Bespaar met onze energievergelijker

Vul uw gegevens in voor een persoonlijke energievergelijking.
U ziet direct wat u kunt besparen.

085 3035 744 (ma t/m vr 09:00-17:00)

Arrow

Overstappen via de energievergelijker

Tijdens de overstap komt u nooit zonder stroom en gas te zitten. Overstappen kan in nog geen 10 minuten.

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden energieprijzen op een specifiek adres berekend.

Vul uw verbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Over de energievergelijker

De onafhankelijke energievergelijker van Totaalbesparen.com biedt een overzicht van alle beschikbare energiepakketten. Ook de energieleveranciers waarvan wij geen vergoeding ontvangen worden vermeld in de resultaten. Hiermee ondersteunen wij het onafhankelijk karakter van Totaalbesparen.com en kunnen wij garanderen dat onze energievergelijker altijd de goedkoopste energiecontracten biedt.

Voordelen van een energievergelijker

De prijzen van onze energievergelijker zijn scherper dan die van de energieleveranciers zelf. Daarnaast biedt onze energievergelijker nog meer voordelen.

Direct online overstappen
Via Totaalbesparen.com stapt u direct online over. Wanneer u een geschikt energiepakket hebt gevonden, kunt u via onze energievergelijker direct overstappen.

14 dagen bedenktijd
Nadat u de overstap hebt afgerond, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Mocht u binnen deze 14 dagen beslissen toch niet te willen overstappen? Dan kunt u dit laten weten en wordt de overstap geannuleerd.

Gratis overstapservice
De overstap wordt voor u geregeld. Dit houdt in dat uw contract bij uw huidige energieleverancier ook voor u wordt opgezegd. U hoeft hier niets extra voor te doen. Tijdens de overstap komt u nooit zonder gas en stroom te zitten.

Exclusieve kortingen
Onze energievergelijker toont energiecontracten die niet bij de leverancier zelf beschikbaar zijn. De getoonde welkomstkortingen zijn exclusief beschikbaar via onze energievergelijker.

100% onafhankelijk
Wij maken gebruik van verschillende vergelijkingsmodules voor onze energievergelijker. Mocht blijken dat een andere vergelijker een betere prijs biedt? Dan zullen wij deze vergelijker integreren in de website. Dit kunnen wij doen doordat wij 100% onafhankelijk zijn van andere energievergelijkers en energieleveranciers.

Waarom vergelijken en overstappen?

80% van de Nederlanders betaald teveel voor energie

In 2017 zijn bijna 20 procent van de Nederlandse huishoudens overgestapt van energieleverancier. Door jaarlijks over te stappen behoudt u telkens het voordeel van een vast actietarief en eventuele welkomstkorting.

Wanneer u een contract afsluit met een energieleverancier is dit contract voor een bepaalde tijd. Na het verlopen van de initiële contractperiode wordt het contract standaard overgezet naar het zogenaamde modelcontract. Het modelcontract biedt stroom en gas aan tegen een variabel tarief. Dit variabele tarief ligt een stuk hoger dan het standaard tarief van een vast contract. De overschakeling van een vast naar variabel contract gebeurd doorgaans vaak stilzwijgend. Indien u momenteel een variabel tarief betaald kan het zeer lonend zijn direct over te stappen.

Wij raden consumenten daarnaast met klem aan jaarlijks over te stappen. De overstap neemt niet meer dan 10 minuten in beslag en scheelt op jaarbasis al snel meer dan 300 euro!

Hulp nodig met de energievergelijker?

Komt u er zelf niet uit of heeft u geen zin om te bekijken hoe de energievergelijker werkt? Dan bieden wij u verschillende mogelijkheden om ook dit werk uit handen te nemen. U kunt ervoor kiezen ons direct te bellen, of u kunt aangeven wanneer u teruggebeld wilt worden.

Telefonisch contact:
U kunt ons bereiken via 085 3035 744 op werkdagen van 09:00-17:00.

Teruggebeld worden?
Wilt u liever teruggebeld worden? Vul hier uw telefoonnummer in en geef aan wanneer u teruggebeld wilt worden:

Handig om te weten

U kunt overstappen via onze energievergelijker wanneer uw huidige contract verlopen is, u nog nooit overgestapt bent, of wanneer u een variabel energiecontract heeft. Ook voor mensen met een nog lopend contract bestaat de mogelijkheid om toch over te stappen. Dan moet u er wel rekening mee houden dat voor elk jaar dat het contract nog zou lopen, er een opzegvergoeding van 50 euro berekend wordt.

Wanneer u bent overgestapt via de energievergelijker van Totaalbesparen.com en u zich binnen 14 dagen bedenkt, kunt u de overstap laten stopzetten bij de energieleverancier waarnaar u overstapt. Dit kunt u doen door contact op te nemen met de betreffende energieleverancier. Aan het stopzetten van de overstap zijn geen kosten verbonden.

In verband met de bedenktijd van 14 dagen bij een overstap, zal het in de meeste gevallen minimaal 2 weken duren voordat een overstap definitief geregeld is. Er bestaat wel de mogelijkheid om per direct over te stappen of om een spoedaanvraag te doen.

Om de energievergelijker te kunnen gebruiken wanneer u zelf stroom opwekt door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, trekt u de hoeveelheid opgewekte stroom op jaarbasis af van het totale stroomverbruik op jaarbasis. Het berekenen van energietarieven in combinatie met saldering is helaas nog niet mogelijk. Hier wordt wel al aan gewerkt.

Bespaar tot € 450 in 2018

Hoeveel u kunt besparen met onze energievergelijker is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw huidige energiecontract, woonplaats en verbruik. Elke energievergelijker toont een ander beloofd besparingsbedrag. Zo bent u hier waarschijnlijk aan het lezen geslagen nadat u zag dat er tot 450 euro op jaarbasis bespaard kan worden op energie. En dat kan zeker. Voorwaarde om een dergelijk bedrag te kunnen besparen is wel dat u aardig wat energie verbruikt (5000+ kWh stroom) en u momenteel nog vastzit aan een modelcontract. Een gemiddeld huishouden zal niet uitkomen op een besparing van 450 euro op jaarbasis, maar eerder op een besparing van ongeveer 250 euro per jaar. Dat is natuurlijk nog steeds de moeite waard. Bij de energievergelijker geldt in principe: hoe hoger het verbruik, hoe hoger de besparing. Dat is niet anders bij andere energievergelijkers.

Groene stroom? Zo vindt u écht groene stroom

Elke energievergelijker biedt de mogelijkheid resultaten te filteren op verschillende soorten groene energie. Ook met onze energievergelijker kunt u op zoek gaan naar een groen energiecontract. Wat u moet weten over groene stroom is dat deze lang niet zo groen is als wordt voorgesteld. Groene energie uit het buitenland is namelijk helemaal niet groen. Meer informatie daarover leest u hier.

Wanneer u échte groene stroom geleverd wilt hebben moet u er rekening mee houden dat dit op jaarbasis iets duurder zal zijn dan grijze- of andere groene energie. Hoewel het verschil niet heel erg groot is, is écht groene energie toch al snel 50 euro duurder op jaarbasis. Omgerekend is dat enkele euro’s per maand. Om de energiecontracten te zien die bestaan uit echt groene energie, kiest u op de resultatenpagina van de energievergelijker voor de optie ‘alle groene stroom uit Nederland’. Hiermee krijgt u alle aanbieders van groene stroom te zien. Omdat groen gas erg schaars is, is de gangbare manier van groen gas op het moment CO2 compensatie. Wanneer u hiervoor kiest krijgt u dus niet daadwerkelijk groen gas geleverd, maar wordt de uitstoot van het gas wel gecompenseerd door bijvoorbeeld het planten van bomen.

De groenste energie die u geleverd kan krijgen, zal dus bestaan uit groene stroom afkomstig uit Nederland en CO2 gecompenseerd gas.

Groene energievergelijker

Het laatste energienieuws

EnergieFlex krijgt uitstel van betaling

EnergieFlex krijgt uitstel van betaling

Stijgende energieprijzen medeverantwoordelijk voor recordinflatie

Stijgende energieprijzen medeverantwoordelijk voor recordinflatie

Kabinet verbiedt elektriciteitsproductie met kolen

Kabinet verbiedt elektriciteitsproductie met kolen

Hogere welkomstkorting bij meer verbruik

Hogere welkomstkorting bij meer verbruik

Meer energienieuws »

Copyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy