Vouwwagen verzekeren

Als u een vouwwagen heeft, wilt u hier zuinig mee omgaan. Schade aan uw vouwwagen kan behoorlijk wat geld kosten. Zo ook diefstal. Hiervoor kunt u uw vouwwagen verzekeren. De vouwwagen verzekering biedt hiervoor dekking.

Vouwwagen verzekering vergelijken
 1. [inhoudsopgave]

Waarom een vouwwagen verzekeren?

Ondanks dat hij misschien minder populair is dan vroeger, gaan nog veel mensen jaarlijks op vakantie met de vouwwagen. Met dit tweede huis op wielen is het heerlijk vakantie vieren. Maar dan is het wel zo fijn als uw vouwwagen goed is verzekerd. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat u onderweg een botsing veroorzaakt, dat een storm uw vouwwagen kapot waait of dat er andere mankementen ontstaan. Een vouwwagen verzekeren is in Nederland niet verplicht. Toch heeft een vouwwagenverzekering vele voordelen. Met een verzekering is uw vouwwagen namelijk gedekt tegen:

 • Schade door uw vouwwagen
 • Schade aan uw vouwwagen
 • Diefstal van de vouwwagen
vouwwagen verzekeren

Vouwwagenverzekering vergelijken

Voordat u een verzekering afsluit, is het van belang om op de hoogte te zijn van alle opties. Een vouwwagenverzekering vergelijken kan namelijk enorm lonen. U vergelijkt de kosten per maand, maar ook alle voorwaarden. U kiest dan ook niet zomaar de goedkoopste vouwwagenverzekering, maar u kiest voor een verzekering die het beste bij u past. Het is nooit leuk als u voor onverwachtse kosten komt te staan. Daarom is het belangrijk om een caravanverzekering af te sluiten die voldoende dekking aan uw vouwwagen biedt. Het is erg vervelend als u een vouwwagenverzekering heeft af gesloten, maar u komt erachter dat de dekking ontoereikend is. Hierdoor kunt u alsnog voor hoge kosten komen te staan.

Wilt u uw vouwwagen verzekeren? Dan geeft u antwoord op de volgende vragen:

 • Welke dekking wil ik voor mijn vouwwagen hebben?
 • Hoe hoog mag de premie zijn?
 • Welk eigen risico kan ik betalen?
 • Wordt de dagwaarde of nieuwwaarde uitgekeerd?
 • Valt mijn vouwwagen al onder een andere verzekering?

Mogelijkheden vouwwagen verzekeren

In Nederland komt het steeds vaker voor dat mensen oververzekerd zijn. Dit betekent dat u dubbel verzekerd bent en daardoor onnodige hoge kosten per maand betaalt. Wilt u een vouwwagen verzekering afsluiten? Dan is het aan te raden om eerst even de voorwaarden van uw andere verzekeringen door te nemen. Hierin kunnen we een onderscheid maken tussen schade door uw vouwwagen en schade aan uw vouwwagen. Schade door uw vouwwagen valt namelijk in de meeste gevallen onder de dekking van uw autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen bieden alleen dekking bij schade door uw vouwwagen. Wilt u ook schade aan uw eigen vouwwagen verzekeren? Dan is het aan te raden om een speciale vouwwagen verzekering af te sluiten.

Schade door uw vouwwagen

Om na te gaan of aanhangers (waaronder de vouwwagen valt) wettelijk gedekt zijn, doet u er goed aan om de voorwaarden van uw WA-verzekering na te lopen. Veroorzaakt uw vouwwagen schade terwijl deze is gekoppeld aan uw auto? En er ontstaat schade aan een derde? Dan valt uw vouwwagen onder de WA-autoverzekering. Iedere autobezitter is verplicht om een WA-autoverzekering af te sluiten. Grote kans dus dat u deze verzekering ook heeft. Met de WA-autoverzekering bent u verzekerd wanneer uw vouwwagen, terwijl deze gekoppeld is aan uw auto, schade veroorzaakt aan een ander of aan de bezittingen van een ander. Zowel bij letselschade als materiële schade. Is uw vouwwagen losgekoppeld van uw auto? En veroorzaakt deze losstaande vouwwagen schade aan een derde? Dan kunt u in veel gevallen aanspraak maken op uw AVP verzekering.

Schade aan uw vouwwagen

Met de WA-verzekering bent u dus niet verzekerd tegen eigen schade van uw vouwwagen. Wilt u uw vouwwagen verzekeren tegen schade? Dan is het nodig om een aparte caravanverzekering af te sluiten. Tegenwoordig bestaan er aardig luxe vouwwagens die zijn voorzien van een apart slaapgedeelte en keukentje. Wilt u liever niet slapen in een tent? Dan is de vouwwagen een betaalbare oplossing tussen de tent en de caravan. Het zou daarom ontzettend vervelend zijn als u niet goed verzekerd bent tegen schade aan uw vouwwagen. Het afsluiten van een vouwwagen verzekering is niet verplicht, maar wel zo handig. Als u een verzekering afsluit, dan heeft u verschillende dekking mogelijkheden.

