Beste kattenverzekering

Met uw kat naar de dierenarts gaan kost veel geld. De rekening is hoog. Met een kattenverzekering bent u tegen deze kosten verzekerd. Maar wat is nu de beste kattenverzekering? Deze vindt u door te vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de beste kattenverzekering?

Soms heeft een kat medische zorg nodig. U gaat dan naar een dierenarts toe. Daar krijgt uw kat de beste zorg. Maar u krijgt de rekening. En die is meestal behoorlijk hoog. De kosten van een dierenartsbezoek kunnen flink oplopen. Sluit u een goede kattenverzekering af? Dan hoeft u niet alles zelf te betalen. Een kattenverzekering afsluiten kan bij veel verzekeraars. U wilt vast weten wat de beste is. Toch is niet zo een, twee, drie te zeggen. De beste kattenverzekering past perfect bij uw kat. Denk hierbij aan de leeftijd, het ras en de gezondheid van uw kat. Maar ook uw eigen wensen tellen mee. U kiest de dekking en het eigen risico. Wat de beste kattenverzekering is, is daarom voor elke kat en baasje anders.

Hoe vind ik de beste in 2022?

Voor een goede kattenverzekering kunt u bij een aantal verzekeraars terecht. Veel mensen vinden het daarom lastig om een keus te maken. Maar de beste vinden in 2022 is makkelijker dan u denkt. Via onze vergelijker is het simpel. De beste kattenverzekering vinden doet u zo:

  1. Begin met vergelijken
  2. Vul uw gegevens in
  3. Kies de dekking die u wilt
  4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
  5. Kies wat voor uw kat de beste is

Ook kan het lezen van reviews u helpen. Dit is de mening van andere klanten. In een review staan de plus- en minpunten van een bepaalde verzekeraar. Het kan fijn zijn om reviews te lezen. Maar pas op! Want een review kan ook een vertekend beeld geven. Ga daarom altijd uit van uw eigen situatie. Wat voor u de beste kattenverzekering is, hoeft niet de beste voor een ander te zijn.

beste kattenverzekering

Waarom een goede kattenverzekering?

Sommige verzekeringen zijn verplicht. Zoals uw autoverzekering en zorgverzekering. En anderen zijn dit niet. Die sluit u vrijwillig af. Een kattenverzekering is niet verplicht. Maar soms wel handig. Veel mensen sluiten zo’n dierenverzekering wel af. Een kattenverzekering voorkomt dat u alle kosten zelf moet betalen. U krijgt een deel of de gehele behandeling vergoed. Wilt u de beste kattenverzekering? Dan gaat u op zoek naar een kattenverzekering met goede voorwaarden tegen een niet al te hoge premie. Tussen verzekeraars is er een verschil in prijs en kwaliteit. Door op zoek te gaan naar de beste deal weet u zeker dat uw kat goed verzekerd is. En u niet teveel betaalt.

Wat is voor mijn kat de beste kattenverzekering?

De duurste is niet altijd de beste kattenverzekering. Vaak denken mensen dat een hoge premie garant staat voor goede voorwaarden. Helaas is dat niet zo. Net zoals dat de goedkoopste kattenverzekering niet perse de slechtste is. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Zo ziet u meteen welke opties er zijn. En welke kattenverzekering het beste bij uw kat past. Heeft uw kat specifieke zorg nodig? Dan past een iets bredere dekking wellicht het beste. De dekking bepaalt wat wel en niet is verzekerd. Het is van belang dat deze goed bij de zorgbehoefte van uw kat past.

Waar let ik op bij een goede kattenverzekering?

De premie is het eerste wat u ziet als u een kattenverzekering vergelijkt. Bij de ene verzekeraar bent u duurder uit dan bij de ander. Maar kijk niet alleen naar de kosten. De voorwaarden zijn net zo belangrijk.

Een lage premie is fijn, maar soms biedt zo’n verzekering niet genoeg dekking. Daarom kijkt u ook goed naar de polisvoorwaarden. Of met andere woorden: wat krijgt u voor de premie? Bepaal of uw kat genoeg heeft aan de basisdekking of dat een aanvullende dekking nodig is.

Let hierbij op de maximale vergoeding per jaar. Hoe hoog dit bedrag is, verschilt per verzekeraar. Soms lijkt een kattenverzekering goedkoop. Maar bent u achteraf alsnog duur uit. Let daarom ook op het eigen risico. Dit is het bedrag dat u altijd eerst zelf betaalt. Ook de hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar. Soms kunt u voor een vrijwillig hoger eigen risico kiezen. En in ruil daarvoor krijgt u korting op uw premie.

De beste kattenverzekering afsluiten

U kiest zelf bij wie u uw kat verzekerd. Voordat u een keuze maakt, is het slim om te vergelijken. Zo krijgt u een goed beeld van alle opties. En ziet u meteen bij wie u het voordeligst uit bent. Een kattenverzekering vergelijken is altijd gratis. Heeft u een goede kattenverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Het enige wat u hoeft te doen is de aanvraag in te vullen en te versturen. Vervolgens houdt de verzekeraar u op de hoogte.