Bromfietsverzekering vergelijken
Hieronder kunt u eenvoudig de bromfietsverzekering vergelijken via onze top 4 verzekeraars. Bent u op zoek naar een goedkope bromfietsverzekering, kies dan voor de verzekeraar die als eerste getoond wordt. U kunt uw bromfiets direct verzekeren door de verzekering direct online af te sluiten.
- [inhoudsopgave]
Bromfietsverzekering vergelijken via Totaalbesparen.com
Wat is de beste verzekering voor uw bromfiets? Om daar achter te komen, gaat u meerdere bromfietsverzekeringen vergelijken. Bepaal eerst welke dekking u wilt. U dient minimaal WA verzekerd te zijn. De meeste verzekeraars bieden behalve WA ook uitgebreidere bromfietsverzekeringen. En naast de basisverzekering zijn er nog aanvullende dekkingen om uit te kiezen. De voorwaarden van de uitgebreidere dekkingen verschillen onderling: vergelijken is daarom belangrijk!

Dekkingen vergelijken
Uw bromfietsverzekering vergelijken begint bij het kiezen van de juiste dekking. Er zijn 3 verschillende dekkingen die u kunt kiezen. Hieronder hebben we ze voor u op een rij gezet.
WA bromfietsverzekering
Met de WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u veroorzaakt bij anderen. Dit betreft zowel schade aan de brommer als letsel bij personen. Schade aan uw eigen brommer is met de WA dekking niet verzekerd.
WA Plus bromfietsverzekering
Sommige verzekeraars bieden voor bromfietsen een WA Plus-verzekering. Hiermee verzekert u ook schade aan uw eigen brommer. Bijvoorbeeld voor diefstal. U bent niet verzekerd als u zelf schuldig bent voor schade. Zoals bij een aanrijding die u veroorzaakt. Let op: een WA Plus-verzekering heet soms heel anders bij een andere verzekeraar. Bijvoorbeeld Beperkt Casco. Of Diefstal-verzekering.
All Risk-bromfietsverzekering
Een All Risk-verzekering biedt u altijd de meeste zekerheid. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade waarvoor u zelf verantwoordelijk bent. Tenzij u de schade met opzet of onder invloed veroorzaakt. Een All Risk-verzekering is hetzelfde als een Volledig Casco-verzekering.
Bromfietsverzekering 2021
Is een bromfietsverzekering verplicht?
Een bromfietsverzekering, ook wel brommerverzekering genoemd, is verplicht. U moet minimaal een WA-verzekering afsluiten voor uw bromfiets. Ook uw snorfiets, brommobiel, scooter of speed-pedelec moet u volgens de wet verzekeren.
Boete onverzekerde bromfiets
Heeft u een onverzekerde bromfiets? Dan riskeert u een boete van € 410,-. Dit bedrag geldt niet alleen voor rijden op een onverzekerde bromfiets. Heeft u uw bromfiets momenteel niet in gebruik en daarom niet verzekerd? Zorg dan dat u uw kenteken tijdelijk schorst bij de RDW. Alleen als u uw brommer schorst, hoeft u niet te voldoen aan de verzekeringsplicht.

Aanvullende dekkingen
Uw bromfietsverzekering kunt u naar eigen wens uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Let goed op de inhoud van deze dekkingen. Soms is de naam hetzelfde, maar biedt een verzekeraar een andere service of een ander maximumbedrag. Veelvoorkomende aanvullingen zijn:
- Ongevallen Opzittenden
- Rechtshulp
- Aanschafwaardegarantie
- Pechhulp
- Accessoires
Ongevallen Opzittenden
Met deze aanvullende dekking beschermt u uw passagiers en uw eigen financiële situatie. Uw passagier die na een ongeval blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt, ontvangt een vergoeding van uw verzekeraar. Ook als uzelf iets overkomt, ontvangt u een bedrag.
Rechtshulp
Deze aanvullende verzekering heet ook wel eens Rechtsbijstand of Verhaalservice. De dekking kan inhoudelijk per verzekeraar verschillen. Over het algemeen komt het erop neer dat u en uw gezinsleden juridische bijstand ontvangen na een ongeval. Is dit al gedekt met een andere Rechtsbijstandverzekering? Dan heeft u deze aanvulling vaak niet nodig.
