Aanvullende dekkingen woonverzekering

Als u een woonverzekering afsluit kunt u daarbij kiezen uit aanvullende dekkingen. Deze bieden een extra dekking bovenop de basis dekking.

Wat dekt een woonverzekering?

De term woonverzekering is eigenlijk een verzamelterm voor verschillende verzekeringen voor uw woning. Dit zijn: de opstalverzekering, de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Vaak wordt de woonverzekering genoemd als men het heeft over de opstalverzekering, omdat u hiermee uw woning verzekert tegen schade.

Met een opstalverzekering dekt u schade aan de woning en alles wat nagelvast aan de woning vast zit. Hierbij geldt dat alles wat nu niet zonder hak en sloopwerk kunt verwijderen, nagelvast aan de woning zit. Bijvoorbeeld de keuken, een houten vloer, de badkamer en een schutting. U bent met de verzekering gedekt tegen schade naar aanleiding van stormschade, waterschade of bliksemschade.

Aanvullende dekkingen woonverzekering

Bij een opstalverzekering kunt u kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen/verzekeringen. Dit zijn;

  • de all-risk dekking. Hiermee dekt u niet alleen de schade aan uw object, maar ook als er bijvoorbeeld een boom in uw tuin omvalt.
  • de inboedelverzekering. Dit is eigenlijk een aparte verzekering en dekt de inboedel in uw woning. Hierbij gaat het om alle zaken die u zonder sloopwerk kunt verplaatsen.
  • een glasdekking. Hiermee dekt u de schade aan uw ramen.
  • de aansprakelijkheidsverzekering. Ook dit is een aparte verzekering, die ook onder de noemer “woonverzekering” valt. Hiermee dekt u schade die u per ongeluk bij anderen aanbrengt.

Woonverzekeringen afsluiten

Wilt u een goedkope woonverzekering afsluiten? Vul dan in onze vergelijker uw gegevens in. Zodra u dat heeft gedaan berekent de website automatisch de premies voor uw situatie en woning. Bovenaan vindt u de goedkoopste woonverzekering. Als er eentje naar uw wens bij zit, kunt u deze direct via ons afsluiten.

aanvullende dekking woonverzekering