Goedkoopste dierenverzekering

Natuurlijk wilt u de beste zorg voor uw huisdier. Maar liever niet teveel betalen voor een verzekering. Daarom bent u vast op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering. Deze vindt u door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

Niemand wil teveel premie betalen. Maar u wilt wel goede zorg voor uw kat of hond. En het liefst hoge kosten voorkomen. U wilt daarom een goede verzekering, die ook lekker goedkoop is. Wat voor u de goedkoopste dierenverzekering is, hangt af van een aantal zaken. Denk hierbij aan:

 • Wat is de zorgbehoefte van uw huisdier?
 • Zijn er speciale behandelingen nodig? Of is een basisdekking genoeg?
 • Wat kunt u zelf betalen en wat wilt u verzekeren?

Zodra u weet wat voor dierenverzekering het beste past, kunt u een vergelijking maken. U legt de premies en voorwaarden naast elkaar. En zo ziet u meteen bij wie u het voordeligst uit bent.

De goedkoopste vinden in 2022

Een goedkope dierenverzekering vinden is niet moeilijk. In een paar stappen heeft u de beste deal al gevonden. Dat werkt zo:

 1. U vult uw gegevens in, in de vergelijker
 2. Kies wat u wel en niet wilt verzekeren
 3. Leg de premies, voorwaarden en vergoedingen naast elkaar
 4. Bepaal wat voor u de goedkoopste dierenverzekering is
 5. Sluit direct online de verzekering af

Mijn kat of hond goedkoop verzekeren

De premie voor een dierenverzekering kan flink oplopen. Zeker als u voor aanvullende dekkingen kiest. Een verzekering met alleen een basisdekking is het goedkoopste. Maar biedt tevens ook de minste dekking. Zo dekt deze goedkope dierenverzekering niet alle behandelingen. En geldt er vaak een hoger eigen risico of een lagere vergoeding.

Daarnaast kunt u soms kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U verhoogt het bedrag dat u eerst zelf moet betalen. En in ruil voor deze verhoging krijgt u een lagere premie. Maar dit kan niet bij elke verzekeraar. Het bedrag waaruit u kunt kiezen ligt tussen de 50 en 250 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Zo maakt u uw dierenverzekering goedkoper.

goedkoopste dierenverzekering

Een goedkope dierenverzekering, waar let ik op?

Het liefst betaalt u zo min mogelijk premie. Dus kijkt u eerst naar de kosten. Maar dat is niet het enige wat telt. De voorwaarden zijn net zo belangrijk. Oftewel: wat krijgt u voor de premie?

Daarom let u op de polisvoorwaarden en de dekking. Wat is er wel en niet verzekerd. De premie verschilt per verzekeraar. Maar de voorwaarden ook. Soms betaalt u een hogere premie. Terwijl u daar geen betere voorwaarden voor terug krijgt. Net zoals dat de duurste verzekering niet garant staat voor de beste.

Daarnaast kijkt u naar de maximale vergoeding en het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf betaalt. Hoe hoog het eigen risico is verschilt per verzekering. Een lage premie gaat meestal samen met een hoger eigen risico. Ook let u op de maximale vergoeding. Dus hoeveel krijgt u per behandeling van uw verzekeraar terug. De goedkoopste dierenverzekering heeft soms een lagere maximale vergoeding. Als de vergoeding erg laag is, betaalt u alsnog een groot deel zelf.

Als laatste let u op het verzekerde bedrag. Dit is de maximale vergoeding die u per jaar krijgt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit bedrag tussen de €2.500 en €3.500. Zijn de kosten voor uw dier hoger dan dit bedrag? Dan komt dat deel voor uw eigen rekening.

Een goedkope dierenverzekering vergelijken

De premie van een dierenverzekering hangt van veel zaken af:

 • Het soort dier
 • De leeftijd, gezondheid en ras
 • De dekking
 • Het eigen risico
 • De maximale vergoeding
 • Het verzekerde bedrag
 • Wel of geen aanvullende dekkingen

Een dierenverzekering vergelijken doet u op basis van al deze punten. Soms lijkt een dierenverzekering op het eerste oog erg goedkoop. Maar als u verder kijkt, ziet u dat er misschien een hoger eigen risico geldt. Of u krijgt per behandeling minder vergoed. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door de premies en polisvoorwaarden naast elkaar te leggen, ziet u wat voor u de beste deal is.

Is de goedkoopste ook de beste?

Bent u op zoek naar de beste dierenverzekering? Dit is niet altijd de goedkoopste. Er zijn verschillende dierenverzekeringen. Daardoor is de premie niet overal hetzelfde. Ook is er een verschil in vergoeding. Een goedkope dierenverzekering heeft een lage premie. Maar vaak ook een hoger eigen risico of een mindere dekking. Ook zijn sommige behandelingen soms uitgesloten. Waardoor u alsnog duur uit bent. Een goede dierenverzekering past bij uw wensen, zonder duur uit te zijn. Dit kan de goedkoopste zijn of eentje waarvoor u wat meer premie betaalt.

Wat dekt de goedkoopste dierenverzekering?

De goedkoopste dierenverzekering heeft alleen een basisdekking. Wat hier wel en niet onder valt, verschilt per verzekeraar. Over het algemeen dekt een basisverzekering voor een hond of kat:

 • Consult door de dierenarts
 • Inslapen
 • Medicijnen of hulpmiddelen
 • Medisch onderzoek
 • Verblijf in een kliniek
 • Medische behandeling, inclusief narcose en operatie
 • Preventieve zorg (denk hierbij aan vaccinaties)

De basisdekking kunt u uitbreiden. Zoals een vergoeding voor de tandarts, fysiotherapie, crematie, castratie of sterilisatie en medische zorg in het buitenland. Met een extra dekking gaat de premie omhoog.

Een voordelige dierenverzekering afsluiten

Op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering? Start dan direct met vergelijken. Dit is erg makkelijk. U vult alle gegevens in. En de premies komen tevoorschijn. Vergelijk de premies en voorwaarden en u ziet het verschil in prijs en kwaliteit. Heeft u een goede deal gevonden? Dan kunt u de verzekering zelf online afsluiten. U vult de aanvraag in. En de verzekeraar houdt u op de hoogte.