Opstalverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig de opstalverzekering vergelijken. U ziet direct welke opstalverzekering het goedkoopste voor u.

Opstalverzekering vergelijken
Arrow

Opstalverzekering vergelijken

Iedereen die een woning koopt en een hypotheek afsluit, sluit ook een opstalverzekering af. In grote lijnen zijn de opstalverzekeringen bij iedere verzekeraar hetzelfde. Maar zodra er u wat dieper in kijkt, ziet u toch de nodige verschillen. Iets dat bij de ene verzekeraar is gedekt, is bij een andere verzekeraar verzekerd. Dat geldt niet alleen voor de voorwaarden, maar ook voor de premie. Om een verzekering te vinden die aansluit bij uw wensen, is een opstalverzekering vergelijken altijd verstandig.    [inhoudsopgave]

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering verzekert uw woning tegen schade. Onder de opstal valt alles wat vast zit aan de woning. Dus het gaat niet alleen om het huis zelf, maar ook om de keuken, de badkamer en een inbouwkast. Alles dat nagelvast aan de woning verbonden is en zonder hak- of sloopwerk niet losgemaakt kan worden, is verzekerd met een opstalverzekering. Een tafel dus niet, want die kunt u optillen. Dit valt onder uw inboedel. Uw inboedel kunt u verzekeren met een inboedelverzekering.

Waarom een opstalverzekering vergelijken?

Iedere verzekeraar biedt andere voorwaarden en andere premies. Dat houdt in dat u bij de ene verzekeraar een hogere premie betaalt dan bij de andere verzekeraar. Door de opstalverzekering te vergelijken, weet u zeker dat u nooit teveel premie betaalt én dat de voor u belangrijke zaken onder de verzekering vallen. Overigens is het verstandig om ieder jaar uw verzekeringen te vergelijken. Verzekeraars wijzigen tussendoor weleens hun premies en zo betaalt u ongemerkt alsnog een hogere premie. Door onder andere de opstalverzekering te vergelijken voorkomt u dit.

Bedenk wat u wilt

Bedenk waarnaar u op zoek bent. Naast basisdekking kunt u ook kiezen voor een glasverzekering of allriskpolis.

Maak een vergelijking

Vul de gevraagde gegevens zo nauwkeurig mogelijk in. De getoonde prijzen worden gebaseerd op uw ingaven.

Maak een keuze

U ontvangt een overzicht van tarieven voor de verzekering. Hier kunt u een keuze maken voor een verzekeraar.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Opstalverzekering vergelijker

Voor veel mensen is de premie een hele belangrijke factor bij het kiezen van een verzekering. Wilt u een goedkope opstalverzekering, vergelijk dan jaarlijks uw verzekering om te controleren of u bij de huidige verzekeraar nog wel het goedkoopste uit bent. Let er overigens op dat de goedkoopste opstalverzekering niet altijd de beste opstalverzekering is. Uiteraard is de premie belangrijk, maar bij schade wilt u natuurlijk wel dat er een vergoeding tegenover staat. De voorwaarden zijn daarom net zo belangrijk. Bekijk goed wat er wel of niet gedekt is en bepaal aan de hand daarvan of de verzekering aansluit bij uw wensen. Na het maken van een opstalverzekering vergelijking, ziet u de goedkoopste opstalverzekering altijd bovenaan.

Opstalverzekering en inboedelverzekering

Veel mensen verwarren de opstal- en de inboedelverzekering met elkaar. Simpel gezegd dekt de opstalverzekering schade aan de woning zelf en de inboedelverzekering de schade aan de spullen in de woning. Gaat u de opstalverzekering vergelijken? Neem dan ook meteen de inboedelverzekering mee. Om bij een schade conflicten te voorkomen sluiten veel mensen de inboedelverzekering en de opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af. Wanneer in dit geval schade ontstaat, is de vraag wie wat dient te betalen niet meer relevant doordat beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar zijn afgesloten. Hiermee bespaart u mogelijk veel tijd voordat het schadebedrag uitbetaald wordt. Wanneer deze verzekeringen bij verschillende verzekeraars zijn afgesloten is de kans groot dat de verzekeraars gaan touwtje trekken over de vraag wie welke schade dient te gaan vergoeden.

Voor wie is een opstalverzekering?

Oververzekeren heeft geen enkele zin en kost daarnaast ook nog eens onnodig geld. Wanneer u een huurwoning heeft is het afsluiten van een opstalverzekering geen goed idee, meestal heeft de verhuurder dit al voor u gedaan. Het huis verzekeren tegen schade is in dit geval namelijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Een inboedelverzekering kan in het geval van een huurwoning wel een goed idee zijn. Zeker wanneer u in de woning veel kostbare spullen heeft staan.

De opstalverzekering is vooral bedoeld voor eigenaren van koopwoningen. Omdat u voor uw koopwoning hoogstwaarschijnlijk een hypotheek hebt afgesloten is het slim (en vaak ook verplicht) het woonhuis tegen eventuele schade te verzekeren.

