Zorgkosten

In de meeste gevallen gaat het declareren van zorgkosten automatisch en hoeft u hiervoor niets te doen. In sommige gevallen is het mogelijk dat u van uw zorgverlener een rekening ontvangt.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgkosten declareren

Om zorgkosten te declareren bij uw zorgverzekeraar neemt u de volgende stappen.

Stap 1: Nagaan of de kosten gedekt worden door uw verzekeraar

Wanneer u een rekening heeft ontvangen van uw zorgverlener is het allereerst belangrijk om na te gaan of de kosten die gefactureerd worden wel door uw zorgverzekeraar vergoedt worden. Indien dit niet het geval is dient u namelijk de rekening zelf te voldoen.

In de meeste gevallen kunt u in uw polis terugvinden of de kosten die u heeft gemaakt worden vergoedt door uw verzekeraar of niet. Wanneer u een budgetpolis heeft afgesloten dient u er verder rekening mee te houden dat dit type zorgverzekering de rekening van bepaalde ziekenhuizen waarmee zij geen afspraken heeft slechts gedeeltelijk vergoedt. In dit geval kunt u dus wel de zorgkosten declareren, maar kunt u er tevens vanuit gaan dat de verzekeraar u een factuur zal gaan sturen. Om na te gaan met welke ziekenhuizen uw verzekeraar afspraken heeft gemaakt kunt u terecht op de website van uw verzekeraar.


Stap 2: De kosten daadwerkelijk declareren

Wanneer u overgaat tot het daadwerkelijk declareren van zorgkosten dient u allereerst te weten hoe de zorgkosten bij uw verzekeraar gedeclareerd kunnen worden. Bij de meeste verzekeraars kan het indienen van een declaratie per post of online. Daarnaast zijn er enkele verzekeraars die de mogelijkheid bieden een declaratie via een zorg app te regelen. Om te zien hoe uw verzekeraar declaraties accepteert kunt u gebruik maken van ons zorgverzekeraars overzicht. Wanneer u hier de verzekeraar kiest waarbij u bent aangesloten, ziet u op de pagina van deze verzekeraar direct welke opties worden geboden om te declareren.

Wanneer uw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met de zorgverlener waarvan u gebruik heeft gemaakt, is de kans klein dat u van deze zorgverlener een rekening ontvangt. In de meeste gevallen zal de zorgverlener in dit geval de rekening direct doorsturen naar uw verzekeraar. Het is in dit geval nog steeds mogelijk dat uw verzekeraar de rekening, of een gedeelte daarvan, aan u factureert omdat deze bijvoorbeeld gedeeltelijk onder het eigen risico valt.

Wilt u besparen op uw zorgverzekering voor aankomend jaar? Start dan met uw zorgverzekering vergelijken 2021. Zo weet u zeker dat u in 2021 niet teveel premie betaalt.

Vergelijk zorg

Direct naar resultaat
Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01