Brommerverzekering vergelijken

Een brommer verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u eenvoudig de brommerverzekering vergelijken via onze top 4 verzekeraars. Bent u op zoek naar de goedkoopste brommerverzekering, kies dan voor de verzekeraar die als eerste getoond wordt. U kunt uw brommer direct verzekeren door de verzekering direct online af te sluiten.

Brommerverzekering vergelijken

Zodra er een brommer bezit en deze op uw naam staat, bent u verplicht om een verzekering af te sluiten. En omdat niemand teveel premie wil betalen voor een brommerverzekering, is een brommerverzekering vergelijken erg verstandig. Om een goede verzekering te vinden, is het aan te raden om te vergelijken op basis van de premie en de voorwaarden. Zo weet u zeker dat u een verzekering kiest die alles dekt wat u wilt én waarvoor u niet te veel premie betaalt. Via onze brommerverzekering vergelijker kunt u snel een goedkope brommerverzekering vinden.

  [inhoudsopgave]


Brommer verzekeren: de dekkingen

Gaat u de brommerverzekering vergelijken, dan zult u zien dat u moet kiezen uit verschillende dekkingen. De drie dekkingen zijn de WA, WA plus en allrisk dekking. Niet alle verzekeraars gebruiken voor deze dekkingen dezelfde benamingen. Vaak wordt ook wel casco plus gebruikt in plaats van WA plus en Casco compleet in plaats van allrisk.
Brommerverzekering vergelijken
WA of casco verzekering
De standaard WA verzekering is wettelijk verplicht. Uw brommer moet minimaal WA verzekerd zijn. De WA brommerverzekering is de minst uitgebreide verzekering en daarom ook de goedkoopste. Deze verzekering is vooral aan te raden voor brommers met een lage dagwaarde. Met een standaard WA verzekering wordt diefstal en schade door eigen schuld niet vergoed.

WA plus of casco plus
De WA plus verzekering is in principe hetzelfde als de basis WA verzekering, maar dekt ook diefstal. Verder zit er bijna nooit een verschil tussen de WA en WA plus dekking. De WA plus verzekering is meestal niet veel duurder dan de standaard WA verzekering.

Allrisk of casco compleet
De allrisk brommerverzekering vergoedt naast diefstal ook schade die door eigen schuld is ontstaan. Met deze verzekering is dus ook schade aan het eigen voertuig gedekt indien u zelf de veroorzaker bent geweest van de schade. De allrisk brommerverzekering is een stuk duurder dan de standaard WA en WA plus verzekering. Deze verzekering is daarom vooral geschikt voor de duurdere en nieuwere modellen met een hoge dagwaarde.

Vergelijking

Maak een persoonlijke vergelijking op basis van eigen eisen en wensen. Geef goed aan wat deze zijn.

Verzekeraar kiezen

Kies de verzekeraar die het best bij u past. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op beoordelingen.

Naar het product

Ga naar het gekozen product. U wordt automatisch doorverwezen naar de juiste pagina bij de verzekeraar.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Wat kost een brommerverzekering?

Gaat u een brommerverzekering berekenen, dan zult u zien dat de kosten afhangen van een aantal factoren. Onder andere;

 • De gekozen dekking
 • De waarde van de brommer
 • Het eigen risico (van € 0 tot € 150. Ook kan er een procentueel eigen risico worden gevraagd)
 • Extra aanvullende modules
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Uw leeftijd

De brommerverzekering kosten verschillen per verzekeraar. U kunt een WA verzekering afsluiten vanaf € 5 per maand, maar kan ook € 15 euro kosten bij een andere verzekeraar. Wilt u de WA+ of All Risk verzekering? Dan betaalt u een hoger premiebedrag. Bij de All Risk verzekering betaalt u tussen de € 17 en € 30 per maand. Een brommerverzekering vergelijken loont daarom enorm.

Let op: Bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op iemand van 25 jaar zonder schadevrije jaren. De nieuwwaarde van de brommer is € 1.200. Op basis van uw eigen gegevens kan er een andere premie gelden. Heeft u een Biro? Dan zijn de kosten van de verzekering hoger. Lees hier alles over de Biro verzekering.

Schadevrije jaren en de brommerverzekering

Het is mogelijk om uw schadevrije jaren in te zetten voor een brommerverzekering. Hier zijn echter een aantal regels aan verbonden. Zo is het bij een aantal verzekeraars niet mogelijk om dezelfde schadevrije jaren in te zetten voor zowel uw auto- als uw brommerverzekering. De schadevrije jaren die zijn gekoppeld aan een autoverzekering moeten dan eerst worden overgezet naar de brommerverzekering. U betaalt daarna aanzienlijk meer voor uw autoverzekering.

Daarnaast is de kans klein dat een jonger persoon schadevrije jaren heeft opgebouwd. Deze schadevrije jaren zullen dan van de ouders moeten komen. Wanneer u van plan bent om uw schadevrije jaren in te zetten voor de brommerverzekering van uzelf of uw kind, is het belangrijk goed te kijken bij welke verzekeraar u uw schadevrije jaren kunt gebruiken voor de brommerverzekering. Dat kan helaas niet bij alle verzekeraars en bij de verzekeraars waar dit wel kan, kunnen vaak niet dezelfde schadevrije jaren gebruikt worden voor meerdere verzekeringen.

Door gebruik te maken van schadevrije jaren bij uw brommerverzekering, kunt u een korting tot 85% krijgen op uw premie. Dat is op basis van 8 schadevrije jaren die niet voor een andere verzekering ingezet worden. Bestaat echter de mogelijkheid niet om uw schadevrije jaren voor meerdere producten in te zetten, dan raden wij u aan om óf over te stappen naar een verzekeraar waar dit wel kan, of de schadevrije jaren niet in te zetten voor de brommerverzekering. Een autoverzekering is namelijk meestal een stuk duurder dan een brommerverzekering.

Brommer verzekeren: hoe een goedkope brommerverzekering vinden?

Natuurlijk bent u op zoek naar de goedkope brommerverzekering. Wij raden u aan om niet alleen op de prijs te letten, maar ook op de voorwaarden en de ervaringen van andere verzekerden. Het is natuurlijk, naast een aantrekkelijke premie, ook belangrijk dat u zonder getouwtrek een vergoeding krijgt wanneer u een schade declareert. Ook is het fijn wanneer een verzekeraar goed bereikbaar is en met u meedenkt.

De kosten van brommerverzekeringen zijn per voertuig, bestuurder en dekking anders. Het is daarom allereerst belangrijk om voor uzelf te bepalen welke dekking u nodig heeft. Bepaal tevens of u uw schadevrije jaren gaat inzetten. Wanneer u voor uzelf een duidelijk beeld heeft waarnaar u op zoek bent, kunt u de brommerverzekering vergelijken. De goedkoopste brommerverzekering staat altijd bovenaan in de vergelijking. Indien de prijs voor u het meest belangrijk is, is de verzekeraar die bovenaan staat wellicht de beste keus voor u. Vindt u de voorwaarden ook van belang, in combinatie met de premie? Dan is een andere verzekering voor u de beste brommerverzekering.

Brommerverzekering afsluiten

Een brommerverzekering afsluiten? Volg dan de volgende vijf stappen:
 1. Vul uw persoonsgegevens in
 2. Kies de gewenste dekking
 3. Neem de voorwaarden door
 4. Bepaal of u aanvullende opties wilt meeverzekeren
 5. Sluit de brommerverzekering af en wacht op de bevestiging

Benodigde gegevens bij het aanvragen van de brommerverzekering


Bij de aanvraag worden er om enkele gegevens gevraagd:
 • Het kenteken van uw brommer
 • Welk soort brommer u heeft (denk aan een automaat, brommobiel of een schakelbrommer)
 • Het doel van het gebruik van de brommer (zakelijk of particulier)
 • Uw postcode
 • De leeftijd waarop u het rijbewijs heeft behaald
 • De geboortedatum van de jongste bestuurder
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De nieuwwaarde van de brommer
 • De aankoopwaarde
 • De waarde van de accessoires
 • Het soort slot

Wanneer een brommerverzekering afsluiten?

U moet een brommerverzekering nemen zodra een brommer op uw naam staat. Dat houdt in dat zodra u een nieuwe brommer koopt u deze moet verzekeren. De WA dekking is dus verplicht. Een uitgebreidere dekking mag, maar hoeft niet. Voordat u de officiële eigenaar bent van een brommer, moet u de brommer overschrijven.

Verzekeringen via Totaalbesparen.com

U kunt via Totaalbesparen.com verschillende verzekeringen vergelijken en afsluiten, onder andere;


Vergelijk brommerverzekering

Veelgestelde vragen

Nee. Indien u een opgevoerde brommer heeft dan is het niet verzekerd. Wanneer u zelf een schade veroorzaakt aan andere, dan is uw verzekeraar wettelijk verplicht die schade aan het slachtoffer te vergoeden. Echter zal de schade vervolgens op u verhaald worden, waardoor u zelf voor de kosten opdraait. Daarnaast krijgt u een flinke boete van justitie.

Nee. Een brommerverzekering dekt geen schade als u zonder helm rijdt. Alleen in het geval wanneer uw brommer geregistreerd is met een blauw kenteken en maximaal 25km per uur mag.

Veel mensen vragen zich af of ze wel of niet een brommerverzekering moeten afsluiten. Het antwoord hierop is simpel. U bent verplicht om uw brommer WA te verzekeren. Met de WA dekking is de schade van anderen gedekt wanneer u iemand aanrijdt.

Ja, maar wanneer uw zoon of dochter een schade veroorzaakt hanteren brommerverzekeraars vaak een hoger eigen risico.

Ja, wanneer u een WA plus of allrisk brommerverzekering afsluit bent u ook verzekerd voor diefstal.

Het kan gebeuren dat u schade krijgt in het buitenland. Dan is het fijn als u verzekerd bent. Wanneer u een verzekering afsluit krijgt u een groene kaart. Op dit internationale verzekeringsbewijs ziet u in welke landen u verzekerd bent.

Een brommer- of scooterverzekering wordt vaak door elkaar gehaald, maar eigenlijk is het hetzelfde. Veel verzekeraars hebben één verzekering voor beide voertuigen.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01