Dekking van de opstalverzekering

Welke schade gedekt wordt door uw verzekeraar is afhankelijk van de verzekeraar zelf en van de opstalverzekering die u hebt afgesloten. De opstalverzekering vergoedt schade die ontstaat aan de woning ten gevolge van brand- en blussen, rook- en roet, waterschade, bliksem en inbraak (of poging daartoe). Voorwaarde is wel dat alleen schade wordt vergoed aan onderdelen die onlosmakelijk met de woning, of de grond, verbonden zijn. Dit gaat zelfs zo ver dat een laminaatvloer die niet vastgelijmd zit, niet vergoed wordt bij schade. Wanneer dezelfde vloer echter wel vastgelijmd zit, wordt deze schade wel vergoedt. Het 'onlosmakelijk verbonden' zijn dient u dus erg letterlijk te nemen.

Opstalverzekering vergelijkenDaarnaast wordt met een basisverzekering alleen schade vergoed die niet door eigen schuld of een ongelukje veroorzaakt wordt. Laat u bijvoorbeeld uw raam openstaan waardoor uw vastgelijmde vloer kapot raakt, dan is dit aan uzelf te wijten en wordt de schade niet vergoed. Met een allrisk opstalverzekering bent u ook tegen ongelukjes die door uzelf veroorzaakt worden, verzekerd.

Verder kunt u kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen, waarvan de populairste de glasverzekering is. Deze vergoedt schade aan glas, meestal ook wanneer deze schade het gevolg is van een eigen handeling of die van een kind. Let er wel op dat u zich niet oververzekerd. Hebt u al een inboedelverzekering? Dan bestaat de kans dat u ook daar al een glasverzekering bij heeft. Het is dan niet nodig deze nogmaals af te sluiten. Het is vanuit dit oogpunt ook erg handig om de inboedel- en opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. U ziet dan snel waartegen u verzekerd bent en voorkomt eventueel getouwtrek tussen verzekeraars, mocht er schade ontstaan waarvoor zowel de inboedel- als opstalverzekering gebruikt kan worden.

Opstalverzekering afsluiten

Een opstalverzekering afsluiten is niet tijdrovend. U heeft hiervoor een aantal gegevens nodig en de opstalverzekering vergelijker doet de rest van het werk. Een opstalverzekering berekenen gaat aan de hand van: woonoppervlakte, materiaal waaruit de woning is opgebouwd, het aantal kamers en de bouwdatum. Daarnaast vereisen verschillende verzekeraars aanvullende informatie waaronder: materiaal waarvan het dak gemaakt is, wijze van fundering en gezinssamenstelling van de aanvrager.

Uw opstalverzekering sluit u op een simpele manier online af. Na het afsluiten van de opstalverzekering heeft u recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Let op dat wanneer u een opstalverzekering telefonisch afsluit, u geen recht heeft op deze bedenkperiode. Verder is het nog handig te weten dat een opstalverzekering in principe wordt afgesloten voor de duur van een jaar. Uiteraard kunt u deze eerder opzeggen wanneer u gaat verhuizen, of de woning niet langer bewoonbaar is.

Uw opstalverzekering opzeggen doet u bij de verzekeraar zelf. Vaak kan dit online of telefonisch. Een enkele verzekeraar vereist hiervoor een schriftelijke opzegging.

Veelgestelde vragen

Nee. Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht. Dat gezegd hebbende, verplichten hypotheekverstrekkers klanten wel om een opstalverzekering af te sluiten voordat de hypotheek wordt toegewezen. Hier kiezen de hypotheekverstrekkers voor om hun investering te beschermen. Wanneer u dus een hypotheek afsluit, en dat is meestal het geval, bent u wel verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.

U kunt bij de meeste verzekeraars kiezen voor een standaard dekking en een allrisk dekking. Met de allrisk dekking wordt ook schade vergoedt die is ontstaan als gevolg van eigen handelen. Daarvan is bijvoorbeeld sprake wanneer u een raam laat openstaan en er daardoor waterschade aan de woning optreedt. Met een standaard dekking bent u hiertegen niet verzekerd, met een allrisk dekking wel.

Met een opstalverzekering dekt u uzelf in tegen schade aan de woning of het object. Deze verzekering dekt alle schade die ontstaat aan onderdelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken. De inboedelverzekering dekt juist schade aan alle onderdelen in de woning die niet onlosmakelijk verbonden zijn aan het object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de televisie of uw mobieltje.

Indien u lid bent van een VVE, heeft u waarschijnlijk gezamenlijk een opstalverzekering afgesloten. Dit kunt u navragen bij andere leden van de VVE. Heeft uw VVE geen collectieve opstalverzekering afgesloten? Dan kunt u zelf een opstalverzekering afsluiten.

Wanneer u uw opstalverzekering wilt opzeggen, dient u dat helaas zelf te doen. Er is voor de opstalverzekering geen opzegservice beschikbaar. Hoe u uw opstalverzekering opzegt hangt af van wie uw verzekeraar is. Vaak kunt u uw verzekering online stopzetten, maar ook per post, app of telefonisch. Welke mogelijkheden uw verzekeraar hiervoor biedt kunt u nagaan op de website van uw verzekeraar.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01