Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Vul uw gegevens in en zie welke AVP verzekering de beste voor u is. Wilt u eerst meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start dan direct met een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken
Arrow

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is een verstandige keuze. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Stelt u zich eens voor dat uw fiets per ongeluk tegen een auto valt. Een deuk en lakschade zijn het gevolg. Zonder goede aansprakelijkheidsverzekering betaalt u zelf de herstelkosten. Bent u wel goed verzekerd? Dan heeft u geen zorgen: één belletje naar uw verzekeraar en het wordt geregeld. Afsluiten doet u snel en gemakkelijk via Totaalbesparen.com. U heeft via ons altijd recht op 14 dagen bedenktijd.  [inhoudsopgave]


Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Aansprakelijkheidsverzekeringen zorgen ervoor dat u financieel niet in de problemen raakt als u per ongeluk bij een ander schade veroorzaakt. De verzekering kent verschillende benamingen
 • AVP
 • AVP verzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering particulieren
U heeft een AVP nodig zodra u aansprakelijk bent voor schade bij een ander. Bijvoorbeeld als uw kind iets stuk heeft gemaakt tijdens het spelen bij een vriendje of als u bij de buren iets omver loopt. Heeft u een AVP verzekering? Dan schakelt u uw verzekeraar in en regelt hij de afhandeling. Wel zo prettig. U kunt u een AVP voor uzelf afsluiten, maar ook voor uw hele gezin.

Vul uw gegevens in

Door voorkeuren op te geven, worden de beste tarieven berekend voor uw persoonlijke situatie.

Vergelijken

Klik op "Vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die verzekeraars u bieden voor de AVP.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekking.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Voor wie is de AVP verzekering?

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijkenU kunt een AVP voor uzelf of voor uw gezin afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor uzelf

Bent u alleenstaand, dan kunt u voor uzelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Omdat u de enige verzekerde bent op de polis, is de premie niet erg hoog. U kunt al een AVP afsluiten voor een paar euro per maand. Dit ziet u al snel als u een vergelijking maakt.

Aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor het hele gezin is niet veel duurder dan voor een persoon. Met deze uitbreiding bent u met uw hele gezin gedekt tegen schade die door een gezinslid wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld bij schade door buitenspelende kinderen, maar ook tegen schade die door een huisdier gemaakt wordt. De aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin is veruit de populairste vorm. Let erop dat u goed aangeeft wie u wenst mee te verzekeren. Wanneer u de meeverzekerde gezinsleden niet correct opgeeft, bestaat de kans dat de verzekeraar een eigen risico rekent mits er aanspraak gemaakt wordt op een vergoeding. Ook in het geval van gezinsuitbreiding dient u dit tijdig door te geven aan uw verzekeraar.

Meerderjarig inwonende kinderen

Ook meerderjarig inwonende kinderen vallen onder de gezinsverzekering. Inwonende kinderen zijn tot de leeftijd van 27 jaar nog automatisch meeverzekerd.


Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren verzekert u zich voor schade waarvoor u aansprakelijk bent. Niet alleen voor schade aan spullen van anderen, maar ook voor letsel die u veroorzaakt bij andere personen. Bovendien kan men u aansprakelijk stellen voor schade die u niet zelf heeft veroorzaakt. Maar bijvoorbeeld uw kind. Of uw schoonmaakster of logé. Ook dan doet u een beroep op uw verzekeraar.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering? Onder meer:

 • Schade die u maakt aan spullen van een ander
 • Letsel die u veroorzaakt bij personen
 • Schade die uw huisdier bij een ander veroorzaakt
 • Schade die u veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk
 • Schade die uw kind veroorzaakt tijdens vakantiewerk
 • Schade veroorzaakt door uw woning
 • Schade tijdens een vriendendienst
 • De kosten van een rechtszaak
 • Wie zijn er verzekerd?

  Uw aansprakelijkheidsverzekering sluit aan bij uw gezinssamenstelling. Bij elke verzekeraar geeft u bij het afsluiten van de verzekering aan hoe uw gezin eruit ziet. U vertelt of u alleenstaand bent of samenwonend. Met of zonder kinderen. Uw huisdieren, logés zonder eigen aansprakelijkheidsverzekering en personeel zijn bij veel verzekeraars meeverzekerd.

  Waar ben ik verzekerd?

  U en al uw meeverzekerde gezinsleden zijn wereldwijd verzekerd met uw aansprakelijkheidsverzekering. Neem altijd direct contact op met uw verzekeraar als u in het buitenland aansprakelijk bent gesteld voor schade aan spullen of voor letsel bij een persoon.

  Niet verzekerd met aansprakelijkheidsverzekering

  Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel. Sommige schades vergoeden de meeste verzekeraars niet. Denk dan onder meer aan de volgende situaties:
  • Schade ontstaan tijdens criminele activiteiten
  • Schade ontstaan tijdens illegale activiteiten
  • Schade aan gehuurde spullen
  • Schade die u veroorzaakt terwijl u uw beroep uitvoert


  Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

  Veel mensen vragen zich af of een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Dat is niet het geval. U sluit vrijwillig een AVP af als u dat wenst. De meeste mensen kiezen ervoor om de AVP af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering of opstalverzekering. Bijvoorbeeld als iemand verhuist en in een keer alle verzekeringen regelt. Doordat de AVP verzekering veel zorgen kan wegnemen zodra u voor schade aansprakelijk wordt gesteld, kiezen veel mensen er wel voor om de verzekering af te sluiten. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is dus niet verplicht.

