Zijn zonnepanelen verzekerd op een woonverzekering?

Zonnepanelen zijn kostbaar en daarom wilt u deze waarschijnlijk goed verzekeren. Want ook zonnepanelen kunnen flink beschadigd raken. Bijvoorbeeld door hagel, brand of storm. Gelukkig kunt u zonnepanelen meeverzekeren op uw woonverzekering.

Opstalverzekering vergelijken

Zonnepanelen verzekeren op opstalverzekering


Als u een koopwoning heeft, dan heeft u al een opstalverzekering. Zonnepanelen kunt u meeverzekeren op uw woonverzekering (opstalverzekering), omdat deze vast zitten aan uw woning. Als u verhuist kunt u deze ook niet meenemen. Wilt u uw zonnepanelen meeverzekeren op uw woonverzekering, dan dient u dit door te geven aan uw verzekeraar. Heeft u nog geen opstalverzekering, dan kunt u via onze vergelijker een goedkope opstalverzekering afsluiten.

Zonnepanelen bij een huurwoning


Heeft u een huurwoning, dan heeft u geen opstalverzekering. De eigenaar van het pand is hier namelijk voor verantwoordelijk en niet u. Het is mogelijk om de zonnepanelen dan mee te verzekeren op uw inboedelverzekering. Ook hiervoor dient u contact op te nemen met uw verzekeraar. Zij zullen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Zonnepanelen zijn niet op het dak bevestigd


Veel zonnepanelen worden bevestigd op daken. Ze zijn dan onderdeel geworden van uw dak en dus van uw woning. Dat betekent dat ze zijn verzekerd onder uw opstalverzekering. Echter worden niet alle zonnepanelen vastgemaakt op een dak. Soms worden ze in de tuin geplaatst. Ook dan zijn deze verzekerd op uw opstalverzekering en bij een huurwoning op de inboedelverzekering.

Zonnepanelen gaan stuk


Als zonnepanelen stuk gaan, bijvoorbeeld door ouderdom of door nalatig onderhoud, dan is dit niet verzekerd op uw verzekering. Als uw zonnepanelen worden gestolen, dan wordt er vaak alleen een vergoeding uitgekeerd indien er sporen zijn van inbraak.

Eigen risico bij zonnepanelen


Bij schade aan de zonnepanelen rekenen verzekeraars vaak eerst een eigen risico voordat zij de schade vergoeden. Iedere verzekeraar kent andere voorwaarden en premies. Dat geldt ook voor de hoogte van het eigen risico. Let hierop voordat u een woonverzekering afsluit.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01