Autoverzekering vergelijken

Met onze vergelijker maakt u op een simpele manier een uitgebreide vergelijking van autoverzekeringen. Vul de gevraagde gegevens in en ontdek direct welke autoverzekering het goedkoopste is.

Arrow

Autoverzekering vergelijken en overstappen

Een autoverzekering is verplicht. Toch zijn er onderling verschillen tussen de autoverzekeringen die verzekeraars aanbieden. Juist daarom is het belangrijk om een autoverzekering te kiezen die bij u past. Financieel, en wat betreft dekkingen. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Jaarlijks nagaan of u bij uw huidige autoverzekeraar nog wel het best af bent kan u een aardige besparing opleveren tot meer dan €200 per jaar. Verschillende autoverzekeraars hanteren bijvoorbeeld verschillende kortingen op de no-claim. Hebt u een jaar schadevrij gereden, of juist niet? Dan is het belangrijk te bekijken of u met een andere autoverzekering niet goedkoper uit bent. Wacht niet te lang en vergelijk autoverzekeringen.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Bereken uw premie" en u ontvangt een overzicht van de premies die autoverzekeraars u bieden.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekkingen.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Autoverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Autoverzekering vergelijkenDoor gebruik te maken van onze onafhankelijke vergelijkingsmodule voor autoverzekeringen ziet u direct welke autoverzekering voor u het voordeligste is. Uiteraard kunt u ook zoeken naar een autoverzekering met de beste dekking, of met de beste voorwaarden.

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Of wellicht naar de meest uitgebreide autoverzekering? Dan bieden wij u de onafhankelijke autoverzekeringvergelijker van Totaalbesparen.com aan. Onze vergelijker onderscheidt zich van andere doordat de autoverzekeraars zelf de prijzen en pakketten beschikbaar stellen en bijhouden. Ook voor de laatste acties bent u bij Totaalbesparen.com dus aan het juiste adres.

Volledigheid van de vergelijking

Hoewel wij u graag zouden vertellen dat wij u een compleet overzicht van alle autoverzekeringen geven, is dit niet het geval. Momenteel wordt iets meer dan 90% van de autoverzekering aanbieders vergeleken. Dit komt doordat sommige autoverzekeraars hun prijzen niet openbaar maken, of gewoon niet online actief zijn. Om de vergelijking zo compleet mogelijk te maken worden ook autoverzekeringen van verzekeraars getoond waarvan wij geen vergoeding krijgen indien u naar hen overstapt. De goedkoopste autoverzekering komt altijd bovenaan te staan zodat u altijd in een oogopslag kunt zien welke autoverzekering op basis van uw criteria het goedkoopst is.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende situaties waarin u uw autoverzekering moet opzeggen. Hoe het opzeggen van de autoverzekering in zijn werk gaat is afhankelijk van de vraag of u slechts overstapt van autoverzekeraar of dat u de verzekering in zijn geheel opzegt.

Wanneer u alleen wenst over te stappen van autoverzekeraar kunt u gewoon een nieuwe autoverzekering uitzoeken en overstappen naar de door u gekozen autoverzekeraar. Uw nieuwe autoverzekeraar zegt uw huidige autoverzekering automatisch voor u op bij uw huidige autoverzekeraar.

Wanneer u uw autoverzekering wenst stop te zetten zonder over te stappen naar een nieuwe autoverzekering dient u de verzekering zelf op te zeggen. Dit kan door contact op te nemen met uw huidige verzekeraar en aan te geven dat u de verzekering wenst stop te zetten.

Stichting Roy Data slaat de gegevens met betrekking tot schadevrije jaren op van iedere Nederlander. In principe kunt u het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd achterhalen door op uw polis te kijken. Uw verzekeraar is namelijk verplicht om op elke polis het aantal schadevrije jaren te vermelden. Mocht u om wat voor reden dan ook niet bekend zijn met het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd? Dan kunt u bij stichting Roy Data het aantal schadevrije jaren opvragen.

