Speed pedelec verzekering vergelijken

Een speed pedelec verzekeren is verplicht. Dit geldt voor de WA verzekering voor de speed pedelec. Hieronder kunt u de speed pedelec verzekering vergelijken en direct afsluiten. Zo gaat u goed verzekerd de weg op!

Vergelijk speed pedelec verzekeringen
 1. [inhoudsopgave]

 

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec wordt ook wel een snelle fiets genoemd. Met de speed pedelec bereikt u snelheden tot maximaal 45 km/u. Het werkt wel anders dan een brom- of snorfiets. U zult namelijk zelf mee moeten trappen om een hogere snelheid te bereiken. Mocht u harder dan 25 km/u willen rijden dan gelden er bepaalde regels. Zo moet de bestuurder minimaal 16 jaar zijn, bromfietsrijbewijs hebben en moet de speed pedelec een kenteken hebben.

Feitjes en weetjes

 • De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn
 • De bestuurder is verplicht een helm te dragen
 • Een bromfietsrijbewijs is verplicht voor de bestuurder van een speed pedelec
 • Een geel en geldig kenteken is verplicht
 • U zult als bestuurder de maximale snelheid, tot 45 km/u, moeten volgen
 • Een speed pedelec die na 2006 is gebouwd, moet voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel

Bron: Rijksoverheid

wat is een speed pedelec

Wat kost een speed pedelec verzekering?

 

Een belangrijke vraag; wat kost het? Dat kan voor u een belangrijk argument zijn om een dekking wel of niet te nemen. De prijzen per dekking en per verzekeraar verschillen behoorlijk. Hoe groter de dekking, hoe hoger de premie.

In het geval van een WA verzekering betaalt u minimaal € 45 per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De aankoopwaarde van de speed pedelec heeft hier geen invloed op. Bij een WA+ of een All Risk verzekering is de aanschafwaarde wél bepalend. Voor een pedelec van maximaal € 7.000 betaalt u zo’n anderhalf keer meer; € 145 per jaar. De looptijd in dit voorbeeld is vijf jaar. U betaalt bij deze dekkingen dus een hogere premie, maar bent wel uitgebreider gedekt tegen schade. Let op in dit voorbeeld zijn de minimale prijzen weergegeven. Het kan bij bepaalde verzekeraars duurder zijn.

Bepalende factoren

De premie van de speed pedelec verzekering wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren:

 • De aanschafwaarde van de speed pedelec
 • Uw adres en woonplaats
 • Uw geboortedatum
 • De waarde van de accessoires
 • Het kenteken van uw speed pedelec
Speed pedelec verzekering

Speed pedelec verzekering vergelijken

Om de beste verzekering voor uw speed pedelec te vinden, kunt u via onze website een vergelijking maken. Na het invullen van uw gegevens, tonen we een overzicht met de verzekeringen die u kunt afsluiten. Kies de verzekering die qua voorwaarden en premie het beste bij uw wensen aansluit.

Speed pedelec verzekering afsluiten in vijf stappen

Het afsluiten van een speed pedelec verzekering kan eenvoudig via onze website. Zodra u een vergelijking hebt gemaakt en een verzekeraar hebt gekozen, vult u een aantal gegevens in en is de verzekering afgesloten.

Met de volgende vijf stappen kunt u eenvoudig een speed pedelec verzekering afsluiten.

 1. Vul uw gegevens in

 2. Bepaal welke dekking u wilt

 3. Lees de voorwaarden zorgvuldig door

 4. Kies eventuele aanvullende modules

 5. Voltooi de aanvraag

Na het volbrengen van bovenstaande vijf stappen is de verzekering afgesloten. U ontvangt een bevestiging per e-mail.


Speed pedelec verzekering

Een speed pedelec verzekeren is verplicht. Met de verzekering bent u gedekt tegen de kosten bij schade. Deze kosten kunnen hoog oplopen en hiermee voorkomt u dat u deze zelf moet betalen. Welke risico’s u dekt kiest u zelf. Er zijn hierin meerdere mogelijkheden. Alleen de WA verzekering is verplicht. Aangezien een speed pedelec valt onder de noemer “bromfiets”, is de speed pedelec verzekering een bromfietsverzekering. Toch zijn er ook verzekeraars waarbij u de speed pedelec kunt verzekeren via hun fietsverzekering pagina.

Soorten dekkingen

Er zijn drie dekkingen. Iedere dekking heeft zijn eigen invulling. Hoe uitgebreider de dekking is, hoe duurder de premie. De speed pedelec verzekering vergelijken is erg verstandig, omdat er veel premieverschillen zitten tussen de verzekeraars.

WA verzekering speed pedelec

Wanneer u een speed pedelec aanschaft dient u hiervoor een verzekering af te sluiten. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is het basispakket. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan anderen. De prijzen die verzekeraars voor dit pakket rekenen zijn veelal gelijk. Bij deze dekking betaalt u géén eigen risico. Bij de WA verzekering speed pedelec is schade aan het eigen voertuig niet gedekt. Omdat dit de basisdekking is, betaalt u hiervoor de minste premie.

WA+ verzekering

Met de WA+ speed pedelec verzekering bent u, naast schade aan anderen, ook verzekerd tegen diefstal. Hier betaalt u logischerwijs een hogere premie voor. Daarnaast is er sprake van een eigen risico. Het verschil tussen de premies per verzekeraar zijn groot, waardoor vergelijken erg verstandig is.

All Risk verzekering

Volstaat de WA+ verzekering niet voor u? Dan kiest u voor de All Risk speed pedelec verzekering. Hiermee heeft u de meest uitgebreide dekking. U kunt hierbij denken aan schade die door uzelf is veroorzaakt of door een ongeluk. Ook zaken als vandalisme en/of diefstal van (vastgeschroefde) onderdelen zijn verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Naast de drie pakketten kunt u ook extra opties afsluiten. Hierdoor heeft u een nog uitgebreidere verzekering. Uiteraard betaalt u hier een hogere premie voor. De aanvullende dekkingen zijn:

 • Opzittendenverzekering

 • Pechhulp

 • Rechtsbijstand

Let op: alleen de WA verzekering speed pedelec is verplicht. De overige dekkingen zijn allemaal vrijwillig mee te verzekeren.

Veelgestelde vragen

Ja, een speed pedelec verzekering is verplicht. Als u op een speed pedelec fiets wilt fietsen, dan dient u altijd een bromfietsverzekering afgesloten te hebben. Een wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekering is vereist. U kunt besluiten dat dit volstaat. Het is ook mogelijk om voor een uitbreiding te kiezen. Dit is geen verplichting.

Wat de beste speed pedelec verzekering is, is voor iedereen anders. Er zijn vele zaken die hier invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van uw speed pedelec en of u een summiere of uitgebreide verzekering kiest. Juist daarom is het verstandig om te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de voor u beste speed pedelec verzekering kiest.

Neem direct contact op met uw verzekeraar en meld de schade. Uw verzekeraar kan u vervolgens vertellen of deze schade onder de dekking valt.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01