Woonverzekeringen

Onder de woonverzekeringen vallen de opstalverzekering en inboedelverzekering. Op Totaalbesparen.com vergelijkt u deze verzekeringen 100% onafhankelijk. Klik hieronder op de knop 'Woonhuisverzekeringen vergelijken' om direct een vergelijking op maat te maken.

Woonhuisverzekering vergelijken

Welke woonverzekering heb ik nodig?

Zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering is niet wettelijk verplicht om af te sluiten. Wanneer u in bezit bent van een koopwoning en daarvoor een hypotheek heeft afgesloten, heeft u vanuit de hypotheekverstrekker wél een verplichting om een opstalverzekering af te sluiten. Een verlichting om een inboedelverzekering af te sluiten is er niet. De inboedelverzekering is echter vaak wel een goed idee. De premies voor de inboedelverzekering zijn vrij laag (vanaf € 4,- per maand) en de kosten die gedekt worden kunnen erg hoog oplopen. Zo biedt de inboedelverzekering onder andere dekking tegen kosten die gemaakt worden ten gevolge van diefstal of inbraak. Zeker wanneer u in een buurt woont waar regelmatig wordt ingebroken, is het afsluiten van een inboedelverzekering al snel een goed idee. Daarnaast kunt u de inboedelverzekering ook uitbreiden met dekking buitenshuis. Daarmee wordt ook schade aan uw eigendom buiten de woning gedekt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld diefstal van uw mobiel of sieraden of beschadiging hiervan. In sommige gevallen dient u hiervoor wel allrisk verzekerd te zijn.

Opstalverzekering vergelijken

De opstalverzekering moet verplicht afgesloten worden wanneer u een hypotheek afsluit. Om de juiste opstalverzekering te vinden bieden wij u graag onze onafhankelijke vergelijk aan. Hiermee maakt u in een handomdraai een vergelijking op maat. Dat wil zeggen dat de uitkomsten en getoonde tarieven zijn berekend op basis van uw persoonlijke situatie en de gewenste dekking. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u nooit teveel betaald voor uw opstalverzekering.

Opstalverzekering vergelijken

Inboedelverzekering vergelijken

U bent niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. Maar indien u in bezit bent van dure spullen, of woont in een buurt waar vaak ingebroken wordt, is het afsluiten van een inboedelverzekering zeker aan te raden. Deze verzekering kost u slechts enkele euro's per maand en betaald zichzelf al snel terug wanneer u een beroep doet op de inboedelverzekering. U kunt er ook voor kiezen de dekking uit breiden met de aanvullende verzekering buitenshuis. Daarmee bent u bijvoorbeeld ook verzekerd tegen diefstal van uw mobiel bij het uitgaan.

Inboedelverzekering vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Hoewel bij ons de aansprakelijkheidsverzekering niet onder de woonverzekeringen is geschaard, kiezen veel verzekeraars hier wel voor. De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die door uw schuld ontstaan aan spullen van een ander. Daarnaast biedt deze verzekering ook dekking die wordt veroorzaakt door uw kinderen of huisdieren. U dient dan wel aan te geven dat u uw gezinsleden wenst mee te verzekeren. De aansprakelijkheidsverzekering kost gemiddeld enkele tientjes op jaarbasis voor een heel gezin. Daarmee bent u verzekert tot 5 miljoen euro. De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel de WA-verzekering genoemd (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering), niet te verwarren met de WA autoverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Woonverzekering vergelijken

Direct naar resultaat

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy