Beste hondenverzekering

Wat is de beste hondenverzekering? Vergelijk alle hondenverzekering en vind direct de beste.

Wat is de beste hondenverzekering?

De beste hondenverzekering, is de verzekering die het beste aansluit bij uw wensen en bij uw hond. Deze is dan ook voor iedereen anders. Waar de ene hondeneigenaar zal gaan voor de hoogste vergoeding bij medische kosten, zal een ander voor een goedkope hondenverzekering gaan. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen en portemonnee. Bovendien beslist u zelf of u wel of geen hondenverzekering neemt. Een hondenverzekering is namelijk niet verplicht. De rekening van de dierenarts loopt fors op, zodra uw hond zorg nodig heeft.

beste hondenverzekering

Hoe kies ik de beste hondenverzekering?

Omdat er veel hondenverzekeraars zijn, kan het lastig worden om de juiste keuze te maken. Want kijkt u alleen naar de kosten? Of kiest u een verzekering met de meeste dekking? Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om door de bomen het bos nog te zien. En daarom kunt u bij ons de hondenverzekering vergelijken. Via deze vergelijker krijgt u direct een duidelijk beeld van de beste hondenverzekeringen met bijbehorende kosten. De premie die u betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Hierdoor kunnen de kosten per hond verschillen. De premie wordt berekend op basis van:

 • Het eigen risico
 • De dekking van de verzekering
 • De leeftijd van de hond
 • Het hondenras
 • De gezondheid van de hond (nu en in het afgelopen jaar)


Heeft u bovenstaande gegevens ingevuld? Dan ziet u direct wat de jaarlijkse of maandelijkse kosten van de hondenverzekering zijn. Zoals gezegd verschillen deze kosten per hond. Bent u eigenaar van meerdere honden? Dan is de kans dus groot dat u per hond een andere premie betaalt. Wat is de beste hondenverzekering? Dat is afhankelijk van de hond en de dekking.

Wat is er gedekt met een hondenverzekering?

De beste hondenverzekering dekt in de ogen van sommige mensen alle medische kosten die de hond nodig heeft. Dat kan en dan dient u een heel uitgebreide verzekering te kiezen. De basis hondenverzekering dekt de noodzakelijke medische kosten voor uw hond. Hierbij kunt u onder andere denken aan de kosten voor een dierenarts consult, medicijnen, operaties of een opname in een kliniek. Bij veel verzekeraars kiest u zelf het vergoedingspercentage. Wilt u bijvoorbeeld 50 of 100 procent van de kosten gedekt hebben? Hoe hoger het percentage is dat u kiest, hoe hoger de premie is. De belangrijkste aanvullende verzekeringen zijn de dekking in het buitenland, castratie of sterilisatie en het gebit.

Bij wie kan ik de beste hondenverzekering afsluiten?

In Nederland kunt u kiezen uit meerdere bekende dierenverzekeraars. Zo kiest u bij ons uit; hondenverzekering PetplanOHRA hondenverzekering, de HEMA hondenverzekering of de InShared dierenverzekering. Alle vier heel bekende verzekeraars. Bij verzekeraar u de beste hondenverzekering afsluit, is niet zo te zeggen. Dat hangt namelijk af van uw wensen. Benieuwd wat andere klanten van deze verzekeraars vinden? Dan kunt u altijd de beoordelingen lezen voordat u een verzekeraar kiest.

Waar moet u op letten bij het kiezen van de beste hondenverzekering?

Voordat u een verzekering voor uw hond kiest is het belangrijk om op de volgende punten te letten;

 • kan het ras van uw hond worden verzekerd?
 • geldt er een wachttijd?
 • wat is de minimale looptijd van de verzekering?
 • geldt er een eigen risico per rekening of per jaar?
 • moet u een eigen bijdrage betalen?
 • kunt u de dekking kiezen die u het liefste heeft?

Zodra u alles weet, kunt u de hondenverzekering afsluiten naar wens. Lees hier ook alles over de kosten van een hondenverzekering.

Waarom een hondenverzekering?

Mensen sluiten om verschillende redenen een hondenverzekering. Bijvoorbeeld omdat ze altijd de beste zorg voor hun geliefde dier willen hebben of omdat zij eventuele hoge rekeningen niet zelf kunnen betalen. Door het nemen van een hondenverzekering betaalt u iedere maand premie en weet u zeker dat uw hond de zorg krijgt die nodig is op het moment dat dat noodzakelijk is.

Wilt u ook een verzekering voor uw hond. Maak een vergelijking via onze hondenverzekering vergelijker en zie direct welke verzekering voor u de beste keuze is.