Wat kost een scooterverzekering?

Wat een scooterverzekering precies kost, wordt door een aantal factoren bepaald. Iedere situatie is anders, waardoor het lastig is aan te geven wat de kosten voor een scooterverzekering precies zijn. De scooter waarmee u rijdt is van invloed, net als waar u bijvoorbeeld woont. Wel kunnen wij uitleg geven over waar de premie van een scooterverzekering op gebaseerd is.

Scooterverzekering vergelijken

Soort scooterverzekering


Wat de totale scooterverzekering kosten zijn voor uw scooter, hangt allereerst af van de verzekering die u voor uw scooter aanvraagt. Uiteraard zijn de kosten van een allrisk scooterverzekering veel hoger dan de kosten van een minimale WA scooterverzekering. Verzekeringsmaatschappijen bieden, naast de standaard verzekeringsopties, ook nog aanvullende verzekeringen aan. Wanneer u een aanvullende schadeverzekering voor opzittenden afsluit bijvoorbeeld, zorgt dit ook voor een hogere premie.

Factoren van uw scooter die van invloed zijn op de kosten van een scooterverzekering


Naast de keuze van verzekering die u voor uw scooter maakt, hangen de totale kosten voor een verzekering ook af van een aantal factoren. Zo is het allereerst van belang welk merk en type scooter u rijdt. De ene scooter is duurder in aanschaf en dagwaarde dan de andere scooter en bijvoorbeeld ook diefstal gevoeliger dan de andere. Dit kan van invloed zijn op de premie. Ook is het bouwjaar van uw scooter van invloed. Hoe nieuwer uw voertuig, hoe duurder het is voor de verzekeraar om schade uit te keren in geval van een ongeval. De dagwaarde is namelijk veel hoger van een jongere scooter, dan van een oudere scooter.

Persoonlijke factoren die van invloed zijn op de kosten van een scooterverzekering


Naast de factoren die om uw scooter gaan, zijn er ook nog persoonlijke factoren die van invloed zijn op de premie. Zo wordt er naar uw woonplaats gekeken. Woont u in de stad? Dan is de kans groter dat uw scooter gestolen wordt, dan wanneer u in een dorp woont. U heeft de optie om een scooterverzekering met diefstaldekking te kiezen. Ook is de kans op een ongeval groter in de stad. Hierdoor betaalt u in de stad meer premie voor uw scooterverzekering, dan wanneer u in een dorp woont. Ook kijkt de verzekeringsmaatschappij naar de leeftijd van u als verzekeringnemer of naar de leeftijd van de regelmatig bestuurder. Jonge bestuurders rijden vaker schade dan oudere bestuurders. Rijdt uw zoon of dochter op uw scooter? Dan moet dit opgegeven worden bij de verzekeringsmaatschappij. Zij passen de regelmatig bestuurder hier dan op aan. De verzekeringsmaatschappij baseert de kosten van de scooterverzekering namelijk op de jongste bestuurder van de scooter.

Schadevrije jaren


Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren opbouw van schadevrije jaren bij scooterverzekeringen. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u hierdoor ontvangt. Uw premie valt met vijf schadevrije jaren dus veel lager uit dan wanneer u geen schadevrije jaren heeft.

Kosten scooterverzekeringen vergelijken


De kosten voor een scooterverzekering kunnen veel verschillen per verzekeringsmaatschappij. Een scooterverzekering vergelijken is daarom vooraf altijd verstandig. Dit kunt u makkelijk via de scooterverzekering vergelijker doen, zodat u precies wat de totale kosten voor uw scooterverzekering worden per maand, kwartaal of jaar.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01