Dekking vouwwagenverzekering

Wanneer u besluit om uw vouwwagen te verzekeren, dan wilt u natuurlijk de beste vouwwagenverzekering. Dat is logisch. U wilt niet voor verrassingen komen te staan. Maar u wilt ook niet teveel geld per maand kwijt zijn aan een verzekering. De dekking van de verzekering speelt hierin een belangrijke rol. Met een goedkope vouwwagenverzekering bent u standaard verzekerd tegen:

 • Brandschade
 • Ontploffing
 • Zelfontbranding (door bijvoorbeeld kortsluiting)
 • Inbraak
 • Diefstal

Aanvullende modules vouwwagenverzekering

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw vouwwagen aanvullend te verzekeren. Met aanvullende modules kunt u uw vouwwagenverzekering uitbreiden. Wilt u uw vouwwagen als voorbeeld extra verzekeren tegen storm- of hagelschade? Of wilt u verzekerd zijn van rechtsbijstand wanneer er een ongeluk of conflict ontstaat? Dan kunt u ervoor kiezen om deze aanvullende modules toe te voegen bij het verzekeren van uw vouwwagen.

Deze aanvullende dekkingen zijn:

 • Storm- en hagelschade
 • Schade aan de inventaris
 • Rechtsbijstand
 • Verblijf in het buitenland (voor een aaneengesloten periode van maximaal 6 maanden)
 • Aanschafwaarderegelingen
 • Terugbreng service

Allrisk vouwwagen verzekering

Naast de standaard caravanverzekering en de aanvullende modules, kunt u uw vouwwagen ook allrisk verzekeren. Een allrisk verzekering geeft u dekking tegen alle overige schade die aan uw vouwwagen inclusief inventaris kan ontstaan. Denk hierbij aan verborgen gebreken, de accessoires, de aanbouw van uw vouwwagen en de voortent en luifel. Bovendien verzekert een allrisk verzekering u ook tegen schade die is ontstaan door botsen, slippen, omslaan, van de weg raken of te water raken. Wanneer u een oude, tweedehandse vouwwagen met een lage dagwaarde heeft aangeschaft, dan heeft u doorgaans voldoende aan een standaard caravanverzekering. Maar heeft u een gloednieuwe vouwwagen? Dan is het wellicht verstandig om uw vouwwagen zo breed mogelijk te verzekeren. De allrisk verzekering dekt uw vouwwagen tegen de nieuwwaarde, waardoor u kunt rekenen op een ruime vergoeding van uw verzekeraar. Hierdoor kunt u met het uitgekeerde bedrag een gelijkwaardige vouwwagen terugkopen.

Nieuwwaarderegeling vouwwagen verzekeren

Wanneer u de vouwwagenverzekeringen gaat vergelijken, dan is het belangrijk om te letten op de dagwaarde- en nieuwwaarde regeling. Veel verzekeraars bieden een standaard vouwwagenverzekering, aanvullende modules en een uitgebreide allrisk verzekering aan. Een belangrijk punt om op te letten is de nieuwwaarderegeling. Deze regeling houdt in dat u gedurende een bepaalde periode bij total loss of diefstal de nieuwwaarde van uw vouwwagen vergoed krijgt. Dit is het uitgekeerde bedrag dat nodig is om een nieuwe vouwwagen met een gelijkwaardige waarde aan te schaffen. Het kan zijn dat de restwaarde van uw vouwwagen en het eigen risico in mindering worden gebracht van het uitgekeerde bedrag. Daarnaast loopt de termijn waarbinnen de nieuwwaarde regeling geldt flink uiteen tussen de verzekeraars.

Een vouwwagenverzekering berekenen? Dan let u op de nieuwwaarderegeling en termijn van deze regeling. Valt de diefstal of total loss van uw vouwwagen niet meer binnen deze periode? Dan krijgt u alleen nog de dagwaarde uitgekeerd. Dit bedrag kan aanzienlijk minder zijn dan de aanschafwaarde van uw vouwwagen.

