Woonverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig uw woonverzekering vergelijken. Vul uw gegevens in en zie welke woonhuisverzekering de beste voor u is. Wilt u eerst meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start dan direct met woonverzekeringen vergelijken.

Woonverzekering vergelijken
  1. Woonverzekeraars
  2. Opstalverzekering
  3. Inboedelverzekering
  4. Aansprakelijkheidsverzekering
  5. Verzekering huis vergelijken

Woonverzekeraars

/uploads/woonverzekering-vrouw-dozen.jpg

Heeft u een nieuw huis gekocht of gehuurd, dan moet u uw huis verzekeren. En net als bij andere verzekeringen heeft u ook voor een woonhuisverzekering de keuze uit een groot aantal verzekeraars. Via onze website kunt u woonverzekeringen vergelijken van verschillende verzekeraars. Wij zijn 100% onafhankelijk en bieden u altijd op een verzekering die bij uw wensen aansluit. Via onze vergelijker kunt u uw huis verzekeren op een goede manier, zoals u dat wenst. Bijvoorbeeld met een opstalverzekering of een inboedelverzekering.

Iedere woonverzekeraar biedt andere dekkingen en prijzen. Daarom is een woonverzekering vergelijken heel belangrijk. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Geef aan welke woonhuisverzekering u wenst, vul uw type woning in en de gevraagde gegevens. U begint dan direct een vergelijking op maat. Zodra de vergelijking is gemaakt, ziet u bovenin de meest goedkope woonverzekering. Let echter niet alleen op de prijs. Ook de dekking is erg belangrijk. Zo zal de ene verzekeraar een eigen risico per schadegeval rekenen en een ander niet. Houdt er ook rekening mee dat extreem weer steeds vaker zal voorkomen. Het is dan wellicht handig om te kiezen voor een verzekeraar die ook schade ten gevolge van noodweer dekt en daarvoor een laag eigen risico hanteert.

Tip: Veel verzekeraars bieden een extra korting wanneer u meerdere woonverzekeringen bij hen afsluit. Dit kan oplopen tot een korting van 10%.

Opstalverzekering

Woonverzekeringen vergelijkenMet een opstalverzekering verzekert u een object en de daaraan onlosmakelijk verbonden onderdelen. Dat klinkt ingewikkeld maar is dat niet. Het object is uw woonhuis. De opstalverzekering biedt daarnaast ook dekking aan alle onderdelen die verbonden zijn met de woning. Dat betekent dat alles dat u niet zonder hakken of slopen los kunt maken van de woning, is verzekerd op de opstalverzekering. Denk hierbij aan de keuken, de badkamer, zonnepanelen en een inbouwkast. Een televisie en een laptop zijn dus niet verzekerd op de opstalverzekering. Deze staan immers los van de woning. U kunt ze optillen en verplaatsen.

U bent wettelijk niet verplicht om een opstalverzekering te nemen. Sluit u een hypotheek af, dan kan de geldverstrekker u wel verplichten om een opstalverzekering te sluiten. Dit zien zij als onderpand. Om de juiste opstalverzekering te vinden, kunt u gebruik maken van onze onafhankelijke vergelijker. Nadat u de gegevens van uw woning heeft ingevuld, maar deze een vergelijking voor u op maat. Dat wil zeggen dat de uitkomsten en getoonde tarieven zijn berekend op basis van uw persoonlijke situatie en de gewenste dekking. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u nooit teveel betaald voor uw opstalverzekering.

Let op; als u een woning huurt, dan heeft u geen opstalverzekering nodig. Een opstalverzekering afsluiten is bedoeld voor huiseigenaren. Uw huurbaas / de eigenaar van het pand dient deze verzekering af te sluiten. Maar niet de huurder.


