Zijn zonnepanelen verzekerd op een woonverzekering?

Zonnepanelen zijn kostbaar en daarom wilt u deze goed verzekeren. Want ook zonnepanelen kunnen flink beschadigd raken. Bijvoorbeeld door hagel, brand of storm. Gelukkig kunt u zonnepanelen meeverzekeren op uw woonverzekering.

Zonnepanelen verzekeren op opstalverzekering

Als u een koopwoning heeft, dan heeft u al een opstalverzekering. Zonnepanelen kunt u meeverzekeren op uw woonverzekering (opstalverzekering), omdat deze vast zitten aan uw woning. Als u verhuist kunt u deze ook niet meenemen. Wilt u uw zonnepanelen meeverzekeren op uw woonverzekering, dan dient u dit door te geven aan uw verzekeraar. Heeft u nog geen opstalverzekering, dan kunt u via onze vergelijker een opstalverzekering vergelijken.

Zonnepanelen verzekeren bij huurwoning op inboedelverzekering

Heeft u een huurwoning, dan heeft u geen opstalverzekering. De eigenaar van het pand is hier namelijk verantwoordelijk voor en niet u. Het is mogelijk om de zonnepanelen dan mee te verzekeren op uw inboedelverzekering. Ook hiervoor dient u contact op te nemen met uw verzekeraar. Zij zullen u vertellen wat de opties zijn.

zonnepanelen woonverzekering

Zonnepanelen verzekerd indien niet op het dak bevestigd

Veel zonnepanelen worden bevestigd op daken. Ze zijn dan onderdeel geworden van uw dak en dus van uw woning. Dat betekent dat ze zijn verzekerd onder uw opstalverzekering. Echter worden niet alle zonnepanelen vastgemaakt op een dak. Soms worden ze in de tuin geplaatst. Ook dan zijn deze verzekerd op uw opstalverzekering en bij een huurwoning op de inboedelverzekering.

Zonnepanelen stuk en verzekering

Als zonnepanelen stuk gaan, bijvoorbeeld door ouderdom of door nalatig onderhoud, dan is dit niet verzekerd op uw verzekering. Als uw zonnepanelen worden gestolen, dan wordt er vaak alleen een vergoeding uitgekeerd indien er sporen zijn van inbraak.

Eigen risico bij zonnepanelen

Bij schade aan de zonnepanelen rekenen verzekeraars vaak eerst een eigen risico voordat zij de schade vergoeden. Iedere verzekeraar kent andere voorwaarden en premies. Dat geldt ook voor de hoogte van het eigen risico. Let hierop voordat u een woonverzekering afsluit.