Goedkoopste kattenverzekering

Ook een kat heeft af en toe zorg nodig. Moet uw kat naar de dierenarts? Dat is niet goedkoop. Een kattenverzekering dekt deze kosten. Wilt u de goedkoopste kattenverzekering? Start direct met vergelijken.
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 oktober 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 03 januari 2022

Wat is de goedkoopste kattenverzekering?

Niemand wil teveel premie betalen. Daarom bent u op zoek naar de beste voorwaarden tegen de laagste prijs. Wat is de goedkoopste kattenverzekering? Daar is niet één antwoord op. De premie hangt af van een aantal zaken. Zoals de leeftijd van de kat, de dekking en het eigen risico. Kiest u voor een basisdekking en een hoger eigen risico? Dan betaalt u een lagere premie. Maar het kan zo zijn dat u daardoor achteraf alsnog duur uit bent. Bijvoorbeeld als uw kat zorg nodig heeft, die niet vergoed wordt. Kies daarom een dekking die goed bij uw kat past. Daarna kunt u de prijs en voorwaarden vergelijken. Zo ziet u snel bij wie u het voordeligst uit bent.  

Een goedkope kattenverzekering vinden in 2022

Veel verzekeraars bieden een kattenverzekering aan. Bij de een bent u duurder uit dan bij de ander. Ook de voorwaarden verschillen. Hoe vindt u nu de beste deal? Dat is makkelijker dan u denkt: door te vergelijken. Een kattenverzekering vergelijken is altijd gratis. En doet u zo:

 1. Vul alle gegevens in
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor u de goedkoopste kattenverzekering is

Waarom op zoek naar een goedkope kattenverzekering?

Er zijn een boel huisdieren in Nederland. In totaal zo’n 27 miljoen. Elk baasje wil de beste zorg voor zijn of haar hond of kat. Daarom sluiten mensen steeds vaker een dierenverzekering af. Zo’n verzekering voorkomt dat u alle kosten zelf moet betalen. Een consult bij de dierenarts en medisch onderzoek is bijvoorbeeld gedekt. De verzekeraar vergoedt de rekening of een deel ervan. Welke kattenverzekering u afsluit, bepaalt u zelf. U kunt bij een aantal verzekeraars terecht. Daarom is er een verschil in prijs en kwaliteit. Door te vergelijken ziet u bij wie u goede voorwaarden krijgt voor een lage premie.

Mijn kat goedkoop verzekeren, hoe doe ik dat?

De verzekeraar bepaalt de prijs van de kattenverzekering. Op basis van een aantal zaken wordt de premie berekend. Maar u heeft zelf ook invloed. Zo kiest u de dekking die u wilt. Hoe meer dekking, hoe hoger de premie. De goedkoopste kattenverzekering heeft vaak alleen een basisdekking. Wilt u uw kat goedkoop verzekeren? Dan kiest u voor het basispakket. Ook kunt u kiezen voor een hoger eigen risico of een lagere vergoeding. En in ruil daarvoor krijgt u korting. Toch is dit niet altijd de voordeligste keuze. Weeg de lagere premie af tegen de extra kosten. Moet u veel zelf bij betalen? Dan kan een duurdere kattenverzekering onder aan de streep goedkoper zijn.

goedkoopste kattenverzekering

De goedkoopste kattenverzekering, waar let ik op?

Een kattenverzekering vergelijken betekent niet alleen naar de premie kijken. De voorwaarden en dekking zijn net zo belangrijk. Het basispakket is bijvoorbeeld niet overal gelijk.

In de polisvoorwaarden leest u wat wel en niet onder de dekking valt. Zo bepaalt u of de basisdekking genoeg is. Of dat u uw kat aanvullend moet verzekeren.

Daarnaast let u op de eigen bijdrage en de maximale vergoeding. Een lage premie is fijn, maar het kan zo zijn dat u door veel zelf te betalen alsnog duur uit bent. Dit verschilt per verzekeraar. Ook kan een goedkope kattenverzekering mindere voorwaarden hebben. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste staat niet garant voor de beste kattenverzekering.

Soms heeft een verzekeraar extra regels. Zoals een leeftijdsgrens. Een oudere kat verzekeren kan daarom niet overal.

Samengevat let u tijdens het vergelijken van de goedkoopste kattenverzekering op:

 • De premie
 • De dekking
 • Het eigen risico
 • De maximale vergoeding
 • De polisvoorwaarden

Wat dekt de goedkoopste kattenverzekering?

De goedkoopste kattenverzekering heeft alleen een basisdekking. Maar het basispakket is niet overal gelijk. De ene verzekeraar vergoedt iets wel, en de ander niet. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Bij de meeste verzekeraars dekt de basisverzekering:

 • Consult bij de dierenarts
 • Medisch onderzoek
 • Medicijnen en hulpmiddelen
 • Operatie en narcose
 • Opname en verblijf in de kliniek

Het basispakket kunt u uitbreiden met extra modules. Dit noemen we een aanvullende dekking. Zo kunt u kiezen om uw kat ook te verzekeren voor:

 • Tandarts
 • Fysiotherapie
 • Sterilisatie of castratie
 • Gedragstherapie
 • Medische kosten in het buitenland
 • Vaccinaties
 • Chemo- en radiotherapie
 • Crematie

Kiest u voor een aanvullende dekking? Dan gaat de premie omhoog.

Goedkope kattenverzekering vergelijken en afsluiten

Het loont om een goedkope kattenverzekering te vergelijken. Maar kijk niet alleen naar de kosten. De goedkoopste kattenverzekering hoeft niet de laagste premie te hebben. Dat komt omdat de voorwaarden, de maximale vergoeding en het eigen risico ook meetellen. Let hier goed op.

Heeft u de goedkoopste kattenverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. U vult de aanvraag in. En de verzekeraar houdt u op de hoogte.