Zorgverzekering vergelijken 2021

Zorgverzekering 2021 vergelijken? Ieder jaar kunt u in november en december overstappen van zorgverzekering. Hiermee bespaart u veel geld. Wij helpen u graag met het vinden van de goedkoopste zorgverzekering 2021. Met onze onafhankelijke zorgvergelijker kunt u simpel en snel uw zorgverzekering vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2021Ieder jaar wijzigen verzekeraars de premie en de voorwaarden van de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om ieder jaar uw zorgverzekering te vergelijken. Zo ook voor 2021. Hierdoor weet u zeker dat u niet te veel premie betaalt en dat de zorg die u nodig hebt, wordt vergoed. Via onze tool kunt u eenvoudig uw zorgverzekering 2021 vergelijken. Simpel, maar belangrijker nog: eerlijk en onafhankelijk. Zo weet u zeker dat u de juiste verzekering kiest. En dat u niet méér betaald dan nodig is. Dus door bij ons te kiezen, bespaart u geld.

Zorgverzekering vergelijken 2021 en direct overstappen

Maak via onze zorgvergelijker een onafhankelijke vergelijking. U ziet direct de zorgpremies van 2021. Het vinden van de beste zorgverzekering is heel eenvoudig. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan. En stapt u over? Dan wordt alles online voor u geregeld. Ook het opzeggen van uw oude zorgverzekering. Hier hoeft u zelf niets voor te doen.
Let op: Stapt u vóór 1 januari over op een nieuwe zorgverzekering? Dan zeggen wij de oude zorgverzekering voor u op. Zegt u de verzekering zelf op voor die datum? Dan kunt u tot en met 31 januari overstappen naar een andere verzekeraar. Lees hier meer informatie over het opzeggen van een zorgverzekering.


    [inhoudsopgave]

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Direct vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die zorgverzekeraars u bieden.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekkingen.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Top 3 goedkoopste zorgverzekeringen 2021

Zekur zorgverzekering
Zekur

€ 105.95 p/m

€ 385 eigen risico, beperkte keuze uit ziekenhuizen

Zilveren Kruis zorgverzekering
Zilveren Kruis ZieZo

€ 109.25 p/m

€ 385 eigen risico, beperkte keuze uit ziekenhuizen

Ditzo zorgverzekering
Ditzo

€ 109.85 p/m

€ 385 eigen risico, volledige keuze uit ziekenhuizen

Zorgverzekering 2021 verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar

Zorgverzekering vergelijkenEen zorgverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Dit geldt voor de basiszorgverzekering. Verzekeraars zijn verplicht u te accepteren voor de basiszorgverzekering. De inhoud van de basiszorgverzekering wordt bepaald door de overheid en is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Bekijk hier wat er allemaal in het basispakket 2021 zit. Toch vragen zorgverzekeraars allemaal een andere premie voor dezelfde dekking. Het is daarom verstandig om uw zorgverzekering te vergelijken. De basiszorgverzekering dekt medisch noodzakelijke zorgkosten. Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd op de zorgpolis van de ouders. Daarna zijn zij verplicht zelf een zorgverzekering te nemen.

Naast de basisdekking, kunt u ook extra aanvullende dekkingen kiezen. Deze bieden extra zorg tegen een meer premie. Deze zijn niet verplicht en de verzekeraar mag deze weigeren. U kunt uw aanvullende dekking bij een andere verzekeraar afsluiten dan waar u uw basisdekking kiest.

Zorgverzekering 2021: dit zijn de 3 belangrijkste wijzigingen


Ieder jaar zijn Nederlanders nieuwsgierig naar de nieuwe zorgverzekering. Wat zijn dit jaar de grootste veranderingen? Wij hebben de belangrijkste wijzigingen op een rijtje gezet. Zo kunt u in een oogopslag zien wat u als burger zou moeten weten. Oftewel: de zorgverzekering 2021 in een notendop.

Er is dit jaar veel te melden. Dat kan ook niet anders. Het coronavirus heeft grote invloed op de zorgsector. De gevolgen hiervan komen ruimschoots aan bod. Verder bespreken we de zorgpremie en de toevoegingen aan het basispakket. Aan het eind behandelen we ook nog even het eigen risico.

1. De zorgpremie stijgt

Ja, helaas moeten we hiermee beginnen. Dit is de grootste verandering. De zorgpremie gaat in 2021 namelijk flink omhoog. Maar wat dit voor uw persoonlijke verzekering betekent, is nog onduidelijk. Dat werkt als volgt.

Ieder jaar geeft de overheid de zorgverzekeraars een zogeheten ‘rekenpremie’ mee. Hiermee kunnen de verzekeraars hun eigen premie vaststellen. In 2020 was de rekenpremie €1.373. In 2021 stijgt dat bedrag tot €1.417.

Logischerwijs is de verwachting dat ook uw persoonlijke premie zal stijgen. Terugblikkend op 2020 is dat niet vreemd. Door het coronavirus zijn de zorgkosten flink gestegen. Om dit te kunnen opvangen, hebben verzekeraars hun reserves verbruikt. In 2021 zijn daarom nieuwe inkomsten nodig.

De persoonlijke premie moet dus nog berekend worden. Maar knappe koppen hebben alvast een inschatting gemaakt. Dit is een inschatting van de gemiddelde stijging per persoon. Volgens deze berekening stijgt de zorgpremie met ongeveer 60 euro per jaar. Dat is dus 5 euro per maand. Nogmaals: dit is een inschatting. De daadwerkelijke stijgingen moeten nog bekend worden gemaakt.

Dan een datum voor in de agenda: 12 november 2020. Op die dag moeten de premies voor het komende jaar door alle zorgverzekeraars zijn geopenbaard.

2. Herstelzorg na coronavirus komt in basisverzekering

Wie corona heeft gehad, moet herstellen. Dat spreekt voor zich. Ook is het duidelijk dat dit veel geld kost. Gelukkig zit deze herstelzorg in de zorgverzekering 2021 bij de basisverzekering inbegrepen. Deze uitbreiding is ingegaan vanaf 18 juli 2020. De verandering blijft in ieder geval een jaar geldig.

Voor de duidelijkheid: de basisverzekering heeft iedereen. Dit is de wettelijk verplichte zorgverzekering voor alle Nederlanders. Hieronder valt bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts. Of aan het ziekenhuis. En in 2021 dus ook de herstelzorg na corona.

3. Extra vergoedingen in het basispakket

Naast de herstelzorg na corona wordt er meer aan de basisverzekering toegevoegd. Dit zijn de extra vergoedingen voor de zorgverzekering 2021:
  • Sinds 16 april 2020 zit het medicijn tegen eierstokkanker in het basispakket. De naam van dit medicijn is olaparib. Het merk van dit medicijn is Lynparza.
  • Sinds 1 mei van dit jaar is het medicijn tegen lymfeklierkanker hieraan toegevoegd. Dit medicijn heet axicabtagene ciloleucel. Het merk dat wordt vergoed is Yescarta.
  • Ouderen krijgen vaak dagbehandeling in groepsverband. Vanaf 2021 wordt dit door de basisverzekering vergoed. Dit geldt eveneens voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Tot slot: het eigen risico blijft gelijk

We kunnen afsluiten met goed nieuws. Want de zorgverzekering 2021 verschilt natuurlijk niet in álle opzichten van 2020. Lang niet, zelfs. Er blijft ook gewoon veel hetzelfde. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is het eigen risico. Ook in 2021 betaalt u maximaal 385 euro zelf. Dit is het eigen risico voor zorg uit uw basisverzekering. De verwachting is dat dit niet alleen voor 2021 geldt. Dit zou ook moeten gelden voor de jaren die daarna komen.

Zorgverzekering vergelijken 2021Zorgverzekering 2021 vergelijken

De beste zorgverzekering 2021 kiezen

De beste zorgverzekering is voor iedereen anders en zou moeten voldoen aan al uw wensen. Daarnaast zou de premie laag moeten blijven en declaraties vlot afgehandeld moeten worden. Hieronder vindt u enkele tips om de beste zorgverzekering te vinden met de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com:

1. Geef precies aan wat uw wensen zijn
Met de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com heeft u de mogelijkheid precies aan te geven waar u naar op zoek bent. Zo kunt u naast de basisverzekering met- of zonder vrije zorgkeuze, verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. De eerste stap naar de beste zorgverzekering is om voor uzelf duidelijk te hebben waarnaar u precies op zoek bent. Vervolgens geeft u dit aan via filters de zorgvergelijker.

2. Bepaal de hoogte van het eigen risico
De volgende stap is het eigen risico. Het verplicht eigen risico van 385 euro kunt u niet veranderen. Er bestaat echter ook een vrijwillig eigen risico. Verwacht u geen zorg te gebruiken in het aankomend jaar? Dan kunt u een vrijwillig eigen risico instellen. U zult zien dat de premies hierdoor flink lager worden. U kunt een maximum van 885 euro eigen risico kiezen.

3. Bepaal welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft
Binnenkort een nieuwe bril nodig? Bang dat u gaatjes heeft? Dan is het handig een aanvullende verzekering af te sluiten. Met onze zorgvergelijker kunt u kiezen voor een groot aantal aanvullende verzekeringen. Vraag u bij het kiezen van een aanvullende verzekering wel af of het niet voordeliger is de verwachte kosten zelf te betalen. Wanneer u bijvoorbeeld nooit gaatjes heeft, kan het een stuk voordeliger zijn om de periodieke tandartscontrole uit eigen zak te betalen.

4. Kijk goed wat er onder de basisverzekering valt
Om te achterhalen of u een aanvullende zorgverzekering nodig heeft is het belangrijk om te weten wat er onder de basisverzekering valt. In onderstaande tabel kunt u zien wat er in 2021 onder de basisverzekering en onder de aanvullende zorgverzekering valt.

5. Bekijk beoordelingen van verzekeraars
Om de beste zorgverzekering te vinden, is het belangrijk te weten wat de huidige klanten van een verzekeraar vinden van het product dat aangeboden wordt. Door deze ervaringen te combineren met de prijs van de zorgverzekering, wordt onze prijs/kwaliteit beoordeling tot stand gebracht. Houdt ook hier rekening mee bij het kiezen van een verzekeraar.

BasisverzekeringAanvullende verzekering
HuisartsenzorgTandheelkundige zorg voor volwassen
MedicijnenFysiotherapie (bij niet-chronische klachten)
Verblijf , onderzoek en behandeling in het ziekenhuisAlternatieven geneeswijzen, zoals acupunctuur, chiropractie of vaktherapie
Psychologische zorgBrillen- en lenzen
Verloskundige zorgOrthodontie
KraamzorgAnticonceptie (vanaf 21 jaar)
WijkverplegingVaccinaties
Ziekenvervoer (spoedeisend)Podotherapie en steunzolen
LogopedieEigen bijdrage voor hulpmiddelen en medicijnen

Zorgverzekeraars vergelijken 2021

Via onze website kunt u alle grote zorgverzekeraars vergelijken. Iedere verzekeraar stelt eigen zorgverzekeringen samen. De verzekering van een bepaalde zorgverzekeraar kan net iets beter bij uw wensen aansluiten dan het pakket van de andere zorgverzekeraar. Vindt u niet alleen de premie en de voorwaarden belangrijk, maar ook de beoordelingen van de zorgverzekeraars zelf? Dan doet u er verstandig aan om ook de zorgverzekeraars te vergelijken.

Premiekortingen via Totaalbesparen.com

U vindt de beste premies in onze zorgvergelijker. Hierdoor vindt u altijd de goedkoopste zorgverzekering. Deze kunt u direct via onze website afsluiten. Vergelijk daarom uw zorgverzekering voor 2021 via ons.

Zorgpremie vergelijken 2021

Uiterlijk 12 november 2020 maken de zorgverzekeraar de premies van 2021 bekend. Ieder jaar lopen de premies per zorgverzekeraar erg uiteen. Ook voor de basiszorgverzekering, terwijl deze dezelfde dekking biedt. Vanaf 12 november kunt u uw zorgpremie voor 2021 vergelijken. Tot dat moment vindt u de premies van 2020 in onze zorgvergelijker.

Over de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com

Elk jaar heeft u als consument het recht om in de maanden november en december over te stappen van zorgverzekeraar. Omdat elke zorgverzekeraar haar prijzen jaarlijks aanpast is het slim om uw zorgverzekering te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u niet teveel premie betaalt of elders goedkoper uit bent. Uiteraard is het ook mogelijk uw huidige zorgverzekering te vergelijken met de overige zorgverzekeringen. Zo krijgt u een goed idee over de verschillen in premies en vergoedingen.

Door gebruik te maken van onze onafhankelijke vergelijker voor zorgverzekeringen bent u er zeker van dat u altijd de beste deal heeft. De premies die getoond worden, worden door de zorgverzekeraars zelf ingevoerd en bijgehouden. Op deze manier heeft u als consument altijd een zo volledig mogelijk overzicht.

Volledigheid van onze zorgverzekering vergelijker

Momenteel worden meer dan 95% van de beschikbare zorgverzekeringen voor 2021 getoond in ons overzicht. De reden dat dit geen 100% is, is het feit dat enkele zorgverzekeraars hun prijzen niet vrijgeven. Om de volledigheid en onafhankelijkheid van onze zorgverzekering vergelijker te kunnen garanderen worden ook zorgverzekeraars getoond waarvan wij geen vergoeding ontvangen indien u naar hen overstapt. De goedkoopste zorgverzekering staat bij ons altijd bovenaan. Hierdoor bent u als consument verzekerd van een onafhankelijke en transparante vergelijking.

14 dagen bedenktijd

Als u een zorgverzekering heeft afgesloten heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Bent u toch niet tevreden met uw keuze dan kunt u deze binnen 14 dagen, na het ontvangen van de bevestiging van de aanvraag door de verzekeraar, kosteloos annuleren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over uw zorgverzekering? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@totaalbesparen.com. Let op dat wij geen advies mogen geven over zorgverzekeringen, ook kunnen wij geen polissen inzien. Wel kunnen wij uw vragen over zorgverzekeringen beantwoorden.

Zorgverzekering vergelijker

Goedkoopste zorgverzekering 2021


Is prijs voor u erg belangrijk en bent u op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2021? Via onze vergelijker is het vinden van een goedkope zorgverzekering voor 2021 makkelijker dan u denkt. U vult slechts een paar gegevens in en u weet direct wat de goedkoopste zorgverzekering 2021 is. Vergelijkt u toch liever via een andere website? Dan kunt u hier uw zorgverzekering 2021 vergelijken. Ben je student? Vergelijk dan hier je studenten zorgverzekering.

Veelgestelde vragen

In principe kunt u alleen in de maanden november en december van elk jaar overstappen van zorgverzekeraar. Er zijn wel enkele uitzonderingen:

U heeft uw zorgverzekering opgezegd, maar nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten
Wanneer u uw zorgverzekering heeft opgezegd heeft u in principe tot eind januari van het volgende jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. U dient dan wel uw zorgverzekering zelf te hebben opgezegd in de maand november of december van het jaar ervoor.

U heeft nog geen zorgverzekering
Wanneer u nog geen zorgverzekering heeft, kunt u te allen tijde een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Hoe u zorgkosten declareert is afhankelijk van uw verzekeraar. Bijna alle verzekeraars bieden de mogelijkheid zorgkosten online of per post te declareren. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid zorgkosten via een app te declareren. Meer over het declareren van zorgkosten vindt u hier.

Een budgetpolis is een basisverzekering die qua premie iets lager uitvalt dan een standaard basisverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar afspraken maakt met bepaalde zorginstellingen over de maximale tarieven. Vervolgens mag u als verzekerde alleen gebruik maken van deze zorginstellingen. Wanneer u toch gebruik maakt van een zorginstelling waarmee uw verzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dient u zelf een gedeelte van de gemaakte kosten te betalen.

Vrije zorgkeuze houdt in dat u zelf kiest bij wie u zich laat behandelen. De meeste budget polissen bieden een goedkopere zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze. U kunt zich dan alleen laten behandelen bij behandelaars waar de verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Doet u dit niet? Dan betaald u, naast een eventueel eigen risico, een deel van de gemaakte kosten zelf.

Als u bent gescheiden en samen met uw partner een zorgverzekering had, dan kunt u deze opzeggen en zelf een nieuwe zorgverzekering afsluiten. U kunt dit tussentijds doen en hoeft niet te wachten tot het eind van het jaar.

In dit geval kunt u tussentijds overstappen van verzekeraar.

Je ontvangt als student geen standaard korting op zorgverzekeringen. Een aantal verzekeraars heeft wel een speciale studenten zorgverzekering samengesteld. Hier is extra zorg in opgenomen speciaal afgestemd om de studenten doelgroep. Let er op dat dit een uitgebreidere verzekering is dan de basiszorgverzekering. Gebruik je weinig zorg, dan is de basiszorgverzekering hoogstwaarschijnlijk goedkoper.

Vanaf het moment dat u 18 jaar bent, dient u zelf een zorgverzekering te hebben. Tot het 18e jaar bent u gratis meeverzekerd geweest op de zorgpolis van uw ouders. Zodra u 18 jaar wordt dient u er zelf een af te sluiten. Veel jongeren kiezen voor een verhoogd eigen risico omdat zij weinig zorg gebruiken en liever een lagere maandelijkse premie betalen.

12 november is de laatste dag dat alle zorgverzekeraars de premies voor 2021 bekend moeten maken. Vanaf die dag kunt u de zorgverzekering 2021 vergelijken en afsluiten. U heeft tot het eind van het jaar om over te stappen van verzekeraar. U bent dan ook in 2021 verzekerd voor medische zorg.

Het laatste zorgverzekering nieuws

Meer dan € 500 premieverschil basis zorgverzekering
23-12-2020

Meer dan € 500 premieverschil basis zorgverzekering

Nog 1 maand voor overstappen zorgverzekering
30-11-2020

Nog 1 maand voor overstappen zorgverzekering

Alle premies zorgverzekering 2021 bekend
26-11-2020

Alle premies zorgverzekering 2021 bekend

Collectiviteitskortingen verdwijnen
09-10-2020

Collectiviteitskortingen verdwijnen

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01