Energievergelijker

Bespaar op uw energierekening via onze onafhankelijke energie vergelijker. Profiteer direct van hoge kortingen.


Bespaar met onze energievergelijker

Maak gebruik van onze energie vergelijker, zodat u direct bespaart op uw energierekening. Met de onafhankelijke energievergelijker vindt u snel het goedkoopste contract. Tijdens de overstap komt u bovendien nooit zonder stroom en gas te zitten. Overstappen kan in nog geen 5 minuten. Onze energievergelijker geeft het beste advies als u naast uw postcode en gezinssamenstelling ook uw geschatte jaarverbruik voor stroom en gas invoert. In de energievergelijker kunt u daarna aangeven of u wilt dat alle energie vergeleken wordt of alleen groene energie.

    [inhoudsopgave]

Vul uw gegevens in

Door een postcode en huisnummer in te vullen, worden energieprijzen op een specifiek adres berekend.

Vul uw verbruik in

Geef het exacte verbruik op voor de beste resultaten. Schat anders het verbruik op basis van het aantal inwoners.

Maak uw keuze

Maak een keuze uit de resultaten van de energievergelijker door op "Aanvragen" te klikken.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

De energie vergelijker van Totaalbesparen.com

EnergievergelijkerMet onze energievergelijker 2020 vindt u eenvoudig het beste en goedkoopste energiecontract voor dit jaar. Aan de hand van uw persoonlijke gegevens maakt de energievergelijker een berekening. Wij tonen een overzicht met de beste aanbieders voor u. Het goedkoopste contract vindt u altijd bovenaan. Hierdoor ziet u direct hoeveel geld u kunt besparen. Dit loopt op tot honderden euro’s per jaar! Uit cijfers van de toezichthouder ACM blijkt dat het aantal overstappers ieder jaar toeneemt. Wilt u ook geld besparen op energie, doe dan ook mee!

Voordelen van onze energievergelijker

Onze landelijke energievergelijker kan door iedereen worden gebruikt. Zowel door particulieren als door het MKB. De prijzen van onze vergelijker zijn scherper dan die van de energieleveranciers zelf. Alle reden dus om de energie vergelijker te gebruiken en direct veel geld te besparen. Bovendien zijn wij 100% onafhankelijk. Alle energieaanbieders worden meegenomen in de vergelijking, ook als wij daar niets aan verdienen.

Daarnaast biedt onze vergelijker nog meer voordelen.

Direct online overstappen
Via Totaalbesparen.com stapt u direct online over. Wanneer u een geschikt energiepakket hebt gevonden, kunt u via onze energievergelijker direct overstappen.

14 dagen bedenktijd
Nadat u de overstap hebt afgerond, heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Mocht u binnen deze 14 dagen beslissen toch niet te willen overstappen? Dan kunt u dit laten weten en wordt de overstap geannuleerd.

Gratis overstapservice
De overstap wordt voor u geregeld. Dit houdt in dat uw contract bij uw huidige energieleverancier ook voor u wordt opgezegd. U hoeft hier niets extra voor te doen. Tijdens de overstap komt u nooit zonder gas en stroom te zitten.

Exclusieve kortingen
Onze energievergelijker toont energiecontracten die niet bij de leverancier zelf beschikbaar zijn. De getoonde welkomstkortingen zijn exclusief beschikbaar via onze vergelijker.

100% onafhankelijk
Wij maken gebruik van verschillende vergelijkingsmodules voor onze vergelijker. Mocht blijken dat een andere vergelijker een betere prijs biedt? Dan zullen wij deze vergelijker integreren in de website. Dit kunnen wij doen doordat wij een 100% onafhankelijke energievergelijker zijn.

Energievergelijker 2020

Energie vergelijken 2020? Ja, ook dit jaar kunt u weer de beste deals sluiten. Bent u op zoek naar de beste energievergelijkers? Vul uw gegevens in op onze website, dan maakt onze vergelijker een berekening voor uw energiekosten in 2020. Zoals gezegd werkt de energievergelijker het best als u naast uw postcode en de samenstelling van uw huishouden ook uw jaarverbruik van stroom en gas opgeeft. Daarna vergelijkt de energievergelijker alle pakketten met elkaar die aansluiten op uw wensen. Door de filters aan de rechterkant te gebruiken, kunt u extra wensen aangeven. Dit hoeft niet maar als u naar iets specifieks op zoek bent, kan het de zoektocht vergemakkelijken. Op basis van uw gegevens zoekt de vergelijker het goedkoopste energiepakket voor u. Vervolgens kiest u het energiecontract dat bij uw wensen aansluit. Zo weet u zeker dat u dit jaar niet veel voor uw energierekening betaalt.


Wat is de beste energievergelijker?

In Nederland zijn wij één van de beste energievergelijkers. Wij doen er alles aan om de beste energievergelijker te zijn in de markt. Bij ons vindt u altijd goedkope energiecontracten. Bovendien kunt u op onze website ook andere producten vergelijken, zoals verzekeringen en sim only. Wij willen voor u altijd de beste deals. Minder geld uitgeven aan vaste lasten, betekent meer geld voor andere (leuke) dingen!