Aanschafwaardegarantie
Heeft u een gloednieuwe brommer? Deze is bij veel verzekeraars het eerste jaar verzekerd voor het aanschafbedrag. Bij sommige verzekeringen kunt u de periode verlengen met een aanschafwaardegarantie. Dan ontvangt u drie jaar lang de volledige aanschafwaarde als uw bromfiets is gestolen of total-loss is verklaard.
Pechhulp
Sommige verzekeraars bieden Pechhulp als aanvullende dekking. De dekking verschilt per verzekeraar. Bij de ene verzekeraar komt er binnen Nederland een monteur langs om uw bromfiets te repareren. De reparatie is dan gratis, maar vaak betaalt u wel voor onderdelen. Bij andere verzekeraars brengen ze u en uw defecte bromfiets naar een door u gekozen adres, zonder reparatie.
Accessoires
Accessoires zijn meestal standaard tot een maximumbedrag meeverzekerd. Vaak is dat € 250,-. Heeft u extra accessoires aan uw bromfiets gemonteerd? Meestal verhoogt u dan simpelweg het maximumbedrag voor accessoires. Maar bij sommige verzekeraars moet u een speciale aanvullende dekking afsluiten.
Bromfietsverzekering afsluiten
Sluit u een bromfietsverzekering voor uzelf af? Dan bent u de kentekenhouder en de verzekeringsnemer. Wilt u als ouder een bromfietsverzekering afsluiten voor uw kind? Meestal raden verzekeraars aan om het kenteken ook op naam van uw zoon of dochter te zetten. Dit hoeft echter niet. U kunt ook de bromfiets op uw naam zetten en vervolgens verzekeren.
Wel moet u altijd doorgeven dat uw kind de bestuurder is. De verzekeraar berekent de premie op de leeftijd van de jongste bestuurder. Want die vormt het hoogste risico. Liegt u hierover? Dan heeft u kans dat u bij schade zelf voor alle kosten opdraait.
Kosten bromfietsverzekering
Wat kost een verzekering voor een bromfiets? Dat is niet zomaar te beantwoorden. De goedkoopste bromfietsverzekering is bovendien niet altijd de beste verzekering. Kies eerst welke dekkingen voor u belangrijk zijn. Zo sluit u bepaalde verzekeringen al uit. Daarna kunt u de overgebleven verzekeringen vergelijken. De kosten van een bromfietsverzekering hangen af van onder meer:
- De dekking(en) die u kiest
- Het type bromfiets
- Het bouwjaar van de bromfiets
- Het merk van de bromfiets
- Uw leeftijd
- Uw woonplaats
- Uw schadevrije jaren
- Hoogte van een het eigen risico
Premie bromfietsverzekering
Elk jaar dat u geen schade rijdt, bouwt u schadevrije jaren op. Hierdoor ontvangt u steeds meer korting op uw premie. Dit heet ook wel uw no-claim. Als u de verzekering afsluit, begint u vaak al met een korting. Bij de meeste verzekeraars is dat 55%. Meestal loopt de no-claimkorting door tot maximaal 75%. Rijdt u schade? Dan daalt u in korting. Een negatief aantal schadevrije jaren kan betekenen dat u geen korting meer krijgt. U betaalt vervolgens meer premie.
Kan ik de schadevrije jaren van mijn auto gebruiken voor mijn bromfietsverzekering?
Dit is mogelijk, maar niet altijd verstandig. In veel gevallen raden wij u af om de schadevrije jaren van uw autoverzekering te gebruiken voor uw bromfietsverzekering. De kans op een schade met uw bromfiets is namelijk groter dan met uw auto. Wanneer u een schade rijdt met uw bromfiets dan gaat dit ten kosten van de schadevrije jaren van uw autoverzekering.
Alleen wanneer u zeker weet dat u nooit een autoverzekering op uw naam zult afsluiten, kunt u ervoor kiezen om de schadevrije jaren mee te nemen naar de verzekering voor uw bromfiets.