Dierenverzekering vergelijken

Hieronder kunt u eenvoudig de dierenverzekering vergelijken. Vul hieronder een aantal gegevens in en u ziet direct wat de beste dierenverzekering voor uw hond of kat is.

Dierenverzekering vergelijken en overstappen

Het is tegenwoordig vrij normaal om een dierenverzekering af te sluiten voor uw huisdier. Voorheen was een dier verzekeren wellicht wat vreemd, maar nu gelukkig niet meer. Steeds meer huisdier eigenaren kiezen voor een dierenverzekering. En waarom ook niet? Voor onszelf hebben we tenslotte ook een zorgverzekering. Een dierenverzekering is eigenlijk een dieren zorgverzekering. Heeft uw huisdier zorg nodig? Dan voorkomt u met een dieren verzekering onverwachte kosten. Bijvoorbeeld bij een ongeval of ziekte. In bepaalde gevallen is het daadwerkelijk wenselijk een dierenverzekering af te sluiten. Is uw huisdier vaak ziek? Bent u bang om voor onverwacht grote kosten te komen staan? Dan is het wellicht een idee om een huisdierenverzekering af te sluiten. Let er wel op dat oververzekering niet zou moeten voorkomen. Is uw huisdier niet of nauwelijks ziek en verwacht u dat dit in de komende tijd ook zo zal blijven? Dan is het misschien handiger maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten voor eventuele kosten. Om te voorkomen dat u te veel premie betaalt voor de verzekering, kunt u de dieren verzekering vergelijken. Vergelijk dierenverzekering altijd op zowel de prijs als de dekking. Zo voorkomt u dat u alsnog moet bijbetalen.

    [inhoudsopgave]

Huisdier kiezen

U kunt bij ons huisdierenverzekeringen vergelijken voor honden- en katten.

Maximale vergoeding

Kies de gewenste hoogte van de maximale vergoeding op jaarbasis.

Vrije zorgkeuze

Wilt u zelf uw dierenarts of behandelaar kiezen? U kunt dat hier aangeven.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Welke dierenverzekering voor mij?

Welke dierenverzekering het best bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst natuurlijk wat voor huisdier u heeft. Bij ons kunt u de volgende dierenverzekeringen vergelijken;


Gaat u een dierenverzekering vergelijken dan is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Bepaal voor uzelf wat u wenst te verzekeren. Gaat het u om een specifieke behandeling zoals een operatie of gebitsreiniging? Of wilt u de dierenverzekering voor de zekerheid om geen hoge rekening te krijgen als uw huisdier ziek wordt. Naast de dekking is ook de leeftijd van uw huisdier belangrijk. Oudere dieren kunt u niet bij iedere verzekeraar verzekeren. Dat geldt ook voor de puppy verzekering. Voor een puppy betaalt u vaak maar een lage premie per maand.
Het is begrijpelijk dat u op zoek gaat naar een goedkope dierenverzekering, maar de goedkoopste dierenverzekering hoeft zeker niet de beste dierenverzekering voor uw situatie te zijn. Let vooral op de maximale vergoeding, het eigen risico en de verschillen in dekkingen wanneer u een huisdierenverzekering kiest.

Maximale vergoeding verzekering huisdier

Bepaalde ingrepen kunnen erg duur uitvallen. Verwacht u dat binnen afzienbare tijd een prijzige ingreep nodig is voor uw huisdier? Dan is het wellicht handig te achterhalen wat de ingreep zal gaan kosten om daar vervolgens de maximale vergoeding op af te stemmen. Omdat u ook al eigen risico betaalt, kunnen de kosten die u zelf moet betalen met een lage maximale vergoeding alsnog erg hoog uitvallen. Het is in dit geval dan ook aan te raden een verzekering af te sluiten waarbij een standaard bedrag aan eigen risico betaald wordt in plaats van een bepaald percentage.

Eigen risico verzekering huisdieren

Het betalen van eigen risico is, net als bij een zorgverzekering, een punt om goed op te letten bij het vergelijken van een verzekering voor uw huisdier. De meeste verzekeraars hanteren een bepaald percentage van het bedrag als eigen risico. Bij bijvoorbeeld de Hema verzekering wordt een vast bedrag gerekend. U dient zelf na te gaan welke oplossing in uw voordeel is. Maakt u veel kleine kosten voor uw huisdier? Dan is het voordeliger om een verzekering te nemen met een laag percentage eigen risico. Bent u bang dat er grote kosten gemaakt gaan worden? Dan is het voordeliger een verzekering te nemen met een vast bedrag aan eigen risico.

Dekking huisdierenverzekering vergelijken

Een dieren verzekering vergelijken is erg verstandig. De ene verzekeraar heeft een meer uitgebreide dekking dan de ander. Daarnaast bieden de verschillende verzekeraars ook de mogelijkheid de basisdekking uit te breiden met verschillende extra opties. Voordat u een huisdierenverzekering afsluit is het dus handig om te bedenken waartegen u verzekerd zou willen zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling een verzekering af te sluiten die een bepaalde behandeling niet vergoedt, waardoor deze alsnog uit eigen zak betaald moet worden.

Heb ik wel een huisdierenverzekering nodig?

Of u een dierenverzekering nodig heeft, hangt van uw financiële situatie af. Steeds meer huisdier eigenaren kiezen voor zekerheid en kiezen daarvoor voor deze zorgverzekering voor dieren. Zeker als u een dure raskat of rashond heeft, is het slim als uw huisdier verzekerd is. Deze rasdieren worden vaker ziek en zullen daardoor vaker kosten maken. Uw lieve huisdier verzekeren is dan geen overbodige luxe. De kosten van de dierenverzekering wegen dan waarschijnlijk makkelijk op tegen de kosten die u anders zou maken zonder dieren verzekering. Wilt u geen huisdierverzekering? Dan kunt u uiteraard ook zelf maandelijks een bepaald bedrag aan de kant te zetten waaruit eventuele kosten betaald kunnen worden. Houdt er wel rekening mee dat als uw huisdier al snel medische zorg nodig heeft, u dit bedrag nog niet bij elkaar hebt gespaard. Een huisdieren verzekering zou de kosten dan wel al dekken.

Vergelijk huisdierenverzekering


Goedkoopste dierenverzekering vinden

Veel mensen vragen zich af wat kost een dierenverzekering? We willen een goede verzekering voor ons lieve huisdier, maar liever niet te veel premie betalen. De goedkoopste dierenverzekering vindt u door uw wensen aan te geven in de vergelijker en vervolgens bij de verzekeraar zelf te bekijken wat uw daadwerkelijke premie wordt. Hoewel deze waarschijnlijk niet veel zal afwijken van de premies die wij tonen, zijn deze toch verschillend voor verschillende rassen- en leeftijden. Ieder dier heeft zijn of haar kenmerken en daarom betaalt u voor ieder dier een andere premie. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste huisdierenverzekering te vinden. Betalen voor een verzekering die de benodigde ingrepen niet vergoedt is natuurlijk zonde van het geld.

Dierenverzekeraars vergelijken

Wanneer u de keuze gemaakt hebt om een verzekering voor uw hond, kan of paard af te sluiten, kunt u beginnen met een dierenverzekering vergelijken. Het maken van een vergelijking is heel makkelijk. Binnen no time ziet u wat u betaalt voor de beste dieren polis. Wanneer u de juiste verzekeraar gekozen heeft, kunt u snel en simpel de dierenverzekering afsluiten. Wilt u ook het beste voor uw lieve huisdier en wilt u niet voor onverwachts hoge rekeningen komen te staan? Dan is een huisdier verzekeren een verstandig idee.

