Vergelijk dierenverzekeringen

Maak een keuze uit onderstaande mogelijkheden en bekijk direct welke dierenverzekeringen voldoen aan uw wensen.

Het resultaat bestaat uit een overzicht van de goedkoopste dierenverzekeringen.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Dierenverzekering vergelijken en overstappen

Het is tegenwoordig vrij normaal om een dierenverzekering af te sluiten voor uw huisdier. Hiermee voorkomt u onverwachte kosten bij een eventueel ongeval of ziekte. In bepaalde gevallen is het daadwerkelijk wenselijk een dierenverzekering af te sluiten. Is uw huisdier vaak ziek? Bent u bang om voor onverwacht grote kosten te komen staan? Dan is het wellicht een idee om een dierenverzekering af te sluiten. Let er wel op dat oververzekering niet zou moeten voorkomen. Is uw huisdier niet of nauwelijks ziek en verwacht u dat dit in de komende tijd ook zo zal blijven? Dan is het misschien handiger maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten voor eventuele kosten.

Huisdier kiezen

U kunt bij ons verzekeringen vergelijken voor honden- en katten.

Maximale vergoeding

Kies de gewenste hoogte van de maximale vergoeding op jaarbasis.

Vrije zorgkeuze

Wilt u zelf uw dierenarts of behandelaar kiezen? U kunt dat hier aangeven.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Beschikbare dierenverzekeringen

Inshared dierenverzekering
Inshared dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 3.500,00
Eigen risico: 15%
Maximale leeftijd: 10 jaar
Vrije zorgkeuze:
Dagelijks opzegbaar:
v.a. € 5,62
v.a. € 7,22
Premie berekenen
Petplan dierenverzekering
Petplan dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 3.000,00
Eigen risico: 15%
Maximale leeftijd 12 jaar
Vrije zorgkeuze
Dagelijks opzegbaar
v.a. € 6,94
v.a. € 9,12
Premie berekenen
Dier&Zorg dierenverzekering
Dier & Zorg dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 5.000,00
Eigen risico: 10-50%
Maximale leeftijd: Alle
Vrije zorgkeuze:
Dagelijks opzegbaar:
v.a. € 8,34
v.a. € 9,62
Premie berekenen
Aegon dierenverzekering
Aegon dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 3.500,00
Eigen risico: € 50,00
Maximale leeftijd 8 jaar
Vrije zorgkeuze
Dagelijks opzegbaar
v.a. € 10,16
v.a. € 12,64
Premie berekenen
Hema dierenverzekering
Hema dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 3.000,00
Eigen risico: € 45,00
Maximale leeftijd 5 jaar
Vrije zorgkeuze
Dagelijks opzegbaar
v.a. € 10,50
v.a. € 12,01
Premie berekenen
Ohra dierenverzekering
Ohra dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 2.500,00 - € 5.000,00
Eigen risico: 20%
Maximale leeftijd 7 jaar
Vrije zorgkeuze
Dagelijks opzegbaar
v.a. € 9,80
v.a. € 12,72
Premie berekenen
Dierenverzekering.nl dierenverzekering
Dierenverzekering.nl dierenverzekering
Maximale vergoeding p/j: € 1.500,00 - € 5.000,00
Eigen risico: € 0,00 - € 150,00
Maximale leeftijd: 7 jaar
Vrije zorgkeuze:
Dagelijks opzegbaar:
v.a. € 14,25
v.a. € 14,54
Premie berekenen

Welke dierenverzekering voor mij?

Welke dierenverzekering het best bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer u bijvoorbeeld een (vrij) oud huisdier wenst te verzekeren, kunt u hiervoor niet bij iedere verzekeraar terecht. Het is daarom handig allereerst voor uzelf duidelijk te krijgen waarnaar u precies op zoek bent. Het is begrijpelijk dat u op zoek gaat naar de goedkoopste dierenverzekering, maar de goedkoopste dierenverzekering hoeft zeker niet de beste voor uw situatie te zijn. Let vooral op de maximale vergoeding, het eigen risico en de verschillen in dekkingen wanneer u een dierenverzekering kiest.

Maximale vergoeding

Bepaalde ingrepen kunnen erg duur uitvallen. Verwacht u dat binnen afzienbare tijd een prijzige ingreep nodig is voor uw huisdier? Dan is het wellicht handig te achterhalen wat de ingreep zal gaan kosten om daar vervolgens de maximale vergoeding op af te stemmen. Omdat u ook al eigen risico betaalt, kunnen de kosten met een lage maximale vergoeding anders wel erg hoog uitvallen. Het is in dit geval dan ook aan te raden een verzekering af te sluiten waarbij een standaard bedrag aan eigen risico betaald wordt in plaats van een bepaald percentage.

Eigen risico

Het betalen van eigen risico is, net als bij een zorgverzekering, een punt om goed op te letten bij het vergelijken van een verzekering voor uw huisdier. De meeste verzekeraars hanteren een bepaald percentage van het bedrag als eigen risico. Bij bijvoorbeeld de Hema verzekering wordt een vast bedrag gerekend. U dient zelf na te gaan welke oplossing in uw voordeel is. Maakt u veel kleine kosten voor uw huisdier? Dan is het voordeliger om een verzekering te nemen met een laag percentage eigen risico. Bent u bang dat er grote kosten gemaakt gaan worden? Dan is het voordeliger een verzekering te nemen met een vast bedrag aan eigen risico. Zo biedt Proteq de mogelijkheid het eigen risico te verlagen naar 10%. Om hiermee voordeliger uit te zijn dan met de Hema verzekering, moeten de kosten dan hoger zijn dan €450,-.

Dekking vergelijken

De ene verzekeraar heeft een meer uitgebreide dekking dan de ander. Daarnaast bieden de verschillende verzekeraars ook de mogelijkheid de basisdekking uit te breiden met verschillende extra opties. Voordat u een dierenverzekering afsluit is het dus handig om te bedenken waartegen u verzekerd zou willen zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling een verzekering af te sluiten die een bepaalde behandeling niet vergoedt, waardoor deze alsnog uit eigen zak betaald moet worden.

Top 3 verzekeraars

Inshared
Goedkoopste dierenverzekering
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken
Petplan
Verzekering voor elk huisdier
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken
Dier&Zorg zorg
Alle leeftijden te verzekeren
Looptijd: dagelijks opzegbaar Bekijken

Goedkoopste dierenverzekering vinden

De goedkoopste dierenverzekering vindt u door uw wensen aan te geven en vervolgens bij de verzekeraar zelf te bekijken wat uw daadwerkelijke premie wordt. Hoewel deze waarschijnlijk niet veel zal afwijken van de premies die wij tonen, zijn deze toch verschillend voor verschillende rassen- en leeftijden. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen de goedkoopste, maar ook de best passende dierenverzekering te vinden. Betalen voor een verzekering die de benodigde ingrepen niet vergoedt is natuurlijk zonde van het geld.

Waarop letten?

Let allereerst op de dekking van de dierenverzekering die u uitzoekt. Daarnaast is het belangrijk te letten op de voorwaarden (is uw huisdier bijvoorbeeld niet te oud voor een bepaalde verzekeraar), het eigen risico (kies voor een percentuele eigen risico wanneer u verwacht lage kosten te gaan maken en voor een vast eigen risico wanneer u verwacht hoge kosten te gaan maken) en de maximale vergoeding op jaarbasis. Verder moet het ook voor uw gevoel goed zitten. U kunt hiertoe bijvoorbeeld reviews van andere consumenten lezen over bepaalde dierenverzekeringen. Let er dan wel op dat vooral negatieve reviews veel geplaatst worden. Een tevreden persoon laat immers minder snel van zich horen.

Overstappen van dierenverzekering

Alle verzekeringen die bij ons vergeleken worden, zijn dagelijks opzegbaar. Dat is erg handig wanneer u niet meer tevreden bent met uw huidige verzekeraar, want u kunt in principe direct overstappen. Let er dan wel op dat wanneer u overstapt, er een bepaald aantal weken gelden bij de nieuwe verzekeraar waarin gedeclareerd mag worden. Anders zou iedereen een dierenverzekering kunnen afsluiten wanneer het dier al ziek is. Om dit te voorkomen hanteren de verzekeraars dus een bepaalde beginperiode waarin nog niet gedeclareerd mag worden. Verder is het handig om te weten dat u in de meeste gevallen uw huidige dierenverzekering zelf dient op te zeggen. Er is nog geen overstapservice beschikbaar voor de huisdierenverzekering. Wellicht is het dan handig de huidige verzekering te laten doorlopen totdat de nieuwe verzekering declaraties accepteert. Zo komt u ook niet zonder verzekering te zitten.

Heb ik wel een dierenverzekering nodig?

Veruit de meeste consumenten zullen geen dierenverzekering nodig hebben. Wanneer u in bezit bent van een dure raskat- of hond, kan dat anders zijn. Omdat deze dieren vaker ziek worden kan het dan voordeliger zijn een verzekering af te sluiten. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen zelf maandelijks een bepaald bedrag aan de kant te zetten waaruit eventuele kosten betaald kunnen worden. Dan houdt u nog een leuk extraatje over wanneer uw huisdier geen zorg nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vooral vanaf bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Bij de verzekeraars die op Totaalbesparen.com vergeleken worden, kunt u dagelijks opzeggen. Dus bent u verzekerd bij een verzekeraar die ook bij ons getoond wordt? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen. Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dan zult u daar de voorwaarden moeten bekijken betreffende de contractperiode en opzegging.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, is verschillend per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is alvorens een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Alle verzekeraars die worden vergeleken op Totaalbesparen.com bieden een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf mag kiezen naar welke behandelaar u uw huisdier brengt. Bent u aangesloten bij een verzekeraar uit bovenstaand overzicht? Dan kunt u uw huisdier met een gerust hart naar uw eigen huisarts brengen. Het kan geen kwaad dit ook nog even na te vragen bij uw verzekeraar indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld een budget polis.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy