Beste scooterverzekering

Goed verzekerd met uw scooter de weg op. Dat is niet alleen verplicht. Maar ook erg handig. Zo hoeft u bij schade niet alles zelf te betalen. Op zoek naar de beste scooterverzekering? Deze vindt u door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de beste scooterverzekering?

Er zijn tal van verzekeraars die een goede scooterverzekering aanbieden. Hoe weet u nu wat de beste is? Dat vraagt u zich vast af. Daar is niet één antwoord op. Dat komt omdat de beste scooterverzekering per persoon verschilt. U sluit een scooterverzekering af op basis van uw gegevens. Zoals uw postcode, leeftijd en type scooter. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. U kiest zelf wat voor dekking u wilt. Wilt u alleen de verplichte WA-verzekering? Of wilt u uw scooter aanvullend of Allrisk verzekeren? Een goede scooterverzekering past perfect bij uw situatie. En bij uw eigen wensen. Dat is dus voor iedereen anders.

In 5 stappen uw scooter goed verzekeren

Een goede scooterverzekering vinden is niet moeilijk. Met een vergelijking ziet u snel wat voor u de beste keuze is. Een scooterverzekering vergelijken doet u zo:

  1. Vul uw gegevens in
  2. Kies de dekking die u wilt
  3. Vink wel of geen aanvullende modules aan
  4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
  5. Bepaal wat voor u de beste scooterverzekering is

Op zoek naar de beste scooterverzekering, waarom?

Een scooter verzekeren is verplicht. U moet minimaal een WA-verzekering afsluiten. Dit is de basisdekking. En ook de goedkoopste scooterverzekering. De WA dekking dekt alleen kosten als u schade veroorzaakt aan een ander. Bijvoorbeeld als u tegen iemand aanrijdt en diegene heeft letselschade. Of als u met uw scooter spullen van een ander kapot maakt. Zoals een deuk in een auto. Dit is materiële schade. De WA dekking kunt u uitbreiden. Zodat eigen schade en diefstal ook is verzekerd. Maar dat hoeft niet. U kiest zelf welke verzekering het beste past. Door op zoek te gaan naar de beste scooterverzekering, weet u zeker dat u een verzekering afsluit die perfect bij uw wensen aansluit.

Een goede scooterverzekering vinden

Zoals gezegd is de beste scooterverzekering voor iedereen anders. Dat komt omdat elke scooter anders is. Maar ook omdat er een verschil in wensen is. De WA-verzekering is verplicht. Eigen schade is hiermee niet gedekt. Heeft u een dure, nieuwe scooter? Dat zult u de WA dekking eerder uitbreiden dan wanneer u een oud, tweedehands exemplaar heeft. Een aanvullende verzekering is namelijk niet voor elke scooter voordelig. De dekking is het belangrijkste bij het vinden van de beste scooterverzekering. Wat verzekert u wel en niet? Zodra u weet welke dekking u wilt, begint u met vergelijken. Vergelijk de premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars. Zo komt u erachter wat voor u de beste keus is.

beste scooterverzekering

Wat kost een goede scooterverzekering?

Hoe duur een scooterverzekering is, hangt af van een aantal zaken. De premie is voor elke scooter, bestuurder en dekking anders. Iedereen betaalt dus een andere prijs. De premie hangt af van:

  • Uw leeftijd en woonplaats
  • De waarde van uw scooter
  • De dekking die u kiest
  • Het eigen risico
  • Het aantal schadevrije jaren

Vult u alle gegevens in, in de vergelijker? Dan ziet u meteen hoe hoog de premie voor u is. Dit verschilt per verzekeraar. Bij de een bent u duurder uit dan bij de ander. Maar kijk niet alleen naar de kosten. Soms bent u met een lage premie achteraf alsnog duur uit. Bijvoorbeeld door een hoog eigen risico. Of omdat u niet voldoende verzekerd bent. De beste scooterverzekering past perfect bij uw situatie. En dat is misschien niet de optie met de laagste premie.

De beste scooterverzekering, waar let ik op?

U wilt goede voorwaarden. En niet een al te hoge premie betalen. De beste scooterverzekering zorgt ervoor dat u goed verzekerd op pad gaat. Zonder veel te duur uit te zijn. Kijk daarom tijdens het vergelijken als eerste naar de dekking. U heeft keuze uit:

De dekking kunt u aanvullen met extra modules. Zoals een opzittendenverzekering of rechtsbijstand. Let op: hoe breder de dekking, hoe hoger de premie.

Als tweede kijkt u naar de premie en voorwaarden. Tussen de verzekeraars is er een verschil. Soms bent u duurder uit voor mindere voorwaarden. Dat wilt u niet. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Zo ziet u meteen wat u krijgt voor de premie die u betaalt.

Let ook op het eigen risico en de manier van schade afhandelen. Het eigen risico is het bedrag dat u bij schade zelf betaalt. De schadeafhandeling bepaalt of u een vergoeding krijgt op basis van nieuwprijs, aanschafwaarde of dagwaarde.

Daarnaast leest u reviews van andere klanten door. Dit kan u helpen bij het vinden van de beste scooterverzekering. In een review vertelt iemand zijn of haar ervaring met een bepaalde verzekering of verzekeraar. Onthoud wel dat er vaker een negatieve review wordt geplaatst. Dit kan een vertekend beeld geven.

Vergelijken en afsluiten

U wilt uw scooter goed verzekeren? Begin dan direct met vergelijken. Dit is super makkelijk. U vult uw gegevens in en alle premies komen tevoorschijn. Leg zowel de premies als de polisvoorwaarden naast elkaar. En bepaal vervolgens bij wie u de beste deal krijgt. Vergelijken is altijd gratis. U betaalt niets, maar bespaart wel snel. Dat komt omdat er een verschil in prijs en kwaliteit is. Met een vergelijking wordt dit verschil duidelijk. En zo is het kiezen van de beste scooterverzekering heel eenvoudig!