Via onze website kunt u een aantal dierenverzekeraars vergelijken. Dit zijn:
Deze huisdierenverzekeraars zijn allemaal bekende verzekeraars en worden goed gewaardeerd door andere klanten. Aangezien alle verzekeraars zelf de premies, dekkingen en de hoogte van het eigen risico bepalen, is het goed om de dierenverzekeraars naast elkaar te leggen en een vergelijking te maken. Zo komt u er snel achter waar u de beste dierenverzekering kunt afsluiten. Wij hebben geen prijsafspraken met verzekeraars gemaakt. Hierdoor kunt u altijd onafhankelijk een vergelijking maken.

Waarop letten bij verzekering dier?

Let allereerst op de dekking van de huisdierenverzekering die u uitzoekt. Daarnaast is het belangrijk te letten op de voorwaarden (is uw huisdier bijvoorbeeld niet te oud voor een bepaalde verzekeraar), het eigen risico (kies voor een percentuele eigen risico wanneer u verwacht lage kosten te gaan maken en voor een vast eigen risico wanneer u verwacht hoge kosten te gaan maken) en de maximale vergoeding op jaarbasis. Verder moet het ook voor uw gevoel goed zitten. U kunt hiertoe bijvoorbeeld reviews van andere consumenten lezen over bepaalde dierenverzekeringen. Let er dan wel op dat vooral negatieve reviews veel geplaatst worden. Een tevreden persoon laat immers minder snel van zich horen.

Overstappen van huisdierenverzekering

Dierenverzekering

Alle verzekeringen die bij ons vergeleken worden, zijn dagelijks opzegbaar. Dat is erg handig wanneer u niet meer tevreden bent met uw huidige verzekeraar of als u elders een goedkopere dierenverzekering kunt afsluiten. U kunt in principe direct overstappen. Let er dan wel op dat wanneer u overstapt, er een bepaald aantal weken gelden bij de nieuwe verzekeraar waarin niets gedeclareerd mag worden. Dit heet de wachttijd en meestal geldt er een wachttijd van een maand. Hier hebben verzekeraars voor gekozen omdat u anders een dierenverzekering kunt afsluiten wanneer uw huisdier al ziek is. Om dit te voorkomen hanteren de verzekeraars dus een bepaalde beginperiode waarin nog niet gedeclareerd mag worden. Verder is het handig om te weten dat u in de meeste gevallen uw huidige huisdierenverzekering zelf dient op te zeggen. Er is nog geen overstapservice beschikbaar voor de huisdierenverzekering. Wellicht is het dan handig de huidige verzekering te laten doorlopen totdat de nieuwe verzekering declaraties accepteert. Zo komt u ook niet zonder verzekering te zitten.

Veelgestelde vragen

Een dierenverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan bij ziekte of behandeling van uw huisdier. Met het afsluiten van een dierenverzekering betaald u deze kosten niet alleen, maar betaald uw verzekeraar mee. Let er op dat u altijd een gedeelte zelf betaald via het eigen risico. Daarnaast worden niet alle behandelingen vergoedt door alle verzekeraars. Dat is zeker het geval met een standaard basisdekking. Let er daarom goed op wat voor verzekering u afsluit.

Dat hangt er vooral vanaf bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Bij de verzekeraars die op Totaalbesparen.com vergeleken worden, kunt u dagelijks opzeggen. Dus bent u verzekerd bij een verzekeraar die ook bij ons getoond wordt? Dan kunt u deze dagelijks opzeggen. Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? Dan zult u daar de voorwaarden moeten bekijken betreffende de contractperiode en opzegging.

Tot welke leeftijd u uw huisdier kunt verzekeren, is verschillend per verzekeraar. In onze vergelijking vindt u per verzekeraar de maximum leeftijd van het te verzekeren huisdier terug. Zo mag een huisdier bij de Ohra maximaal 7 jaar oud zijn en kunt u bij Proteq huisdieren van alle leeftijden verzekeren. De maximum leeftijd geldt overigens alleen voor het moment waarop de verzekering ingaat. Bereikt uw huisdier de maximum leeftijd maar is deze al verzekerd? Dan wordt de verzekering uiteraard niet opgezegd.

Er geldt bij alle verzekeraars een wachttijd wanneer de dierenverzekering afgesloten wordt. Hiervoor is gekozen om fraude tegen te gaan. Huisdiereigenaren zouden anders immers kunnen wachten tot het dier ziek is alvorens een verzekering af te sluiten. Om dit te voorkomen geldt een wachtperiode van enkele weken waarin nog niet gedeclareerd mag worden.

Alle verzekeraars die worden vergeleken op Totaalbesparen.com bieden een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat u zelf mag kiezen naar welke behandelaar u uw huisdier brengt. Bent u aangesloten bij een verzekeraar uit bovenstaand overzicht? Dan kunt u uw huisdier met een gerust hart naar uw eigen huisarts brengen. Het kan geen kwaad dit ook nog even na te vragen bij uw verzekeraar indien u gebruik maakt van bijvoorbeeld een budget polis.

De meeste verzekeraars bieden een hondenverzekering en een kattenverzekering aan. Wilt u een ander dier verzekeren dan is het vinden van de juiste verzekeraar een lastige klus. Wij raden u aan om in dat geval telefonisch contact op te nemen met één van de verzekeraars uit onze vergelijking. Soms is het online niet mogelijk om een ander dier te verzekeren, maar lukt het telefonisch wel.

Veel mensen zijn gehecht aan hun eigen arts en dierenarts. En als u kat zorg nodig heeft, wilt u dat het liefst bij uw eigen dierenarts regelen. Bij de verzekeraars in onze vergelijking heeft u recht op vrije zorgkeuze. Dit betekent dat u bij deze kattenverzekering zelf mag bepalen naar welke dierenarts u toe gaat. Dus ook uw favoriete dierenarts bij u om de hoek. Twijfelt u, neem dan contact op met uw verzekeraar en vraag het voor de zekerheid nog even na.

Hoeveel er vergoed wordt van de dierenarts rekening hangt af van de dekking die u heeft gekozen. Bij het afsluiten van de kattenverzekering kiest u een vergoedingspercentage. Dit percentage geeft aan hoeveel van de rekening wordt vergoed. Heeft u voor een percentage van 50 procent gekozen, dan wordt 50 procent van de rekening vergoed en betaalt u 50 procent zelf. Kiest u voor een percentage van 90, dan krijgt u 90 procent vergoed en betaalt u 10 procent zelf. Dat laatste klinkt natuurlijk veel aantrekkelijker, maar daardoor betaalt u wel een hogere maandpremie. Gaat u de kat verzekering vergelijken, neem dit dan ook mee.

Als u een huisdier heeft, wilt u daar zo goed mogelijk voor zorgen. De zorgverzekering voor onszelf is verplicht, maar voor een dier is dat niet het geval. Een dierenverzekering kunt u afsluiten, maar dat is niet verplicht. Zoals gezegd is een kattenverzekering of een hondenverzekering een soort zorgverzekering voor uw huisdier. Wordt uw huisdier ziek of raakt hij verongelukt? Dan heeft uw lieve beestje zorg nodig. Een rekening van de dierenarts kan zomaar oplopen tot 1.000 euro. Kunt u een dergelijke rekening niet zelf zomaar betalen, dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Heeft u zelf een ruime financiële buffer, dan kunt u dergelijke rekeningen ook uit eigen zak financieren en is een dierenverzekering niet nodig.

Heeft u meerdere huisdieren? Dan kunt u voor alle huisdieren een aparte verzekering afsluiten. Samen op een polis kunt u meerdere dieren niet verzekeren. De reden is dat de premie van de verzekering wordt bepaald aan de hand van het dier. Bijvoorbeeld de leeftijd van het beestje, het geslacht, het ras, het gewicht, de dekking etc. Omdat dit voor ieder dier anders is, geldt er voor ieder huisdier een andere premie. Via onze website kunt u de premies vergelijken voor een hondenverzekering, een kattenverzekering en een paardenverzekering.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01