Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen op prijs en dekking. De goedkoopste verzekering staat bij ons altijd bovenaan. Vul uw gegevens in en bekijk direct welke aansprakelijkheidsverzekering voor u de beste is.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is altijd een goed idee. Hiermee bent u verzekerd tegen schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Daaronder valt ook schade die veroorzaakt wordt door een kind of huisdier. Afsluiten doet u snel en gemakkelijk online. U heeft bij ons altijd recht op 14 dagen bedenktijd.

Vul uw gegevens in

Door voorkeuren op te geven, worden de beste tarieven berekend voor uw persoonlijke situatie.

Vergelijken

Klik op "Vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die verzekeraars u bieden voor de AVP.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekking.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor het hele gezin is niet veel duurder dan voor een enkele persoon. Met deze uitbreiding bent u gedekt tegen schade die door een gezinslid wordt veroorzaakt, maar ook tegen schade die door een huisdier gemaakt wordt. De aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin is veruit de populairste vorm van deze verzekering. Let er wel op dat u goed aangeeft wie u wenst mee te verzekeren in het geval van deze gezinsverzekering. Wanneer u de meeverzekerde gezinsleden niet correct opgeeft, bestaat de kans dat de verzekeraar een eigen risico rekent mits er aanspraak gemaakt wordt op een vergoeding. Ook in het geval van gezinsuitbreiding dient u dit tijdig door te geven aan uw verzekeraar.

Meerderjarig inwonende kinderen

Ook meerderjarig inwonende kinderen vallen nog onder de gezinsverzekering. Inwonende kinderen zijn tot de leeftijd van 27 jaar nog automatisch meeverzekerd.

Wat dekt mijn aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt in principe alle schade die per ongeluk veroorzaakt wordt aan het eigendom van een ander, en waarbij u (de verzekeringnemer) wettelijk aansprakelijk bent voor de schade. Dat is ook het geval indien de schade wordt veroorzaakt door een kind of huisdier. De dekking van deze verzekering is in tegenstelling tot veel andere verzekeringen dus erg breed. De dekkingen van de verzekeraars zijn in het geval van de AVP bijna identiek. Let hierbij wel op een eventueel eigen risico. Belangrijkste is dus vooral om niet teveel te betalen en de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Beste verzekeraars

Logo
Goedkoopste WA-verzekering Bekijken
Logo
Goedkoopste voor gezinnen Bekijken

Vergelijken op Totaalbesparen.com

Omdat er veel verzekeraars zijn die aansprakelijkheidsverzekeringen aanbieden is het slim om de verschillende verzekeringen te vergelijken alvorens een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten of over te stappen van verzekeraar. De vergelijkingsmodule die wij u bieden om aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken is zeer gemakkelijk in gebruik en nagenoeg volledig. Met nagenoeg bedoelen wij in dit geval dat helaas niet 100% van de beschikbare aansprakelijkheidsverzekeringen wordt vergeleken. De reden hiervoor is het simpele feit dat niet alle verzekeraars hun prijzen openbaar maken. In de meeste gevallen gaat het hier wel om verzekeringen die toch onder in de resultaten zouden komen doordat andere aanbieders goedkoper zijn.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering bovenaan

Om de vergelijking van aansprakelijkheidsverzekeringen eerlijk te houden staat altijd de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering bovenaan, ongeacht of wij van deze verzekeraar een vergoeding ontvangen bij een eventuele overstap of niet. Dit komt de vergelijking ten goede en stelt ons in de gelegenheid te kunnen zeggen dat wij de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering kunnen vinden voor elke situatie.

Veelgestelde vragen

Ja dat kan. U dient dan bij het afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering wel aan te geven wie u wilt meeverzekeren. Wanneer u gebruik maakt van een gezinsverzekering, is naast de schade veroorzaakt door kinderen, ook schade veroorzaakt door huisdieren gedekt.

In de meeste gevallen wordt bij de aansprakelijkheidsverzekering geen eigen risico gerekend. Bij enkele verzekeraars wordt wel een eigen risico gerekend dat kan oplopen tot € 100. Wanneer u gebruik maakt van onze vergelijker, ziet u de hoogte van het eigen risico bij elke verzekeraar terug.

Dat kan in principe een jaar nadat u deze heeft afgesloten. Let er hierbij wel op dat de verzekeraars een opzegtermijn van een maand hanteren. U kunt de aansprakelijkheidsverzekering opzeggen bij de verzekeraar waar u de verzekering heeft afgesloten. Ook wanneer u overstapt van verzekeraar dient u de oude verzekering zelf op te zeggen. Voor de aansprakelijkheidsverzekering is geen overstapservice beschikbaar.

Ja, uw huisdieren zijn meeverzekerd op uw polis. Hieronder vallen niet alleen honden en katten, maar ook paarden en zelfs enkele stukken vee. Voor de precieze voorwaarden kunt u terecht bij uw verzekeraar. Bij enkele verzekeraars dient u namelijk zelf aan te geven dat u uw huisdieren wilt meeverzekeren. Hierdoor wordt de premie niet hoger.

Uw aansprakelijkheidsverzekering is geldig over de hele wereld. U ontvangt standaard werelddekking. Ook schade veroorzaakt door u of uw kinderen op vakantie, wordt gewoon gedekt.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy