Goedkoopste scooterverzekering

Zonder scooterverzekering mag u niet de weg op. Daarom wilt u vast weten wat de goedkoopste scooterverzekering is. Deze vindt u door te vergelijken. Lees hieronder hoe u een vergelijking maakt.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 1 november 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 04 november 2021

Wat is de goedkoopste scooterverzekering?

Een scooterverzekering sluit u op maat af. Dat houdt in dat u een verzekering kiest die het beste bij u past. Zo kiest u zelf de dekking. De goedkoopste scooterverzekering heeft alleen WA-dekking. Soms is dit genoeg. Maar niet altijd. Bijvoorbeeld als u een dure, nieuwe scooter heeft. Bij wie en welke scooterverzekering u afsluit, bepaalt u zelf. De premie hangt van een aantal zaken af. Daarom is het lastig te zeggen wat voor u de goedkoopste is. Het verschilt per persoon en per scooter.

Waarom mijn scooter goedkoop verzekeren?

Een ongeluk is zo gemaakt. U botst ergens tegen aan. Of u krijgt een ongeluk. Wel zo fijn om dan verzekerd te zijn. Een goedkope scooterverzekering dekt de kosten door schade. De WA-dekking is verplicht. Hiermee is schade aan een ander gedekt. Een extra dekking zorgt ervoor dat schade en diefstal van uw eigen scooter ook is gedekt. U betaalt dan wel een hogere premie. 

goedkoopste scooterverzekering

Hoe wordt de premie berekend?

De premie is het bedrag dat u betaalt om verzekerd te zijn. De verzekeraar berekent hoeveel premie u betaalt. Dat gebeurt aan de hand van een aantal punten. Dit zijn:

 • Uw gegevens, zoals adres en leeftijd
 • Kenmerken van de scooter, zoals het bouwjaar, merk en type
 • De dekking
 • Het eigen risico
 • Het aantal schadevrije jaren

De dekking is bij een scooterverzekering het belangrijkst. Dit bepaalt wat wel en niet is verzekerd. Wilt u de goedkoopste scooterverzekering? Houd er dan rekening mee dat deze vaak ook de minste dekking heeft. Alleen schade aan een ander is verzekerd. Eigen schade niet. Wilt u eigen schade en diefstal ook verzekeren? Dan betaalt u een hogere premie.

Wat dekt de goedkoopste scooterverzekering?

Bij het afsluiten van een scooterverzekering heeft u de keuze uit 3 opties:

 • WA dekking
 • WA Beperkt Casco dekking
 • Allrisk dekking

De WA-verzekering is de goedkoopste scooterverzekering. Deze dekt schade aan een ander. Dit is de basisdekking. Bijvoorbeeld als u een ongeluk veroorzaakt. De WA Beperkt Casco – ook wel WA+ – dekt schade aan anderen en diefstal/joyriding. De premie gaat met deze extra dekking iets omhoog. De duurste scooterverzekering is de Allrisk verzekering. De Allrisk dekking dekt schade aan anderen, diefstal/joyriding, eigen schade en schade door eigen schuld.

Is de goedkoopste ook de beste?

Elke verzekeraar rekent een andere premie. Hoe duur u uit bent, ziet u met een vergelijking. Vergeet daarbij niet om ook naar de voorwaarden te kijken. Ook hier zit een verschil in tussen de verzekeraars. Een vergelijking helpt bij het vinden van de goedkoopste scooterverzekering. Maar de goedkoopste is niet altijd de beste keus. Net zoals de hoogste premie niet garant staat voor de beste voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk. De beste scooterverzekering sluit perfect aan bij uw wensen. Dit kan de goedkoopste zijn. Maar ook een iets duurdere.

Een goedkope scooterverzekering, waar let ik op?

Als u op zoek bent naar de goedkoopste scooterverzekering kijkt u vooral naar de premie. Met een vergelijking ziet u bij wie u het voordeligst uit bent. Maar de premie is niet het enige wat telt.

Let goed op de voorwaarden en dekking. Of met andere woorden: wat krijgt u voor de premie die u betaalt. Door de premies en voorwaarden naast elkaar te leggen, ziet u bij wie u goede voorwaarden tegen een niet al te hoge premie krijgt.

Kijk tijdens het vergelijken ook naar het eigen risico. Dit is het bedrag dat u bij schade zelf betaalt. De goedkoopste scooterverzekering kan een hoger eigen risico hebben. Waardoor u misschien alsnog duur uit bent. Ook let u op de manier van schade afhandelen. Is uw scooter tegen nieuwprijs, aankoopwaarde of dagwaarde verzekerd? Dat heeft gevolgen voor uw vergoeding.

De goedkoopste scooterverzekering in 5 stappen

De premie is per persoon, per scooter en per dekking anders. Met een vergelijking ziet u wat voor u de goedkoopste is. Een scooterverzekering vergelijken doet u zo:

 1. Vul uw gegevens in
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor u de goedkoopste scooterverzekering is

Een goedkope scooterverzekering vinden

Veel mensen vragen zich af hoe zij de goedkoopste scooterverzekering kunnen vinden. Dat is niet moeilijk. Wij raden u aan te vergelijken. Dit kost u niets. Maar hiermee bespaart u al snel. Dat komt omdat er een verschil in prijs en kwaliteit is tussen de verzekeraars. Soms bent u bij de een duurder uit. Terwijl u dezelfde voorwaarden krijgt. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Zo ziet u meteen bij wie u de meest gunstige voorwaarden krijgt. Zonder een al te hoge premie te betalen.

Vergelijken en afsluiten

Vergelijken helpt u bij het vinden van de goedkoopste scooterverzekering. Maar kijk niet alleen naar de kosten. De voorwaarden zijn net zo belangrijk. Soms past een scooterverzekering met een iets hogere premie beter bij u. Zodat u goed verzekerd de weg op gaat. Heeft u een goedkope scooterverzekering gevonden? Dan kunt u deze zelf online afsluiten. U vult de aanvraag in. En de verzekeraar houdt u op de hoogte.