Energie aanbiedingen januari 2021

Hieronder ziet u alle actuele energie aanbiedingen. Interesse in een actie? Klik op de energie aanbieding en stap vandaag nog over.

Bekijk alle 18 energie aanbiedingen

Cadeau naar keuze t.w.v. € 350

€ 350,- Cashback actie

Energiecadeau tot € 350,-

Gratis LG televisie t.w.v. € 299,-

Bol.com cadeaukaart t.w.v. €250,-

€300,- Cashback actie

€175,- korting

€200,- korting

Cadeaubon naar keuze t.w.v. €200

€195,- korting

€ 150,- Bonus

€ 150,- korting

€150,- korting

Bol.com cadeaukaart t.w.v. €150

130 euro caschback PSV actie (ook voor niet PSV fans)

€100,- korting

€100,- Klus Cadeau

Gratis Samsung tablet t.w.v. €249,-

Filters

Vergelijk energie

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

    [inhoudsopgave]


Energie aanbiedingen 2021


Toe aan een nieuw energie contract en op zoek naar een goedkope aanbieding energie? Wij helpen u graag om de verschillende aanbiedingen van energie te vergelijken. De meeste energieleveranciers bieden gunstige tarieven aan nieuwe klanten. Ook zien we regelmatig een aanbieden energie met een welkomstcadeau of kortingen. Welke goedkope energie aanbiedingen voor u het meest gunstig zijn, is afhankelijk van uw verbruik. U kunt via onze energievergelijker eenvoudig een berekening maken. Hebt u een goedkope energie aanbieding gezien, dan kunt u hem bij ons direct afsluiten. Wij zorgen voor uw overstap, zonder dat u een dag zonder stroom zit.

Energie aanbiedingen vergelijken

Energieleveranciers willen u graag verwelkomen als klant en bieden daarom speciale tarieven en cadeaus aan. Hierin zijn verschillende vormen mogelijk. Deze acties van energieleveranciers zijn bij iedere leverancier anders. Soms ontvangt u een iPad, de andere keer een cadeaubon van Bol.com of juist een hogere korting op de premie.

Cadeau, korting of laag tarief
De volgende energie aanbiedingen worden aangeboden.

Welkomstcadeau

Energieleveranciers proberen u te verwelkomen met mooie cadeaus. Bijvoorbeeld met een voetbalshirt van PSV, een iPad of een kortingsbon van € 100 van Bol.com. In ruil hiervoor dient u meestal een contract af te sluiten van enkele jaren. Let er goed op of dit echt voordeliger is. U krijgt weliswaar een cadeau, maar u kunt ook kiezen voor korting. Bereken wat u over de jaren heen betaalt en of u uiteindelijk toch niet stiekem uw eigen cadeau betaald.

Energie aanbiedingen iPad
Populair is de tablet of iPad als als energie aanbieding. Deze aanbieding is momenteel actief bij Nuon. Je ontvangt hier een Samsung Galaxy tablet Tab A bij een energiecontract.

Korting

Om nieuwe klanten te werven, bieden energieleveranciers vaak kortingen aan. Bijvoorbeeld een welkomstbonus. Deze kan oplopen tot wel € 350. Een behoorlijk bedrag! En veel gunstiger dan een cadeaubon van € 100. U ontvangt deze bonus vaak aan het eind van het contract, dus niet bij het afsluiten van het contract.

Laag tarief

Er zijn ook energie aanbiedingen met een heel laag tarief. Er wordt geen cadeau gegeven en ook geen welkomstbonus, maar iedere maand betaalt u een lage premie. In sommige gevallen is dit nog veel gunstiger. Bovendien betaalt u vanaf het eerste moment een lage premie. Leg de verschillende opties goed naast elkaar voordat u een contract afsluit.

Kiezen voor een korting of cadeau?

Hoewel een cadeau aantrekkelijk klinkt, is het bijna altijd aan te raden om een 'normaal' energiecontract af te sluiten. Bij een normaal contract ontvangt u namelijk altijd een welkomstkorting of wordt energie geleverd tegen actietarieven. Deze welkomstkorting is vaak al meer waard dan het cadeau. Daarnaast is het niet uitzonderlijk dat bij een energie aanbieding, hogere leveringstarieven gerekend worden. Het komt er dan dus op neer dat u uiteindelijk zelf (grotendeels) opdraait voor de kosten van het cadeau.

Het is handig om te kijken hoeveel u bij een bepaalde energieleverancier daadwerkelijk gaat betalen na de overstap. Let er daarbij op dat de meeste cashback- of kortingsacties een looptijd hebben van een jaar. Bovendien kunt u dan ieder jaar overstappen en daarbij elk jaar weer een cashback of korting kunt ontvangen. De contracten met een cadeau hebben vaak een langere looptijd.

Is het verstandig om ieder jaar over te stappen?


Jazeker, het is heel verstandig om ieder jaar over te stappen naar een nieuwe energie aanbieder. De reden is dat zodra u een contract heeft gesloten en deze niet beëindigd, hij automatisch wordt verlengd. Veelal wordt de prijs verhoogd en betaalt u onnodig te veel voor energie. Door ieder jaar over te stappen, profiteert u niet alleen van een cadeau of welkomstbonus. U betaalt ook altijd de laagste premie, omdat leveranciers er alles aan doen om u als klant binnen te halen.

Aanbiedingen voor alleen elektriciteit of gas

Sommige mensen willen alleen gas of elektriciteit vergelijken. Uiteraard is dat via onze website ook mogelijk. Echter zijn de meeste aanbiedingen van energieleveranciers gebaseerd op het totaalpakket. Bekijk hier alle aanbiedingen van energie.

Handig om te weten

Vaak wel. Vaak wordt namelijk de prijs van het cadeau doorberekend in de leveringstarieven. U betaalt dus uiteindelijk zelf voor het cadeau dat u ontvangt. Met een welkomstkorting heeft u hiervan geen last.

Dat doet u op dezelfde manier als wanneer u een normale overstap maakt. U schrijft zich in bij de nieuwe energieleverancier en laat daar weten vanaf wanneer het contract in werking moet treden. Uw nieuwe energieleverancier zegt vervolgens het contract bij uw oude energieleverancier voor u op. Zo wordt de energie onafgebroken geleverd en heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Hoewel een welkomstcadeau aantrekkelijk klinkt, bent u met een welkomstkorting vaak een stuk goedkoper af. De tarieven van de contracten met cadeau zijn vaak iets hoger dan die met een welkomstkorting. Daarnaast zijn de welkomstkortingen al snel hoger dan de waarde van het cadeau. Vaak bent u met een energiecontract met hoge welkomstkorting dus beter af.

Met het vergelijken van energie kunt u over het algemeen een stuk meer besparen dan met een cadeau actie. Hier bestaat echter geen optie om een cadeau te ontvangen. Deze overige energie aanbiedingen vindt u onder andere hier nadat u uw gegevens heeft ingevuld. Het is slim om te berekenen hoeveel u gaat betalen bij een energieleverancier met cadeau en bij onze energievergelijker. Zo kunt u nagaan of het niet voordeliger is het cadeau zelf aan te schaffen.

Een cadeau ontvangt u in principe wanneer de energielevering begint. Dat duurt gemiddeld 6-8 weken nadat het contract is gaan lopen. Een korting wordt meestal verrekend met de jaarrekening. Deze ontvangt u dus pas aan het eind van het eerste jaar. Moet u bijbetalen? Dan wordt de korting verrekend met het bij te betalen bedrag.

Allereerst zult u dan een opzegvergoeding moeten betalen. Deze opzegvergoeding is ongeveer 50 euro per jaar dat het contract nog zou lopen. Veel energieleveranciers zijn bereid deze opzegvergoeding voor u te betalen wanneer u naar hen overstapt. In het geval van een aanbieding geldt echter wel dat de korting of het cadeau geannuleerd wordt. Omdat dit soms niet kan, kunnen in dit geval ook extra kosten worden gevraagd voor een welkomstcadeau dat u dan wel mag houden.

Op veruit de meeste aanbiedingen waarbij een cashback of korting geboden wordt, kunnen bestaande klanten geen aanspraak maken. Wanneer u op zoek bent naar een energiecontract met bijvoorbeeld een welkomstkorting, zult u waarschijnlijk niet bij uw eigen leverancier terecht kunnen. Bij cadeau(bon) acties kan dit vaak wel. Benieuwd of dit mogelijk is bij de actie die u in gedachte had? Klik dan onder de actie op 'Meer informatie' en u vindt het antwoord onder het kopje 'Voorwaarden'.

Energie aanbiedingen

Het laatste energie nieuws

Energierekening daalt met 100 euro
24-06-2020

Energierekening daalt met 100 euro

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier
15-06-2020

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land
13-05-2020

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom
22-04-2020

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap