extra dekkingen
 • Eigen risico
 • De manier van schade afhandelen

Is de goedkoopste ook de beste?

Een fietsverzekering moet goed bij uw wensen passen. Dit kan de goedkoopste fietsverzekering zijn. Of een iets duurdere. Kijk daarom niet alleen naar de premie. Een goedkope fietsverzekering kan niet genoeg dekking bieden. Of heeft een hoog eigen risico. Waardoor u alsnog veel kosten zelf betaalt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste fietsverzekering is niet automatisch ook de beste. Een hoge premie staat niet garant voor betere voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Zo komt u er achter wat het verschil in zowel premie als voorwaarden is. En bij wie u het voordeligst uit bent.

Een goedkope fietsverzekering snel gevonden

Op zoek naar de goedkoopste fietsverzekering? Start dan direct met vergelijken! Met een vergelijking ziet u snel wat voor u de beste keuze is. De beste fietsverzekering past perfect bij uw wensen. Zonder dat u een onnodig hoge premie betaalt. Heeft u een goede fietsverzekering gevonden? Deze kunt u direct zelf online afsluiten. U vult uw gegevens in en verstuurt de aanvraag. De verzekeraar zal u op de hoogte houden.