Autoverzekering vergelijken

Met onze vergelijker maakt u op een simpele manier een uitgebreide vergelijking van autoverzekeringen. Vul de gevraagde gegevens in en ontdek direct welke autoverzekering het goedkoopste is.

Arrow

Autoverzekering vergelijken en overstappen

Jaarlijks nagaan of u bij uw huidige autoverzekeraar nog wel het best af bent kan u een aardige besparing opleveren tot meer dan €200 per jaar. Verschillende autoverzekeraars hanteren bijvoorbeeld verschillende kortingen op de no-claim. Hebt u een jaar schadevrij gereden, of juist niet? Dan is het belangrijk te bekijken of u met een andere autoverzekering niet goedkoper uit bent. Wacht niet te lang en vergelijk autoverzekeringen.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Bereken uw premie" en u ontvangt een overzicht van de premies die autoverzekeraars u bieden.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekkingen.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Autoverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Door gebruik te maken van onze onafhankelijke vergelijkingsmodule voor autoverzekeringen ziet u direct welke autoverzekering voor u het voordeligste is. Uiteraard kunt u ook zoeken naar een autoverzekering met de beste dekking, of met de beste voorwaarden.

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Of wellicht naar de meest uitgebreide autoverzekering? Dan bieden wij u de onafhankelijke autoverzekeringvergelijker van Totaalbesparen.com aan. Onze vergelijker onderscheidt zich van andere doordat de autoverzekeraars zelf de prijzen en pakketten beschikbaar stellen en bijhouden. Ook voor de laatste acties bent u bij Totaalbesparen.com dus aan het juiste adres.

Volledigheid van de vergelijking

Hoewel wij u graag zouden vertellen dat wij u een compleet overzicht van alle autoverzekeringen geven, is dit niet het geval. Momenteel wordt iets meer dan 90% van de autoverzekering aanbieders vergeleken. Dit komt doordat sommige autoverzekeraars hun prijzen niet openbaar maken, of gewoon niet online actief zijn. Om de vergelijking zo compleet mogelijk te maken worden ook autoverzekeringen van verzekeraars getoond waarvan wij geen vergoeding krijgen indien u naar hen overstapt. De goedkoopste autoverzekering komt altijd bovenaan te staan zodat u altijd in een oogopslag kunt zien welke autoverzekering op basis van uw criteria het goedkoopst is.

Bent u niet overtuigd dat wij u de beste autoverzekering kunnen bieden? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid voor een second-opinion bij een andere autoverzekeringvergelijker.

De beste autoverzekering kiezen

Uw doel zou moeten zijn om niet alleen de goedkoopste, maar zeker ook de beste autoverzekering voor uw situatie te kiezen. Er zijn grote verschillende in dekking en mogelijkheden tussen de verschillende verzekeraars. Om op een goede manier op zoek te kunnen gaan naar de beste autoverzekering, is het daarom belangrijk om voor uzelf duidelijk te hebben waarnaar u op zoek bent. Weet u al welke dekking u nodig heeft? Of hoeveel schadevrije jaren daadwerkelijk op uw naam staan? Factoren als dezen zijn bepalend voor de premies die worden getoond in onze vergelijker. Wanneer u een vergelijking begint met onjuiste gegevens, is de kans klein dat u daadwerkelijk eindigt met de beste auto verzekering. U dient uzelf de volgende vragen te stellen alvorens de vergelijking te starten:

- Welke dekking heb ik nodig? U kunt hierbij kiezen uit een standaard WA dekking, beperkt casco (ook diefstal verzekerd) en volledig casco of allrisk (ook schade door uzelf veroorzaakt wordt vergoedt).

- Hoeveel schadevrije jaren heb ik? Indien u hier niet zeker van bent, is het aan te raden dit eerst uit te zoeken. Het aantal schadevrije jaren is namelijk van grote invloed op de premie.

- Heb ik extra dekking nodig? Hierbij kunt u denken aan een inzittendenverzekering of rechtsbijstand. U zult zelf de afweging moeten maken of deze aanvullende dekkingen noodzakelijk zijn, maar probeer daarbij oververzekering te voorkomen. Onnodig betalen voor iets waarvan u geen gebruik gaat maken is natuurlijk zinloos.

Wanneer u op deze drie vragen antwoord kunt geven, kunt u direct op zoek gaan naar de beste autoverzekering. Daarvoor gebruikt u de vergelijker bovenaan deze pagina.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende situaties waarin u uw autoverzekering moet opzeggen. Hoe het opzeggen van de autoverzekering in zijn werk gaat is afhankelijk van de vraag of u slechts overstapt van autoverzekeraar of dat u de verzekering in zijn geheel opzegt.

Wanneer u alleen wenst over te stappen van autoverzekeraar kunt u gewoon een nieuwe autoverzekering uitzoeken en overstappen naar de door u gekozen autoverzekeraar. Uw nieuwe autoverzekeraar zegt uw huidige autoverzekering automatisch voor u op bij uw huidige autoverzekeraar.

Wanneer u uw autoverzekering wenst stop te zetten zonder over te stappen naar een nieuwe autoverzekering dient u de verzekering zelf op te zeggen. Dit kan door contact op te nemen met uw huidige verzekeraar en aan te geven dat u de verzekering wenst stop te zetten.

Stichting Roy Data slaat de gegevens met betrekking tot schadevrije jaren op van iedere Nederlander. In principe kunt u het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd achterhalen door op uw polis te kijken. Uw verzekeraar is namelijk verplicht om op elke polis het aantal schadevrije jaren te vermelden. Mocht u om wat voor reden dan ook niet bekend zijn met het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd? Dan kunt u bij stichting Roy Data het aantal schadevrije jaren opvragen.

In principe zijn er drie soorten dekkingen waaruit gekozen kan worden bij het afsluiten van een autoverzekering. Het gaat hier om de WA, WA plus en WA volledig dekkingen. De standaard WA verzekering is wettelijk de minimale dekking die u dient te verzekeren. Deze WA vergoedt alle schade die u toebrengt aan anderen. WA Plus en WA volledig (ook wel All Risk) zijn uitbreidingen op de standaard WA verzekering.

Indien u schade heeft gereden dient u in eerste instantie een schadeformulier in te vullen. Nadat het schadeformulier is ingevuld dient zowel u als een eventuele tegenpartij het schadeformulier naar uw verzekeraar op te sturen. Het opsturen van een schadeformulier kan tegenwoordig bij de meeste verzekeraars zowel via de post als online. In sommige situaties is het ook mogelijk een schadeformulier op te sturen via een app van uw autoverzekeraar.

De meeste verzekeraars accepteren auto's met een nieuwwaarde tot € 80.000. Is de nieuwwaarde van uw auto hoger? Dan is de kans groot dat u uw auto niet zomaar overal kunt verzekeren. U kunt proberen uw verzekeraar te bellen. Vaak maken verzekeraars namelijk wel een uitzondering voor klanten met veel schadevrije jaren of met een auto die slechts iets duurder is dan het maximum. Anders kunt u terecht op onze speciale pagina voor autoverzekeringen dure auto's.

Het laatste autoverzekering nieuws

Verzekeraar maakt verlies op WA-verzekering auto

Verzekeraar maakt verlies op WA-verzekering auto

5 tips voor besparen op uw autoverzekering

5 tips voor besparen op uw autoverzekering

Quad verzekeringen vergelijken? Dit moet u weten

Quad verzekeringen vergelijken? Dit moet u weten

Youngtimer regeling in strijd met duurzame doelstellingen kabinet

Youngtimer regeling in strijd met duurzame doelstellingen kabinet

Meer autoverzekering nieuws »

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy