Wat kost een scooterverzekering?

Lees hieronder alles over de kosten van een scooterverzekering.

Soort scooterverzekering

Wat de totale scooterverzekering kosten zijn voor uw scooter, hangt allereerst af van de dekking die u voor uw scooter aanvraagt. Uiteraard zijn de kosten van een allrisk scooterverzekering veel hoger dan de kosten van een minimale WA scooterverzekering. Verzekeraars bieden naast de standaard dekking ook aanvullende dekkingen aan. Wanneer u hiervoor kiest, zullen de kosten hoger zijn.

Premie factoren scooterverzekering

Naast de dekking, zijn er nog meer premie bepalende factoren voor de scooterverzekering. Zo is het allereerst van belang welk merk en type scooter u rijdt. De ene scooter is duurder in aanschaf en dagwaarde dan de andere scooter en ook diefstal gevoeliger dan de andere. Ook is het bouwjaar van uw scooter van invloed. Hoe nieuwer uw voertuig, hoe duurder het is voor de verzekeraar om schade uit te keren in geval van een ongeval. De dagwaarde is namelijk veel hoger van een jongere scooter, dan van een oudere scooter.

Daarnaast is uw woonplaats van belang. In een stad worden immers meer scooters gestolen dan in een dorp en is de kans op een ongeluk groter. Ook kijkt de verzekeraar naar de leeftijd van de verzekeringnemer en de regelmatig bestuurder. Jonge bestuurders rijden vaker schade dan oudere bestuurders. Rijdt uw zoon of dochter op uw scooter? Dan moet dit opgegeven worden bij de verzekeraar. De verzekeraar berekend de kosten van de scooterverzekering namelijk op de jongste bestuurder van de scooter.

Schadevrije jaren

Sommige verzekeraars hanteren opbouw van schadevrije jaren bij scooterverzekeringen. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u hierdoor ontvangt. Uw premie valt met vijf schadevrije jaren dus veel lager uit dan wanneer u geen schadevrije jaren heeft.

Kosten scooterverzekeringen vergelijken

De kosten voor een scooterverzekering lopen flink uiteen per verzekeraar. Een scooterverzekering vergelijken is daarom vooraf altijd verstandig. Dit kunt u makkelijk via de scooterverzekering vergelijker doen, zodat u precies wat de totale kosten voor uw scooterverzekering worden per maand, kwartaal of jaar.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • InShared
  • ANWB