Inboedelverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig een inboedelverzekering vergelijken. Vul uw gegevens en voorkeuren in en zie welke inboedel verzekering het goedkoopste voor u is. Wilt u eerst meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start dan direct met een inboedelverzekering vergelijken.

Inboedelverzekering vergelijken
Arrow

Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe. Voor een bedrag van rond de €10 per maand bent u met een inboedelverzekering verzekerd tegen schade door inbraak, vandalisme en bijvoorbeeld brand- en waterschade. Omdat er verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen actief zijn, zitten ook tussen de prijzen van deze aanbieders flinke verschillen welke kunnen oplopen tot 30%.

Een inboedelverzekering vergelijken is daarom zeer verstandig voordat u er eentje afsluit. Hierdoor kunt u flink goedkoper uit zijn met eenzelfde dekking. U doet er dus goed aan de inboedelverzekering vergelijker te raadplegen. Hier vindt u snel een goedkope inboedelverzekering.    [inhoudsopgave]

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt de spullen die in uw woning staan tegen schade en inbraak. Het gaat daarbij om alles wat los staat in de woning. Denk aan een tafel, kast, tablet en sieraden. De woning zelf is niet gedekt tegen schade, net als alles wat vast aan de woning zit zoals de keuken en een inbouwkast. Hiervoor heeft u een opstalverzekering nodig.

Vorm uw zoekopdracht

Bedenk wat uw verzekering zou moeten dekken en houd gegevens van de woning bij de hand.

Vul uw gegevens in

Vul de gevraagde gegevens zo precies mogelijk in. De vergelijking wordt daardoor ook nauwkeuriger.

Maak een keuze

Na het vergelijken staat de goedkoopste inboedelverzekering altijd bovenaan. Maak hier uw keuze.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Inboedelverzekeringen vergelijken op Totaalbesparen.com

Totaalbesparen.com biedt u een volledig onafhankelijke vergelijkingsmodule waarmee u op een simpele manier inboedelverzekeringen vergelijken kunt. In bovenstaand overzicht zijn de (beste) prijzen van alle aanbieders van inboedelverzekeringen verwerkt. De inboedelverzekering vergelijker is onafhankelijk en objectief. Hoewel wij lang niet van alle verzekeraars een vergoeding ontvangen wanneer u naar hen overstapt, worden de prijzen van deze verzekeraars wel getoond in de overzichten.

Goedkoopste inboedelverzekering bovenaan

Om ons onafhankelijk karakter te behouden hebben wij ervoor gekozen niet alleen alle verzekeraars te tonen, maar ook om altijd de goedkoopste inboedelverzekering bovenaan te zetten. Op deze manier heeft u als gebruiker altijd de beste deal. Na het maken van een inboedelverzekering vergelijking worden alle verzekeraars getoond die aansluiten bij de door u opgegeven wensen en gegevens. Ziet u er eentje tussen staan die u bevalt? Dan kunt u de inboedelverzekering direct afsluiten. U bent dan snel gedekt tegen schade aan uw inboedel.

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Inboedelverzekering vergelijkenVeel mensen verwarren de inboedel- en de opstalverzekering met elkaar. Simpel gezegd kiest u een inboedelverzekering voor al uw spullen in de woning en een opstalverzekering voor de woning zelf. Als u een huis huurt, dan heeft u geen opstalverzekering nodig. Beide verzekeringen zijn overigens niet verplicht. Toch kiezen wel veel mensen voor een inboedelverzekering, omdat de kans op schade of diefstal helaas groot is.

Vaak worden deze twee verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afgesloten. De reden? Als er schade is, dan is er geen gesteggel over welke verzekeraar de schade moet betalen. De kans is daarom groot dat u bij schade eerder de vergoeding ontvangt. De verzekeringen lopen immers bij dezelfde verzekeraar. Bovendien bieden veel verzekeraars korting als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit.

Meer inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd tegen diefstal of schade aan uw bezittingen. Vaak wordt ook schade aan bezittingen gedekt indien deze buitenshuis ontstaat. Met een goede allrisk inboedelverzekering kan dan bijvoorbeeld een telefoonverzekering niet meer nodig zijn.

Vergelijk inboedelverzekeringen altijd eerst. Eentje gevonden? Dan kunt u de inboedelverzekering gemakkelijk online afsluiten. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde verzekeraar, kunt u bij de verzekeraar zelf de inboedelverzekering afsluiten. Wanneer u dit online doet heeft u recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Besluit u om de verzekering telefonisch af te sluiten? Dan heeft u geen recht meer op deze bedenkperiode.

De verzekering wordt in de meeste gevallen afgesloten voor de periode van een jaar. Na deze periode kunt u dagelijks overstappen met een overstaptermijn van een maand. Bij enkele verzekeraars zit u helemaal niet vast aan een contract. U kunt de verzekering dan in principe volgende week al opzeggen.

Veelgestelde vragen

Met een opstalverzekering dekt u uzelf in tegen schade aan de woning of het object. Deze verzekering dekt alle schade die ontstaat aan onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken. De inboedelverzekering dekt juist schade aan alle onderdelen in de woning die niet onlosmakelijk verbonden zijn aan het object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de televisie of uw mobieltje.

Zoals bij de meeste verzekeringen, kunt u ook bij de inboedelverzekering kiezen voor een standaard dekking of de allrisk dekking. In het geval u kiest voor een allrisk dekking, bent u ook verzekerd voor schade aan uw bezittingen indien deze is ontstaan door uw eigen fout.

Nee, het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch is het aan te raden deze verzekering wel af te sluiten. Vooral wanneer u in bezit bent van veel kostbaarheden. De inboedelverzekering biedt namelijk een brede dekking tegen een lage prijs. Zo kunt u ook uw mobiel meeverzekeren met een inboedelverzekering of kunt u kiezen voor een glasverzekering of kostbaarhedenverzekering buitenshuis.

Met een normale inboedelverzekering bent u niet verzekerd tegen diefstal en/of schade aan uw mobiel. Ook met een uitgebreide inboedelverzekering (de allrisk variant) bent u hiertegen vaak niet verzekerd. Er zijn enkele verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, die een speciale buitenshuis dekking aanbieden waarmee ook schade aan uw mobiel verzekerd is. De verzekeraars die deze mogelijkheid bieden vindt u in onze telefoonverzekering vergelijker.

Een inboedelverzekering sluit u het makkelijkste af via internet. U maakt een vergelijking van de beschikbare inboedelverzekeringen en kiest uit de persoonlijke resultaten die voor u samengesteld worden op basis van uw wensen. Vervolgens kunt u de gewenste inboedelverzekering direct online afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze. U hebt daarna altijd 2 weken bedenktijd. Mocht u zich niet bedenken, dan gaat uw inboedelverzekering vanzelf in.

Hoe u schade meldt aan uw verzekeraar is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Hiervoor kunt u beter de website van uw verzekeraar bezoeken of even bellen. Heeft uw verzekeraar een app? Dan kunt u de schade vaak via de app melden. U kunt dan een foto maken van de schade en deze direct doorsturen naar de verzekeraar. Op deze manier gaat de schadeafhandeling vaak een stuk sneller dan schriftelijk of via een schadeformulier.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01