Kosten vouwwagen verzekeren

Bij het verzekeren van uw vouwwagen wilt u het liefst de goedkoopste vouwwagenverzekering. Toch is de goedkoopste verzekering niet altijd de beste. Het is belangrijk om de juiste dekking te kiezen voor uw vouwwagen. Wilt u uw vouwwagen aanvullend verzekeren en zeker zijn dat u voldoende dekking heeft? Dan zult u merken dat u vaak een wat duurdere verzekering moet afsluiten. Daarnaast hangt de uitkering van de dagwaarde of nieuwwaarde samen met de kosten van een vouwwagen verzekering. Wilt u er zeker van zijn dat u de nieuwwaarde uitgekeerd krijgt? Dan hangt daar wel een prijskaartje aan. Omdat er veel mogelijkheden zijn, variëren de kosten van een vouwwagenverzekering ook sterk. Een beperkte basisverzekering kunt u afsluiten voor rond de €5 per maand. De hoogte van de premie hangt af van:

 • De dekkingsgraad van de verzekering: hoe breder de dekking, hoe hoger de maandelijkse premie
 • Schadeafhandeling: het verschil in dagwaarde of nieuwwaarde uitkering heeft invloed op de hoogte van de premie
 • Eigen risico: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie

Vouwwagenverzekering via Totaalbesparen.com

Zoals u hebt kunnen lezen zijn er nogal wat verschillen en opties wat betreft het afsluiten van een vouwwagen verzekering. De best vouwwagenverzekering berekent u daarom altijd aan de hand van een vergelijking. Op Totaalbesparen.com vindt u alle aanbieders van vouwwagenverzekeringen. Via onze eenvoudige vergelijkingstool kunt u binnen enkele minuten de beste vouwwagenverzekering vinden. Bovendien kunt u bij Totaalbesparen.com altijd rekenen op een 100% eerlijke vergelijking. Dit kunnen wij met zekerheid garanderen omdat wij alle aanbieders van verzekeringen op onze site vermelden. Ongeacht of zij ons daar wel of geen vergoeding voor geven. Wilt u een goedkope vouwwagenverzekering afsluiten? Maak dan vooral gebruik van onze vergelijkingsmodule en u vindt de beste vouwwagenverzekering.

Veelgestelde vragen

Het verzekeren van uw vouwwagen doet u met een speciale vouwwagen verzekering. Een standaard vouwwagen verzekering dekt de schade aan uw vouwwagen. Veroorzaakt uw vouwwagen schade aan een derde? Dan valt de vouwwagen onder uw WA verzekering.

U verzekert uw vouwwagen wanneer u de financiële kosten die ontstaan door schade aan uw vouwwagen wilt dekken. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe vouwwagen aangeschaft en u wilt deze verzekeren tegen hagelschade? Dan sluit u een vouwwagenverzekering af. De vouwwagenverzekering is er voor schade aan uw eigen vouwwagen. Wanneer uw vouwwagen schade veroorzaakt aan een andere persoon of bezittingen van iemand anders, dan valt de vouwwagen onder uw WA verzekering.

Nee. Het afsluiten van een speciale vouwwagen verzekering is niet verplicht. U bent wel verplicht om een WA-autoverzekering te hebben. Deze verzekering dekt de schade wanneer uw vouwwagen, gekoppeld aan uw auto, schade veroorzaakt. Zoals een botsing met een ander voertuig. U bent dat verzekerd tegen de schadekosten die ontstaan aan een derde.

Wanneer uw vouwwagen is gekoppeld aan uw auto, dan heeft u een WA-autoverzekering nodig. Wanneer uw vouwwagen is losgekoppeld, dan heeft u een particuliere WA verzekering nodig. Een speciale vouwwagenverzekering heeft u nodig als u de schade aan uw eigen vouwwagen wilt dekken.

Het is mogelijk om uw vouwwagen ook in het buiteland te verzekeren. Met een groene kaart kunt u uw vouwwagen verzekeren in andere groene kaart landen voor een periode van maximaal 6 maanden. Wilt u langer in het buitenland verblijven met uw vouwwagen? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met de verzekeraar.

Een standaard vouwwagenverzekering dekt de schadekosten aan uw vouwwagen door brandschade, ontploffing, kortsluiting, inbraak en diefstal. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw vouwwagen aanvullend te verzekeren tegen bijvoorbeeld storm- en hagelschade. Hierin heeft u per verzekeraar verschillende mogelijkheden. Met een allrisk vouwwagenverzekering verzekert u uw vouwwagen tegen alle overige schade die kan ontstaan.

De kosten van een vouwwagenverzekering lopen zeer uiteen. Vanaf ongeveer €5 per maand heeft u een standaard basisverzekering. Wilt u uw vouwwagen aanvullend verzekeren? Of wilt u een uitgebreide allrisk verzekering? Dan zullen de kosten van de maandelijkse premie oplopen. Aan de hand van de dekking mogelijkheden bepaalt u hoeveel u voor een vouwwagenverzekering wilt betalen.

Als uw vouwwagen aan uw auto is gekoppeld, dan valt deze onder de autoverzekering. Is uw vouwwagen losgekoppeld? Dan valt uw vouwwagen niet onder de autoverzekering. Om altijd verzekerd te zijn kunt u het beste een speciale vouwwagenverzekering afsluiten.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01