In principe zijn er drie soorten dekkingen waaruit gekozen kan worden bij het afsluiten van een autoverzekering. Het gaat hier om de WA, WA plus en WA volledig dekkingen. De standaard WA verzekering is wettelijk de minimale dekking die u dient te verzekeren. Deze WA vergoedt alle schade die u toebrengt aan anderen. WA Plus en WA volledig (ook wel All Risk) zijn uitbreidingen op de standaard WA verzekering.

Indien u schade heeft gereden dient u in eerste instantie een schadeformulier in te vullen. Nadat het schadeformulier is ingevuld dient zowel u als een eventuele tegenpartij het schadeformulier naar uw verzekeraar op te sturen. Het opsturen van een schadeformulier kan tegenwoordig bij de meeste verzekeraars zowel via de post als online. In sommige situaties is het ook mogelijk een schadeformulier op te sturen via een app van uw autoverzekeraar.

De meeste verzekeraars accepteren auto's met een nieuwwaarde tot € 80.000. Is de nieuwwaarde van uw auto hoger? Dan is de kans groot dat u uw auto niet zomaar overal kunt verzekeren. U kunt proberen uw verzekeraar te bellen. Vaak maken verzekeraars namelijk wel een uitzondering voor klanten met veel schadevrije jaren of met een auto die slechts iets duurder is dan het maximum. Anders kunt u terecht op onze speciale pagina voor autoverzekeringen dure auto's.

Uw Auto verzekeren

U mag niet onverzekerd de weg op. Zorg ervoor dat u een autoverzekering regelt voordat u met de auto gaat rijden. Heeft u al een autoverzekering en wilt u overstappen? Let dan op dat de ingangsdatum van de nieuwe autoverzekering aansluit op de einddatum van de oude verzekering. Heeft u net een auto bij een garage gekocht? Zorg ervoor dat u uw auto direct verzekert. Bij de meeste verzekeraars kunt u online 24 uur per dag terecht.

Wat is een goede autoverzekering?

Wat een goede autoverzekering is, bepaalt uzelf. U weet immers het best wat bij u past. Hoe komt u erachter welke financieel het voordeligst is? Door uw autoverzekering te vergelijken met andere verzekeringen. Houd bij de vergelijking al rekening met de dekking die u kiest.

Welke dekking heb ik nodig?

Uw doel zou moeten zijn om niet alleen de goedkoopste, maar zeker ook de beste autoverzekering voor uw situatie te kiezen. Er zijn grote verschillende in dekking en mogelijkheden tussen de verschillende verzekeraars. Uw autoverzekering vergelijken voordat u gaat afsluiten is daarom erg belangrijk. Hieronder leggen we de verschillende autoverzekering dekkingen aan u uit.

WA autoverzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Dit is een verplichte autoverzekering voor iedereen die een auto bezit. U bent niet verplicht om een uitgebreidere autoverzekering te kiezen. Of om aanvullende dekkingen af te sluiten.

Met WA verzekert u:
 • schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Zowel letselschade als materiële schade
Met WA verzekert u nooit:
 • schade aan uw eigen auto. Voor deze kosten betaalt u zelf

WA Beperkt Casco

WA Beperkt Casco biedt u een bredere dekking dan alleen WA. U heeft dezelfde WA-dekking, maar bent ook verzekerd voor bepaalde schade aan uw eigen auto. U betaalt natuurlijk wel meer premie voor deze autoverzekering.

