WA scooterverzekering

Het is verplicht om een scooter met minimaal een WA scooterverzekering te verzekeren.

Scooterverzekering vergelijken

Een scooter verzekeren is verplicht met minimaal een WA dekking. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, waar ook uit opgemaakt kan worden dat het bij wet verplicht is dat scooters verzekerd zijn. Zonder een WA scooterverzekering is het dan ook absoluut niet toegestaan om met de scooter de weg op te gaan.

Wat is verzekerd met een WA scooterverzekering?


Een WA scooterverzekering is de minimale verzekering die afgesloten kan worden voor uw scooter. Dit betekent dat uw scooter dan een minimale verzekeringsdekking heeft en u hier ook in verhouding weinig premie voor betaald. Bij een WA scooterverzekering is alleen de schade aan een ander verzekerd wanneer u hier aansprakelijk voor gesteld wordt. Dit geldt ook voor schade aan bezittingen van een ander. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een schade die is toegebracht door uw scooter, maar ook wanneer u lading vervoert op uw scooter en deze valt van uw scooter af. Het gaat er bij een WA scooterverzekering dus echt om dat alleen de schade is verzekerd die door uw scooter is veroorzaakt.

Wat is niet verzekerd met een WA scooterverzekering?


Iedere verzekeringsmaatschappij werkt met een aantal situaties, waarbij schade wordt afgewezen en dus niet verzekerd is. Als u alleen een WA scooterverzekering afsluit, is schade aan uw eigen scooter standaard niet meeverzekerd. Wilt u dit wel? Dan kunt u beter voor een scooterverzekering met diefstal of een
allrisk scooterverzekering kiezen.

Andere zaken die standaard gelden bij de meeste verzekeringsmaatschappijen zijn uitsluitingen zoals roekeloos rijgedrag of wanneer er sprake is van opzet. Ook wanneer u geen geldig rijbewijs heeft, geldt de verzekering niet. Daarnaast is uw scooter ook niet verzekerd als u deze zakelijk gebruikt of als u meedoet aan een circuit of wedstrijd.

Wanneer kiest u voor een WA scooterverzekering?


Afhankelijk van de leeftijd van uw scooter en de dagwaarde die uw scooter nog heeft, kunt u bepalen of u alleen een WA scooterverzekering afsluit. Vaak worden scooters met een leeftijd van vijf jaar of ouder alleen met een basis WA scooterverzekering verzekerd. De dagwaarde is dan al aanzienlijk verminderd, waardoor het geen meerwaarde heeft een scooter uitgebreider te verzekeren. Wanneer uw scooter nog een relatief hoge dagwaarde heeft, of wanneer u zelf wat minder financiële ruimte heeft om schade te betalen aan uw eigen voertuig, kan een uitgebreidere scooterverzekering uitkomst bieden. Bij een WA scooterverzekering kan schade aan uw eigen scooter namelijk niet geclaimd worden bij de verzekeringsmaatschappij.

WA scooterverzekeringen vergelijken


Het afsluiten van een WA scooterverzekering kan bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert een andere premie voor een WA scooterverzekering. Omdat de kosten van een scooterverzekering uiteen lopen per verzekeraar, is het goed om altijd een vergelijking te maken. U kunt gemakkelijk en snel WA scooterverzekeringen met elkaar vergelijken via onze vergelijker. Let ook goed op de dagwaarde en leeftijd van uw scooter voor u een definitieve keuze maakt voor een WA scooterverzekering of een uitgebreidere scooterverzekering. Lees ook altijd goed de polisvoorwaarden door van de gekozen verzekeringsmaatschappij voor u een definitieve keuze maakt. Zo weet u precies wat de verzekeraar verzekerd en wat niet.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01