Inboedelverzekering

Een andere belangrijke woonhuisverzekering is de inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering verzekert u de spullen die in uw woning staan tegen schade of diefstal. Dit gaat om alle spullen die u bezit en niet aan de woning vastzitten. Dus alles wat u optilt en meeneemt bij een verhuizing. Ook de inboedelverzekering is niet wettelijk verplicht, ook niet bij het afsluiten van een hypotheek. Toch is het wel aan te raden een inboedelverzekering af te sluiten. Zeker indien u beschikt over een kostbare inboedel of kostbare spullen. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd wanneer uw spullen bij bijvoorbeeld een inbraak gestolen worden. Daarnaast kunt u ervoor kiezen de standaard dekking uit te breiden met een buitenshuisdekking. Met deze dekking zijn uw spullen ook verzekerd tegen diefstal en schade wanneer u de woning verlaat. Zelfs uw mobiel kunt u hiermee verzekeren. Een aparte telefoonverzekering is dan niet meer nodig. Let er dan wel op dat verzekeraars een relatief hoog eigen risico rekenen wanneer schade aan uw mobiel gedeclareerd wordt. Het eigen risico hiervoor verschilt per verzekeraar. De inboedelverzekering is al beschikbaar vanaf enkele euro's per maand en betaalt zichzelf al snel terug wanneer u een beroep doet op de verzekering. U kunt er ook voor kiezen de dekking uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen, waaronder de buitenshuisdekking. Daarmee wordt de verzekeringspremie wel hoger.


Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering (ook wel AVP genoemd) heeft eigenlijk weinig te maken met het wonen. Toch wordt deze verzekering vaak onder de woonverzekeringen geplaatst. Dat doet men omdat de aansprakelijkheidsverzekering ongeveer alle schade dekt die niet door andere verzekeringen gedekt wordt. Wanneer u dus kiest voor een combinatie van opstal, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, bent u in principe volledig verzekerd voor bijna alles dat zich kan voordoen. De aansprakelijkheidsverzekering biedt namelijk dekking tegen ongeveer alles waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent en wat niet al verzekerd is onder een andere verzekering. Deze verzekering wordt daarom ook wel de WA-verzekering genoemd. Niet te verwarren met de WA autoverzekering. Deze verzekering is niet alleen geldig voor uzelf, maar ook voor uw kinderen en huisdieren. Ook wanneer uw kind of huisdier de auto van de buurman beschadigd bent u hiertegen verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering kost gemiddeld enkele tientjes op jaarbasis voor een heel gezin. Daarmee bent u verzekerd tegen schade tot maar liefst 5 miljoen euro. Gaat u woonverzekeringen vergelijken? Neem de aansprakelijkheidsverzekering dan ook meteen mee. Sluit u deze verzekering samen met andere woonverzekeringen af bij dezelfde verzekeraar, dan ontvangt u waarschijnlijk premiekorting (of pakketkorting).


Verzekering huis vergelijken

Natuurlijk wilt u niet teveel betalen voor uw woonverzekeringen. Ga daarom altijd woonverzekeringen vergelijken. Dit scheelt u veel geld op jaarbasis. Op deze manier kunt u een woonhuisverzekering vergelijken:

- Bepaal welke verzekeringen u wilt afsluiten
- Vul de gegevens in van uw woning of inboedel
- Vul de gegevens in van uw gezinssamenstelling
- Vul de overige gevraagde gegevens in

Er wordt nu automatisch een vergelijking voor u gemaakt. Bovenaan vindt u de goedkoopste woonverzekering waarmee u uw huis kunt verzekeren. Let erop dat de prijs niet alles zegt. Ook de dekking is erg belangrijk. Kies daarom de verzekering die bij uw wensen aansluit.

Veel mensen vinden het prettig om alle woonhuisverzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Bij schade weten ze dan direct met wie er contact opgenomen moet worden en er is geen onduidelijkheid over wie de schade moet uitkeren. Er is immers maar een verzekeraar. Hierdoor wordt een schade vaak ook sneller uitbetaald.


Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01