Beste dierenverzekering

U wilt natuurlijk de beste zorg voor uw huisdier. Een dierenverzekering helpt daarbij. Maar wat is de beste dierenverzekering? Dat is voor iedereen anders. Wij leggen u uit waarom.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de beste dierenverzekering?

Een goede dierenverzekering kiezen kan best lastig zijn. U kunt bij verschillende verzekeraars terecht. Hoe weet u nu wat de beste is? Daar is niet één antwoord op te geven. Dat komt omdat dit voor iedereen anders is. De beste dierenverzekering past perfect bij uw huisdier. Maar ook uw eigen wensen en persoonlijke situatie tellen mee. Welke dekking kiest u? Welk eigen risico kunt u zelf betalen? Hoe hoog is de premie? Een verzekering is van veel zaken afhankelijk. Daarom is er niet één beste dierenverzekering. Wat is voor u de beste? Dat ziet u met een vergelijking.

Een goede dierenverzekering, welke past het beste bij mij?

De beste dierenverzekering is voor iedereen anders. Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van:

 • Hoe hoog is de premie?
 • Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Hoe hoog is het eigen risico?
 • Wat is het maximaal verzekerde bedrag?
 • Welke situaties/behandelingen zijn uitgesloten?
 • Gelden er extra regels of voorwaarden?

U bedenkt van te voren wat voor u het belangrijkst is. Is dit een aanvullende dekking? De laagste premie? Of vergoeding van speciale behandelingen? De goedkoopste dierenverzekering heeft meestal ook de minste dekking. Dit betekent dat niet alles wordt vergoed. Heeft uw huisdier veel zorg nodig? Dan is dit misschien niet de beste keus.

Hoe vind ik de beste dierenverzekering?

U wilt goede voorwaarden. Zonder een al te hoge premie te betalen. Dat klinkt als de beste dierenverzekering. Maar hoe vindt u die? Of het nu om een hond, kat, paard of konijn gaat, een goede dierenverzekering vindt u door te vergelijken. Tussen de verzekeraars is er een verschil in prijs en kwaliteit. Met een vergelijking ziet u waar dit verschil in zit. Bij de een krijgt u misschien betere voorwaarden dan bij de ander.

Daarnaast kan het lezen van reviews u helpen. Dit is de mening van andere klanten. Wat vinden zij de plus- en minpunten van een bepaalde verzekeraar of verzekering? Maar wees ervan bewust dat reviews soms een vertekend beeld geven. Mensen plaatsen nu eenmaal vaker een negatieve review. Ga daarom altijd uit van uw eigen situatie. Wat voor iemand anders de beste is, hoeft niet voor u ook de beste te zijn.

In 5 stappen een goede dierenverzekering

De beste dierenverzekering past perfect bij de leeftijd, gezondheid en het soort dier. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. Is het moeilijk om zo’n verzekering te vinden? Nee hoor! Het is makkelijker dan u denkt. Binnen deze 5 stappen heeft u snel de beste gevonden:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul alle gegevens in en kies de dekking die u wilt
 3. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor u de beste dierenverzekering is

De beste dierenverzekering, waarop letten?

Een goede dierenverzekering biedt genoeg dekking. Kijk daarom eerst wat er wel en niet is verzekerd. Een lage premie is fijn, maar soms is alleen een basisdekking niet genoeg. Waardoor u achteraf alsnog duur uit bent. De basisdekking kunt u uitbreiden met aanvullende modules. Hoe meer dekking, hoe hoger de premie.

Als tweede let u op de maximale vergoeding. Dit is het bedrag dat de verzekeraar uitkeert. Hoeveel dit is, is bij elke verzekeraar anders. Soms krijgt u bij een bepaalde behandeling niet alles vergoed. En moet u zelf veel bijbetalen.

Daarnaast kijkt u naar het eigen risico. Dit bedrag betaalt u altijd zelf. Een lage premie gaat vaak samen met een hoger eigen risico.

Als laatste leest u de polisvoorwaarden goed door. Wat zijn de regels van de verzekeraar? Zo zijn sommige situatie bijvoorbeeld uitgesloten. Of geldt er een wachttijd of leeftijdsgrens voor uw huisdier.

Waarom op zoek naar de beste in 2022?

Een huisdier kost geld. U verzorgt het dier goed. Toch kan het gebeuren dat uw hond of kat naar de dierenarts moet. U kunt dan een hoge rekening verwachten. U bent al snel een paar honderd euro kwijt. Een goede dierenverzekering voorkomt dat u alles zelf moet betalen.

Voor een dierenverzekering kunt u bij tal van verzekeraars terecht. Overal betaalt u een andere premie. Er is een verschil in prijs. Maar de voorwaarden zijn vaak ook anders. Soms bent u duurder uit. Maar de voorwaarden zijn niet beter. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Door op zoek te gaan naar de beste, kiest u een goede dierenverzekering zonder onnodig hoge kosten.

beste dierenverzekering

De beste vergelijken en afsluiten

Wilt u uw dier goed verzekeren? Dan begint u met een dierenverzekering vergelijken. De beste dierenverzekering past goed bij uw wensen. Zowel qua dekking als premie. Door de premies en voorwaarden naast elkaar te leggen, ziet u bij wie u de beste deal krijgt. Vergelijken is altijd gratis. Het kost u niets, maar het loont wel snel. Heeft u een goede dierenverzekering gevonden? Dan kunt u deze zelf online afsluiten. U vult de aanvraag in. En de verzekeraar houdt u op de hoogte. Makkelijk toch?!