Camperverzekering vergelijken

Een camper verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u de camperverzekering vergelijken. Wilt u meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start dan direct met het vergelijken van de goedkoopste camperverzekering.

Camperverzekering vergelijken

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens worden alle camperverzekeringen vergeleken.  


Vergelijken

Klik op "Camperverzekering vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die camperverzekeraars u bieden.


Maak uw keuze

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op dekking en kwaliteit


Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Camperverzekeringen vergelijken via Totaalbesparen.com

De camper is steeds populairder. In Nederland zijn er ongeveer 115.000 campers, blijkt uit cijfers van BOVAG. Voor een vakantie vindt men het een ideaal vervoermiddel. Als camper eigenaar wilt u natuurlijk zorgeloos van uw camper kunnen genieten. Het kan echter gebeuren dat er problemen ontstaan. Dan is het fijn als u niet met financiële problemen te maken krijgt. Om die goed op te vangen is er de camperverzekering. Via Totaalbesparen.com kunt u gemakkelijk en snel uw camperverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Wat is een camperverzekering?

Met een camperverzekering kunt u zorgeloos op pad met uw camper. Deze verzekering dekt de kosten bij schade. Wat er precies verzekerd is hangt af van de gekozen dekking. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer er gedekt is.

Uw camper verzekeren is in Nederland verplicht. U dient minimaal een WA verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan anderen. Schade aan de eigen camper is hiermee niet gedekt.

Camperverzekering: dekking

Er zijn een drie verschillende dekkingen mogelijk:

WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

De WA verzekering is verplicht. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan anderen. Als hier sprake van is dan worden de kosten vergoed door de verzekeraar. De WA dekking is de goedkoopste camperverzekering.

WA Beperkt Casco

Wanneer u een uitgebreidere verzekering wilt kiest u voor de WA Beperkt Casco. De premie ligt bij deze dekking hoger. Naast schade aan anderen bent u ook verzekerd tegen:

 • Brandschade
 • Diefstal
 • Ruitschade

All Risk

Hoeft u niet perse een goedkope camperverzekering, maar liever de beste caravanverzekering die er is? Of heeft u een gloednieuwe camper gekocht? Dan kunt u kiezen voor de meest volledige verzekering; de All Risk dekking. Hiermee is bijna alle schade gedekt. Ook de schade aan uw eigen camper. Bovenop de All Risk dekking kunt u aanvullende opties meeverzekeren. Bijvoorbeeld met een aanschafwaarderegeling.

camperverzekering vergelijken

Camperverzekering vergelijken

Bij een camperverzekering zijn er verschillende dekkingsmogelijkheden. Om die goed in kaart te brengen is het verstandig om een vergelijking te maken. U vindt dan snel de beste camperverzekering. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden wanneer u uw camperverzekering gaat vergelijken:

 

 • Welke dekking u wilt voor uw camper
 • De waarde van uw camper
 • De eigenschappen van uw camper (merk, model en type)
 • Hoe hoog het eigen risico mag zijn

 

Beste camperverzekering

Naast een goedkope wilt u natuurlijk ook de beste camperverzekering. Dit is voor iedereen een andere verzekering en is afhankelijk van de gegevens van uzelf en uw camper. Het is belangrijk om de gegevens juist in te vullen, zodat u de meest geschikte verzekeringen gepresenteerd krijgt. Omdat er meerdere factoren bepalend zijn is er niet perse één beste camperverzekering. Wel zijn er een aantal verzekeraars die het meest worden gekozen. Dit zegt iets over de kwaliteit van de betreffende verzekeraar. Hier kunt u uw voordeel mee doen.

Camperverzekering vergelijken Consumentenbond

Bij de Consumtenbond, een vereniging die opkomt voor de belangen van consumenten, kunt u geen camper verzekeren. Bij ons kunt u gelukkig wel een camperverzekering berekenen. Gebruik hiervoor onze vergelijker bovenaan deze pagina. 

 

camperverzekering afsluiten

Uw camperverzekering afsluiten in 5 stappen

Het regelen van een camperverzekering is snel gedaan. Met de volgende vijf stappen kunt u snel een camperverzekering afsluiten via Totaalbesparen.com.

 1. U vergelijkt de verschillende camperverzekeringen
 2. U maakt een keuze en begint met de aanvraag
 3. U vult de gevraagde gegevens in (uw persoonsgegevens en de gegevens van uw camper)
 4. U controleert alle gegevens en lees de polisvoorwaarden door
 5. Na het voltooien van de aanvraag ontvangt u per email een ontvangstbevestiging


Verzekering camper: Feitjes en weetjes

 • U bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor uw camper
 • Het is mogelijk om een camper die u wilt verhuren te verzekeren. Hier gelden wel aparte regels voor. Deze kunt u vinden in de voorwaarden
 • De verzekeraar houdt rekening met het seizoensgebruik van de camper
 • Afhankelijk van de afgesloten verzekering heeft u recht op vervangend vervoer. U kunt dit teruglezen in de voorwaarden.

Welke gegevens heeft u nodig tijdens het afsluiten?

Als u een camperverzekering gaat afsluiten, zijn er behoorlijk wat gegevens die u moet opgeven. Houdt deze daarom bij de hand:  

 • Het bouwjaar van de camper

 • Het jaar waarin u de camper heeft gekocht

 • Of het een fabrieksbouw of zelfbouw camper is

 • Het merk, model en type camper die u wilt verzekeren

 • De aankoopwaarde

 • Het gewicht

 • Het aantal schadevrije jaren

 • De gewenste dekking

 • De hoeveelheid eigen risico die u wilt

 • Of u aanvullende dekkingen wilt

 • Of u een no-claim korting wilt

 • Of u uw camper verhuurt aan familie of derden

 • Uw persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats, contactgegevens)

 • Het kenteken van uw camper

Als u de verzekering heeft afgesloten, zult u hiervan een bevestiging ontvangen van de verzekeraar. Veelal gaat dit per e-mail, soms ontvangt u tevens de polisbladen per post. Zodra u de camperverzekering heeft afgesloten, kunt u zorgeloos de weg op met uw camper. Het is verstandig om altijd het telefoonnummer van de verzekeraar en eventueel het polisnummer van uw verzekering bij de hand te hebben. Mocht u schade rijden, dan kunt u direct contact opnemen.

Heeft u een caravan? Dan kunt u hier uw caravanverzekering vergelijken. Of lees meer informatie over het verzekeren van een stacaravan.

Camperverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

Voor een camperverzekering betaalt u een premiebedrag. Dit bedrag zal automatisch van uw rekening worden afgeschreven. Zo heeft u er geen omkijken meer naar. Daarvoor bent u verzekerd. Heeft u te maken met schade? Dan hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

U kunt uw camper al voor ongeveer € 20,- per maand verzekeren. Let op dit is een voorbeeld, gebaseerd op een camper uit 2015 met een gewicht van 3.000 kg en twee schadevrije jaren. De gezinssamenstelling is twee personen. Omdat het een voorbeeld betreft is het goed om zelf de vergelijking te maken. Uw situatie kan namelijk een ander premiebedrag opleveren. Dit kan zowel lager als hoger uitvallen.

Het komt geregeld voor dat mensen hun camper willen verhuren. Dat kan natuurlijk. Het is immers hun bezit. Het brengt echter wel extra risico’s met zich mee. Verzekeraars stellen daarom andere eisen, bijvoorbeeld met een aanvullende verzekering die nodig is als u de camper wilt verhuren. Verhuur wordt door verzekeraars duidelijk omschreven: ‘het actief aanbieden van uw camper aan derden tegen een vergoeding.’

Het kan ook gebeuren dat u na het afsluiten van een verzekering uw camper wilt verhuren. In dat geval dient u contact op te nemen met uw verzekeraar en dit aan te geven. Zij zullen u vervolgens vertellen wat u moet doen. Sluiten de eisen die de verzekeraar stelt niet aan bij uw wensen, dan kunt u overstappen naar een andere verzekeraar. Maak een nieuwe vergelijking via onze website en kies de verzekering die nu het best bij uw wensen aansluit.

Wilt u met uw camper naar het buitenland? Dat kan natuurlijk. Wel kunnen verzekeraars hier extra voorwaarden aan stellen. U kunt hierbij denken aan een maximale reisperiode. Zo hanteert de ANWB een maximum van zes aaneengesloten maanden. Bekijk dit goed voor u naar het buitenland vertrekt. Gaat u langer weg dan volgens de voorwaarden is toegestaan? Neem dan contact op met uw verzekeraar. Zij vertellen u wat u dient te doen. Geeft u het niet door aan de verzekeraar, dan loopt u het risico dat u onverzekerd onderweg bent.

Er zijn bedrijven die campers verhuren. Een aantal verzekeraars is hierin gespecialiseerd. Anderen bieden hiervoor juist geen dekking. Zoek dit vooraf goed uit, voordat u een verzekering kiest die dit niet dekt. Campers verhuren aan derden brengt namelijk extra risico’s met zich mee. Dat vraagt ook om een andere behandeling. Een WA verzekering volstaat bijvoorbeeld niet altijd.

Ook van een tweedehands camper kunt u nog jarenlang genieten. U dient uw tweedehands camper te verzekeren. Een WA verzekering is de minimale vereiste. Is uw tweedehands camper nog vrij nieuw en kostbaar, dan kan een uitgebreidere dekking wellicht beter passen. Door een vergelijking te maken op onze website ziet u direct welke camperverzekering voor uw camper de beste keus is.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01