Dierenverzekering

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering voor personen. Plotselinge medische kosten worden (gedeeltelijk) vergoedt door de verzekeraar waar een dierenverzekering is afgesloten. Een verzekering voor uw huisdier kan handig zijn indien u verwacht hoge kosten te gaan maken voor uw huisdier in de toekomst.

Over de dierenverzekering

Een huisdierenverzekering sluit u in principe af om onverwachte kosten in de toekomst te voorkomen. Het afsluiten van de beste dierenverzekering kan daarnaast ook een goed idee zijn wanneer u de dierenarts vaak bezoekt. Houdt er wel rekening mee dat elke verzekeraar een eigen risico hanteert waardoor het niet voordelig is een verzekering af te sluiten voor uw huisdier wanneer u alleen ‘kleine’ kosten maakt van minder dan €50 per behandeling. Deze verzekering is vooral bedoeld om grote kosten op te vangen. Deze kosten worden meestal gemaakt wanneer het huisdier al een hogere leeftijd heeft gehaald. Het zou dan een uitkomst kunnen zijn om uw huisdier pas op hogere leeftijd te verzekeren, maar dat is helaas bij de meeste verzekeraars niet mogelijk. De meeste verzekeraars hanteren namelijk een leeftijdsgrens voor het verzekerde dier. Valt uw huisdier niet onder deze grens? Dan kan deze vaak niet meer verzekerd worden. De maximale leeftijd waarop een huisdier nog verzekerd kan worden, ligt gemiddeld op 10 jaar. Is uw dier ouder? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar om te vragen naar de mogelijkheden. De premie is vaak een stuk hoger naarmate het dier ouder is.

Benieuwd waar uw huisdier verzekerd kan worden? Start dan een vergelijking.

Dekking van de dierenverzekering

Een huisdierenverzekering dekt onverwachte kosten die gemaakt worden wanneer uw huisdier ziek wordt. Het gaat dan om zowel behandeling- als revalidatiekosten. Let er wel op dat u altijd een eigen risico betaalt, telkens wanneer kosten gedeclareerd worden. Bij de ene verzekeraar gaat het om een vast bedrag per declaratie, terwijl de ander standaard een percentage van de behandelkosten als eigen risico rekent. Dat houdt in dat het voordeliger is een dierenverzekering af te sluiten bij een verzekeraar die een percentage rekent, wanneer u vooral kleine en niet-kostbare behandelingen verwacht. Een verzekeraar die een vast bedrag rekent aan eigen risico is dan weer voordeliger bij grote en kostbare ingrepen. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van een dierenverzekering.

De huisdierenverzekering vergoedt geen schade die door uw huisdier veroorzaakt wordt. Heeft u al een aansprakelijkheidsverzekering? Dan wordt schade veroorzaakt door uw huisdier vergoedt mits u een gezinsverzekering heeft afgesloten. Heeft u nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan kunt u bij Totaalbesparen.com direct zien wat de aansprakelijkheidsverzekering u gaat kosten.

Soorten dierenverzekeringen

De meeste verzekeraars bieden een huisdierenverzekering voor katten en honden. Een enkele verzekeraar biedt daarnaast ook de mogelijkheid paarden en konijnen te verzekeren. Bekijk hier meer informatie over een paardenverzekering. Elke dierenverzekering kan afgesloten worden met verschillende dekkingen die vergelijkbaar zijn met de zorgverzekering voor personen. Zo kunt u ervoor kiezen vaccinaties en gebit extra te verzekeren, of kunt u verzekerd worden voor crematiekosten. Ook castratie/sterilisatie kunnen meeverzekerd worden bij de meeste verzekeraars. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een basisverzekering of uitgebreide verzekering. De premie voor een uitgebreide verzekering liggen een stuk hoger dan die voor een basisverzekering. De vraag wordt dan of het niet voordeliger is om de maandelijkse premie zelf op te sparen en deze pot te reserveren voor een eventuele behandeling.

Verschillen tussen verzekeraars

Het belangrijkste verschil is natuurlijk de premie. De premieverschillen zijn vrij groot, maar ook de dekkingen en eigen risico bedragen zijn erg verschillend. Bent u van plan een dierenverzekering af te sluiten? Bedenk dan goed wat u daadwerkelijk nodig heeft.

Een ander groot verschil zijn de maximale leeftijden waarop een huisdier verzekerd kan worden. Omdat de meeste dierenverzekeringen afgesloten worden voor iets oudere dieren, is de kans groot dat u niet bij elke verzekeraar terecht kan. Wanneer u gebruik maakt van onze vergelijker, ziet u direct welke verzekeraars uw huisdier kunnen verzekeren. Vervolgens kunt de huisdierenverzekering direct afsluiten bij de verzekeraar zelf.

Dierenverzekeraars

Wij hebben per verzekeraar een pagina gemaakt waar u meer informatie vindt over de betreffende dierenverzekering.

Vragen over de dierenverzekering

Heeft u nog vragen over de huisdierenverzekering? Kijk dan ook eens op onze veelgestelde vragen sectie.