Met WA Beperkt Casco bent u bij de meeste verzekeraars verzekerd voor:
 • Diefstal en inbraak
 • Schade door storm en hagel
 • Brandschade
 • Ruitschade
 • Vandalisme
 • Schade door een aanrijding met een dier

Met WA Beperkt Casco bent u bij de meeste verzekeraars niet verzekerd voor:
 • Schade na slippen en omslaan van uw auto
 • Schade door het te water raken van uw auto
 • Een aanrijding die u zelf veroorzaakt

All Risk autoverzekering

Wilt u zekerheid? Dan kiest u een All Risk autoverzekering. Met deze autoverzekering is schade aan uw eigen auto verzekerd. Ook als u zelf een botsing of een aanrijding veroorzaakt. Kies voor All Risk als u een dure auto of nieuwe auto heeft, maar niet het geld om een vervangende auto te kopen. Of als u reparatiekosten bij schade niet kunt betalen. U bent verzekerd voor alles wat bij WA en WA Beperkt Casco staat. Daarnaast bent u ook nog verzekerd voor onderstaande dekkingen:

 • een aanrijding die uzelf, zonder opzet, veroorzaakt
 • omslaan
 • van de weg raken
 • te water raken

U bent echter nooit verzekerd voor:
 • normale slijtage van uw auto
 • opzettelijk veroorzaakte schade
 • schade die onder invloed is veroorzaakt

Aanvullende dekkingen

Met aanvullende dekkingen breidt u uw autoverzekering naar eigen wens uit. Het maakt niet uit of uw basisverzekering WA, WA Beperkt Casco of All Risk is. U mag de aanvullende dekkingen ook combineren. De meeste verzekeraars bieden de volgende aanvullende verzekeringen:
 • Schadeverzekering inzittenden
 • Ongevallenverzekering inzittenden
 • Rechtsbijstand voor motorvoertuigen
 • Verhaalservice
 • Pechhulp

Eigen risico bij autoverzekering

Aan het herstel van sommige schades betaalt u deels mee. Deze bijdrage is uw eigen risico. Hier verandert u niets aan. Wel heeft u bij de meeste verzekeraars de keuze om het eigen risico te verhogen. U betaalt dan een hogere bijdrage voor schadeherstel. Het voordeel hiervan is een flink lagere premie. Heeft u voldoende geld achter de hand voor reparatiekosten? Dan is een hoger eigen risico het overwegen waard.

Goedkope autoverzekering

Goedkope autoverzekering

De kosten van een autoverzekering zijn voor iedereen anders. Bovendien verschillen ze per verzekeraar. De hoogte van uw premie hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld uw woonplaats, uw leeftijd, uw auto en hoeveel kilometers u rijdt. Ook uw schadevrije jaren zijn van belang. Door uw autoverzekering te berekenen komt u er snel achter welke voor u de goedkoopste is.

Overstappen naar andere autoverzekering

Heeft u een goedkopere autoverzekering gevonden? Kijk dan eerst bij uw huidige verzekeraar wat de voorwaarden voor opzegging zijn. Bij sommige verzekeraars mag u in uw eerste contractjaar niet opzeggen. Maar meestal mag u maandelijks opzeggen. Bij een premiestijging of bij een verandering van de polisvoorwaarden mag u altijd per direct opzeggen. Let op: overstappen regelt u zelf. Uw nieuwe verzekeraar kan uw oude verzekering niet voor u opzeggen.

Opzeggen doet u zo:
 1. Kijk in de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering wat uw opzegtermijn is en op welke wijze u kunt opzeggen
 2. Kies een nieuwe autoverzekering uit en sluit deze af op een haalbare datum. Zorg dat uw auto nooit onverzekerd is
 3. Let op dat u geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar
 4. Pas na acceptatie bij de nieuwe verzekeraar zegt u de oude verzekering op
 5. Zeg de oude verzekering op via de aangegeven route. Vaak is dat per e-mail, soms per aangetekende brief

Het laatste autoverzekering nieuws

Schatting; daling van 20 procent in Europese autoverkoop

Schatting; daling van 20 procent in Europese autoverkoop

Forse afname in verkoop auto’s

Forse afname in verkoop auto’s

Volgend jaar 147 miljoen euro extra wegenbelasting

Volgend jaar 147 miljoen euro extra wegenbelasting

Kosten autoverzekering in Zuid Holland veel hoger dan in andere provincies

Kosten autoverzekering in Zuid Holland veel hoger dan in andere provincies

Meer autoverzekering nieuws »

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap