Inboedelverzekering vergelijken

Op zoek naar een goede en goedkope inboedelverzekering? Geef hieronder uw eisen en wensen aan en u ziet direct welke verzekeraar de beste premie biedt.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Inboedelverzekering vergelijken en overstappen

Een inboedelverzekering is geen overbodige luxe. Voor een bedrag van rond de €10 per maand bent u met een inboedelverzekering verzekerd tegen schade door inbraak, vandalisme en bijvoorbeeld brand- en waterschade. Omdat er verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen actief zijn, zitten ook tussen de prijzen van deze aanbieders flinke verschillen welke kunnen oplopen tot 30%.

Door uw inboedelverzekering te vergelijken voor het overstappen, kunt u tot 30% goedkoper uit zijn met eenzelfde dekking. U doet er dus goed aan via onze vergelijkingsmodule te bekijken welke verzekeraar de beste inboedelverzekering biedt voor uw situatie.

Vorm uw zoekopdracht

Bedenk wat uw verzekering zou moeten dekken en houd gegevens van de woning bij de hand.

Vul uw gegevens in

Vul de gevraagde gegevens zo precies mogelijk in. De vergelijking wordt daardoor ook nauwkeuriger.

Maak een keuze

Na het vergelijken staat de goedkoopste inboedelverzekering altijd bovenaan. Maak hier uw keuze.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Inboedelverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com

Totaalbesparen.com biedt u een volledig onafhankelijke vergelijkingsmodule waarmee u op een simpele manier inboedelverzekeringen vergelijkt. In bovenstaand overzicht zijn de (beste) prijzen van alle aanbieders van inboedelverzekeringen verwerkt. De vergelijker is onafhankelijk en objectief. Hoewel wij lang niet van alle verzekeraars een vergoeding ontvangen wanneer u naar hen overstapt, worden de prijzen van deze verzekeraars wel getoond in de overzichten. Anders zou u immers zonder het te weten bij een andere aanbieder van inboedelverzekeringen goedkoper uit zijn. Het hebben van een vergelijker zou dan weinig nut hebben.

Goedkoopste inboedelverzekering bovenaan

Om ons onafhankelijk karakter te behouden hebben wij ervoor gekozen niet alleen alle verzekeraars te tonen, maar ook om altijd de goedkoopste verzekering bovenaan te zetten. Op deze manier heeft u als gebruiker van onze vergelijkingsmodules altijd de beste deal. Bent u hiervan niet overtuigd? Dan bieden wij u graag een volledig overzicht van andere websites waar ook inboedelverzekeringen vergeleken kunnen worden.

Inboedelverzekering met opstalverzekering

Inboedelverzekering vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een inboedelverzekering, is de kans groot dat u al een opstalverzekering heeft afgesloten. Zeker wanneer u een eigen koopwoning bezit. Voor huurders is het afsluiten van een opstalverzekering niet nodig, dit doet de verhuurder al. Wanneer u in bezit bent van een koopwoning en naast een opstalverzekering ook graag een inboedelverzekering zou afsluiten, dan is het wellicht voordeliger de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Verschillende verzekeraars bieden namelijk een korting wanneer beidde woonverzekeringen bij hen afgesloten worden. Opstalverzekeringen vergelijken doet u hier.

Top 3 inboedelverzekeringen

Logo
Goedkoopste inboedelverzekering Bekijken
Logo
Meest gekozen opstalverzekering Bekijken
Logo
Goedkoopste i.c.m. inboedel Bekijken

Meer inboedelverzekeringen

Veelgestelde vragen

Met een opstalverzekering dekt u uzelf in tegen schade aan de woning of het object. Deze verzekering dekt alle schade die ontstaat aan onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken. De inboedelverzekering dekt juist schade aan alle onderdelen in de woning die niet onlosmakelijk verbonden zijn aan het object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de televisie of uw mobieltje.

Zoals bij de meeste verzekeringen, kunt u ook bij de inboedelverzekering kiezen voor een standaard dekking of de allrisk dekking. In het geval u kiest voor een allrisk dekking, bent u ook verzekerd voor schade aan uw bezittingen indien deze is ontstaan door uw eigen fout.

Nee, het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch is het aan te raden deze verzekering wel af te sluiten. Vooral wanneer u in bezit bent van veel kostbaarheden. De inboedelverzekering biedt namelijk een brede dekking tegen een lage prijs. Zo kunt u ook uw mobiel meeverzekeren met een inboedelverzekering of kunt u kiezen voor een glasverzekering of kostbaarhedenverzekering buitenshuis.

Met een normale inboedelverzekering bent u niet verzekerd tegen diefstal en/of schade aan uw mobiel. Ook met een uitgebreide inboedelverzekering (de allrisk variant) bent u hiertegen vaak niet verzekerd. Er zijn enkele verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, die een speciale buitenshuis dekking aanbieden waarmee ook schade aan uw mobiel verzekerd is. De verzekeraars die deze mogelijkheid bieden vindt u in onze telefoonverzekering vergelijker.

Een inboedelverzekering sluit u het makkelijkste af via internet. U maakt een vergelijking van de beschikbare inboedelverzekeringen en kiest uit de persoonlijke resultaten die voor u samengesteld worden op basis van uw wensen. Vervolgens kunt u de gewenste inboedelverzekering direct online afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze. U hebt daarna altijd 2 weken bedenktijd. Mocht u zich niet bedenken, dan gaat uw inboedelverzekering vanzelf in.

Hoe u schade meldt aan uw verzekeraar is afhankelijk van de verzekeraar waarbij u bent aangesloten. Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Hiervoor kunt u beter de website van uw verzekeraar bezoeken of even bellen. Heeft uw verzekeraar een app? Dan kunt u de schade vaak via de app melden. U kunt dan een foto maken van de schade en deze direct doorsturen naar de verzekeraar. Op deze manier gaat de schadeafhandeling vaak een stuk sneller dan schriftelijk of via een schadeformulier.

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd tegen diefstal of schade aan uw bezittingen. Vaak wordt ook schade aan bezittingen gedekt indien deze buitenshuis ontstaat. Met een goede allrisk inboedelverzekering kan dan bijvoorbeeld een telefoonverzekering niet meer nodig zijn.

Een inboedelverzekering kan gemakkelijk online afgesloten worden. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde verzekeraar, kunt u bij de verzekeraar zelf de inboedelverzekering afsluiten. Wanneer u dit online doet heeft u recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Besluit u om de inboedelverzekering telefonisch af te sluiten? Dan heeft u geen recht meer op deze bedenkperiode.

De inboedelverzekering wordt in de meeste gevallen afgesloten voor de periode van een jaar. Na deze periode kunt u dagelijks overstappen met een overstaptermijn van een maand. Bij enkele verzekeraars zit u helemaal niet vast aan een contract. U kunt de verzekering dan in principe volgende week al opzeggen.

Handige tips

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap