Bespaar met onze energievergelijker

Vul uw gegevens in voor een persoonlijke energievergelijking.
U ziet direct wat u kunt besparen.

 

Arrow
Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Bespaar tot € 517 in 2019

Overstappen via de energievergelijker

Tijdens de overstap komt u nooit zonder stroom en gas te zitten. Overstappen kan in nog geen 10 minuten.

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden energieprijzen op een specifiek adres berekend.

Vul uw verbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Over de energievergelijker

De onafhankelijke energievergelijker van Totaalbesparen.com biedt een overzicht van alle beschikbare energiepakketten. Ook de energieleveranciers waarvan wij geen vergoeding ontvangen worden vermeld in de resultaten. Hiermee ondersteunen wij het onafhankelijk karakter van Totaalbesparen.com en kunnen wij garanderen dat onze energievergelijker altijd de goedkoopste energiecontracten biedt.

Voordelen van een energievergelijker

De prijzen van onze energievergelijker zijn scherper dan die van de energieleveranciers zelf. Daarnaast biedt onze energievergelijker nog meer voordelen.

Direct online overstappen
Via Totaalbesparen.com stapt u direct online over. Wanneer u een geschikt energiepakket hebt gevonden, kunt u via onze energievergelijker direct overstappen.

14 dagen bedenktijd
Nadat u de overstap hebt afgerond, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Mocht u binnen deze 14 dagen beslissen toch niet te willen overstappen? Dan kunt u dit laten weten en wordt de overstap geannuleerd.

Gratis overstapservice
De overstap wordt voor u geregeld. Dit houdt in dat uw contract bij uw huidige energieleverancier ook voor u wordt opgezegd. U hoeft hier niets extra voor te doen. Tijdens de overstap komt u nooit zonder gas en stroom te zitten.

Exclusieve kortingen
Onze energievergelijker toont energiecontracten die niet bij de leverancier zelf beschikbaar zijn. De getoonde welkomstkortingen zijn exclusief beschikbaar via onze energievergelijker.

100% onafhankelijk
Wij maken gebruik van verschillende vergelijkingsmodules voor onze energievergelijker. Mocht blijken dat een andere vergelijker een betere prijs biedt? Dan zullen wij deze vergelijker integreren in de website. Dit kunnen wij doen doordat wij 100% onafhankelijk zijn van andere energievergelijkers en energieleveranciers.

Aanbiedingen top 3

Nuon
E-scooter voor € 999 bij 1-jarig energiecontract
1 jaar vast Bekijken
Pure Energie
Gratis FC Twente shirt of cashback
3 jaar vast Bekijken
Energie Direct
Tot € 150 shoptegoed bij PSV fanstore
3 jaar vast Bekijken

Waarom vergelijken en overstappen?

80% van de Nederlanders betaald teveel voor energie

In 2017 zijn bijna 20 procent van de Nederlandse huishoudens overgestapt van energieleverancier. Door jaarlijks over te stappen behoudt u telkens het voordeel van een vast actietarief en eventuele welkomstkorting.

Wanneer u een contract afsluit met een energieleverancier is dit contract voor een bepaalde tijd. Na het verlopen van de initiële contractperiode wordt het contract standaard overgezet naar het zogenaamde modelcontract. Het modelcontract biedt stroom en gas aan tegen een variabel tarief. Dit variabele tarief ligt een stuk hoger dan het standaard tarief van een vast contract. De overschakeling van een vast naar variabel contract gebeurd doorgaans vaak stilzwijgend. Indien u momenteel een variabel tarief betaald kan het zeer lonend zijn direct over te stappen.

Wij raden consumenten daarnaast met klem aan jaarlijks over te stappen. De overstap neemt niet meer dan 10 minuten in beslag en scheelt op jaarbasis al snel meer dan 300 euro!

Hulp nodig met de energievergelijker?

Komt u er zelf niet uit of heeft u geen zin om te bekijken hoe de energievergelijker werkt? Dan bieden wij u verschillende mogelijkheden om ook dit werk uit handen te nemen. U kunt ervoor kiezen ons direct te bellen, of u kunt ons mailen via het contactformulier.

Telefonisch contact:
U kunt ons bereiken via 085 3035 744 op werkdagen van 09:00-17:00.

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Het laatste energienieuws

Vattenfall bouwt tweede windpark op zee zonder subsidie

Vattenfall bouwt tweede windpark op zee zonder subsidie

Kunstmatige eilanden gaan wellicht groene stroom leveren

Kunstmatige eilanden gaan wellicht groene stroom leveren

Besparen op gas, water en licht

Besparen op gas, water en licht

Wetsvoorstel minimumprijs CO2 bij elektriciteitsopwekking ingediend

Wetsvoorstel minimumprijs CO2 bij elektriciteitsopwekking ingediend

Meer energienieuws »

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy