Speed pedelec verzekering vergelijken

Een speed pedelec verzekeren is verplicht. Dit geldt voor de WA verzekering voor de speed pedelec. Hieronder kunt u de speed pedelec verzekering vergelijken en direct afsluiten. Zo gaat u goed verzekerd de weg op!

Daarom kiest u voor Totaalbesparen.com!

Betrouwbare informatie over speed pedelecs

Onafhankelijk een speed pedelec verzekering vergelijken

Twee weken bedenktijd zodra u de polis heeft afgesloten

Al meer dan 76.000 mensen gingen u voor

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec wordt ook wel een snelle fiets genoemd. Met de speed pedelec bereikt u snelheden tot maximaal 45 km/u. Het werkt wel anders dan een brom- of snorfiets. U zult namelijk zelf mee moeten trappen om een hogere snelheid te bereiken. Mocht u harder dan 25 km/u willen rijden dan gelden er bepaalde regels. Zo moet de bestuurder minimaal 16 jaar zijn, bromfietsrijbewijs hebben en moet de speed pedelec een kenteken hebben.

Speed pedelec verzekering

Een speed pedelec verzekeren is verplicht. Met de verzekering bent u gedekt tegen de kosten bij schade. Deze kosten kunnen hoog oplopen en hiermee voorkomt u dat u deze zelf moet betalen. Welke risico’s u dekt kiest u zelf. Er zijn hierin meerdere mogelijkheden. Alleen de WA verzekering is verplicht. Aangezien een speed pedelec valt onder de noemer “bromfiets”, is de speed pedelec verzekering een bromfietsverzekering. Toch zijn er ook verzekeraars waarbij u de speed pedelec kunt verzekeren via hun fietsverzekering pagina. 

Speed pedelec verzekering vergelijken

Om de beste verzekering voor uw speed pedelec te vinden, kunt u via onze website een vergelijking maken. Na het invullen van uw gegevens, tonen we een overzicht met de verzekeringen die u kunt afsluiten. Kies de verzekering die qua voorwaarden en premie het beste bij uw wensen aansluit. U kunt uw speed pedelec direct dan verzekeren. De verzekeraar houdt u op de hoogte van de aanvraag.

In 5 stappen een speed pedelec verzekering vergelijken

Met de volgende vijf stappen kunt u eenvoudig een speed pedelec verzekering vergelijken en afsluiten.

 1. Vul uw gegevens in
 2. Bepaal welke dekking u wilt
 3. Vergelijk de premies
 4. Vergelijk de voorwaarden
 5. Kies de beste verzekering voor uw speed pedelec

Wat kost een speed pedelec verzekering?

Een belangrijke vraag; wat kost het? Dat kan voor u een belangrijk argument zijn om een dekking wel of niet te nemen. De prijzen per dekking en per verzekeraar verschillen behoorlijk. Hoe groter de dekking, hoe hoger de premie. In het geval van een WA verzekering betaalt u minimaal € 45 per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De aankoopwaarde van de speed pedelec heeft hier geen invloed op. Bij een WA+ of een All Risk verzekering is de aanschafwaarde wél bepalend. Voor een pedelec van maximaal € 7.000 betaalt u zo’n € 145 per jaar. De looptijd in dit voorbeeld is vijf jaar. U betaalt bij deze dekkingen dus een hogere premie, maar bent wel uitgebreider gedekt tegen schade. Let op in dit voorbeeld zijn de minimale prijzen weergegeven. Het kan bij bepaalde verzekeraars duurder zijn.

Bepalende factoren

De premie van de speed pedelec verzekering wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren:

 • De aanschafwaarde
 • Uw adres en woonplaats
 • Uw geboortedatum
 • De waarde van de accessoires
 • Kenteken

Bij ons vergelijkt u:

centraal beheer
nationale nederlanden
asr

Dekking speed pedelec verzekering

De speed pedelec verzekering kent drie basisdekkingen. Het verschil hiertussen vindt u hieronder. Naast de basisdekkingen zijn er nog aanvullende dekkingen, zoals pechhulp en rechtsbijstand.

WA dekking

WA beperkt casco dekking

Allrisk dekking

Feitjes en weetjes

 • De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn
 • De bestuurder is verplicht een helm te dragen
 • Een bromfietsrijbewijs is verplicht voor de bestuurder van een speed pedelec
 • Een geel en geldig kenteken is verplicht
 • U zult als bestuurder de maximale snelheid, tot 45 km/u, moeten volgen
 • Een speed pedelec die na 2006 is gebouwd, moet voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel

Bron: Rijksoverheid

speed pedelec

Veelgestelde vragen

Ja, een speed pedelec verzekering is verplicht. Als u op een speed pedelec fiets wilt fietsen, dan dient u altijd een bromfietsverzekering afgesloten te hebben. Een wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekering is vereist. U kunt besluiten dat dit volstaat. Het is ook mogelijk om voor een uitbreiding te kiezen. Dit is geen verplichting.

Wat de beste speed pedelec verzekering is, is voor iedereen anders. Er zijn vele zaken die hier invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van uw speed pedelec en of u een summiere of uitgebreide verzekering kiest. Juist daarom is het verstandig om te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de voor u beste speed pedelec verzekering kiest.

Neem direct contact op met uw verzekeraar en meld de schade. Uw verzekeraar kan u vervolgens vertellen of deze schade onder de dekking valt.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn deze bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid 
 • Ministerie van Milieu en Infrastructuur