  Kosten aansprakelijkheidsverzekering

  Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering? Dat hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk van uw gezinssamenstelling, maar ook van het verzekerde bedrag. En van de hoogte van het eigen risico. Daarom is het slim om aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Waar moet u op letten?
  • Dekkingen. Wat wel en niet is meeverzekerd, kan per verzekeraar verschillen
  • Aanvullende verzekeringen. Sommige verzekeraars bieden aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld een jachtdekking, oppasclausule of een sportclausule
  • Hoogte verzekerd bedrag. Bij sommige verzekeraars kunt u deze zelf kiezen. Kies voor de hoogste optie voor de meeste zekerheid
  • Hoogte van uw eigen risico
  • Pakketkorting. Sommige verzekeraars bieden korting als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit

  Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

  Om de vergelijking van aansprakelijkheidsverzekeringen eerlijk te houden staat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering altijd bovenaan, ongeacht of wij van deze verzekeraar een vergoeding ontvangen bij een eventuele overstap of niet. Dit komt de vergelijking ten goede en stelt ons in de gelegenheid te kunnen zeggen dat wij een goede aansprakelijkheidsverzekering kunnen vinden voor iedereen. Let echter niet alleen op de prijs, want ook de dekking is van belang bij het vinden van de beste aansprakelijkheidsverzekering. Bepaal zelf wat u het meest belangrijk vindt; een uitgebreide dekking of een goedkope aansprakelijkheidsverzekering.

  Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com


  Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken kost slechts enkele minuten. Zodra u hierboven uw gegevens hebt ingevoerd ziet u snel welke verzekering voor u passend is. Omdat er veel verzekeraars zijn die aansprakelijkheidsverzekeringen aanbieden is het slim om de verschillende verzekeringen te vergelijken alvorens er een af te sluiten of over te stappen van verzekeraar. De vergelijkingsmodule die wij u bieden om aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken is zeer gemakkelijk in gebruik en nagenoeg volledig. Met nagenoeg bedoelen wij in dit geval dat helaas niet 100% van de beschikbare verzekeringen wordt vergeleken. De reden hiervoor is het simpele feit dat niet alle verzekeraars hun prijzen openbaar maken. In de meeste gevallen gaat het hier wel om verzekeringen die toch onder in de resultaten zouden komen doordat andere aanbieders goedkoper zijn.

  Veelgestelde vragen

  Ja dat kan. U dient dan bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering wel aan te geven wie u wilt meeverzekeren. Wanneer u gebruik maakt van een gezinsverzekering, is naast de schade veroorzaakt door kinderen, ook schade veroorzaakt door huisdieren gedekt.

  In de meeste gevallen wordt bij de aansprakelijkheidsverzekering geen eigen risico gerekend. Bij enkele verzekeraars wordt wel een eigen risico gerekend dat kan oplopen tot € 100. Wanneer u gebruik maakt van onze vergelijker, ziet u de hoogte van het eigen risico bij elke verzekeraar terug.

  Dat kan in principe een jaar nadat u deze heeft afgesloten. Let er hierbij wel op dat de verzekeraars een opzegtermijn van een maand hanteren. U kunt de aansprakelijkheidsverzekering opzeggen bij de verzekeraar waar u de verzekering heeft afgesloten. Ook wanneer u overstapt van verzekeraar dient u de oude verzekering zelf op te zeggen. Voor de aansprakelijkheidsverzekering is geen overstapservice beschikbaar.

  Ja, uw huisdieren zijn meeverzekerd op uw polis. Hieronder vallen niet alleen honden en katten, maar ook paarden en zelfs enkele stukken vee. Voor de precieze voorwaarden kunt u terecht bij uw verzekeraar. Bij enkele verzekeraars dient u namelijk zelf aan te geven dat u uw huisdieren wilt meeverzekeren. Hierdoor wordt de premie niet hoger.

  Uw aansprakelijkheidsverzekering is geldig over de hele wereld. U ontvangt standaard werelddekking. Ook schade veroorzaakt door u of uw kinderen op vakantie, wordt gewoon gedekt.

  Een vriendendienst betekent dat u iemand ergens mee helpt, zonder er iets voor terug te krijgen. U helpt bijvoorbeeld een buurman verhuizen. Of gaat bij uw zoon de heg snoeien. Veroorzaakt u dan schade? Dat is verzekerd met uw aansprakelijkheidsverzekering.

  Al uw inwonende kinderen zijn meeverzekerd. De leeftijd maakt hiervoor niets uit. Uw studerende uitwonende kinderen blijven meeverzekerd tot ze zijn afgestudeerd. Niet-studerende, uitwonende kinderen moeten vanaf 18 jaar zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

  Doe altijd een beroep op uw aansprakelijkheidsverzekering. Uw verzekeraar beoordeelt de schadeclaim. Is hij van mening dat u wel aansprakelijk bent? Dan zal de schade worden afgehandeld. Vindt uw verzekeraar u niet aansprakelijk? Dan kan er een rechtszaak volgen. Uw verzekeraar maakt deze afweging in overleg met u. De kosten van de rechtszaak zijn gedekt met uw aansprakelijkheidsverzekering.

  Geef uw schade zo snel mogelijk door aan uw verzekeraar. Uw verzekeraar onderzoekt de oorzaak van de schade en beoordeelt of u inderdaad aansprakelijk bent. Bent u aansprakelijk? Dan vergoedt uw verzekeraar de schade tot het maximumbedrag dat u heeft afgesloten.

  Nee. Uw vrouw maakt deel uit van uw gezin en is dus meeverzekerd met uw verzekering. U bent met uw aansprakelijkheidsverzekering alleen verzekerd voor schade aan spullen van personen die niet zijn meeverzekerd.

  Let's encrypt SSL

  Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
  Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01