Nederlanders betalen teveel voor energie


Toezichthouder ACM voert jaarlijks een onderzoek uit genaamd de Energiemonitor. In het meest recente onderzoek van 2019 staat: “In vergelijking met voorgaande jaren zijn meer consumenten overgestapt van energieleverancier. In de periode van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 zijn bijna 1,6 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Consumenten die in de laatste jaren zijn overgestapt, doen dit ook vaker. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten nog steeds veel geld kunnen besparen door naar een andere energieleverancier over te stappen.” (Bron: acm)

Overstappen - voordeel behouden

Door jaarlijks over te stappen behoudt u telkens het voordeel van een vast actietarief en een eventuele welkomstkorting. Regelmatig geven energieleveranciers een welkomstkorting als u overstapt. Dit is veelal een korting tussen de 100 en 300 euro. Door ieder jaar over te stappen, ontvangt u ieder jaar een dergelijke korting.

Wanneer u een contract afsluit met een energieleverancier is dit contract voor een bepaalde tijd. Na het verlopen van de initiële contractperiode wordt het contract standaard overgezet naar het zogenaamde modelcontract. Het modelcontract biedt stroom en gas aan tegen een variabel tarief. Dit variabele tarief ligt een stuk hoger dan het standaardtarief van een vast contract. De overschakeling van een vast naar variabel contract gebeurd doorgaans stilzwijgend. Indien u momenteel een variabel tarief betaald kan het zeer lonend zijn direct over te stappen.

Jaarlijks meer dan 300 euro besparen

Wij raden consumenten met klem aan jaarlijks over te stappen. De overstap kost u slechts enkele minuten tijd en scheelt op jaarbasis al snel meer dan 300 euro! De overstap zelf wordt volledig voor u geregeld. U hoeft niets te doen en u zit nooit zonder stroomHoe werkt onze onafhankelijke energievergelijker?

De landelijke energievergelijker 2020 van Totaalbesparen.com biedt een overzicht van alle beschikbare energiepakketten. Onze onafhankelijke energievergelijker is er voor u. Zowel voor particulieren als voor MKB'ers. In onze vergelijker worden alle leveranciers getoond, ook de energieleveranciers waarvan wij geen vergoeding ontvangen worden vermeld in de resultaten. Hiermee ondersteunen wij het onafhankelijke karakter van Totaalbesparen.com en kunnen wij garanderen dat onze energievergelijker altijd de goedkoopste energiecontracten biedt.

Vergelijken werkt als volgt:
  • vul uw postcode en huisnummer in
  • vul uw gezinssamenstelling in
  • vul uw verbruik in (dit staat op uw jaarafrekening of in uw online portaal van uw huidige leverancier. Als u dit niet heeft, kunt u het gemiddelde aanhouden
  • klik op "vergelijken"
  • geef bij de filters aan of u groene stroom wenst en wat voor contractduur

Onze website is 100% onafhankelijk. Wij zijn op geen enkele manier gebonden aan een leverancier. De Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Consumentenautoriteit voeren onderzoeken uit op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid van de verschillende energievergelijkers. Vanaf 2015 wordt ook onze website totaalbesparen.com hierin meegenomen. Onze website voldoet aan alle normen die door de toezichthouder gesteld worden.

Veelgestelde vragen

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor o.a. het transport van energie naar een object. Voor dit transport worden door de netbeheerder kosten gerekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw netbeheerder. Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van uw woonplaats. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen, deze is plaatsgebonden.

Wilt u de kosten van een netbeheerder inzien? Zoek uw netbeheerder dan op.

Het gastarief is opgebouwd uit o.a. de regiotoeslag welke afhankelijk is van uw gasregio. Deze regiotoeslag wordt in principe hoger naarmate u verder verwijdert bent van Groningen, waar het gas gewonnen wordt. Nederland kent 10 gasregio's met een eigen tarief.

Wilt u de kosten van uw gasregio inzien? Zoek uw gasregio dan op.

In Nederland betaald elke consument dezelfde energiebelastingen. Deze energiebelastingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van uw energiekosten. De energiebelastingen bestaan uit de standaard energiebelasting (overheidsheffing), de opslag duurzame energie en btw.

Een uitgebreide uitleg vindt u op de pagina energiebelastingen.

Een overstap van energieleverancier is tegenwoordig binnen 10 minuten te regelen. De makkelijkste manier om over te stappen is om dat via een nieuwe energieleverancier te doen, deze regelt de overstap dan. Daarnaast kunt u een contract zelf opzeggen wanneer de contractperiode verlopen is. Het is verder ook mogelijk een contract op te zeggen dat nog niet verlopen is. Aan de opzegging van een niet verlopen contract zijn wel ontbindingskosten verbonden.

Wilt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Vergelijk energieprijzen en stap direct over.

Heeft u hulp nodig bij een overstap? Lees dan onze overstap handleiding eens rustig door.

Een lopend contract dient in principe bij de huidige leverancier te worden opgezegd na het verlopen van de termijn. Het kan ook makkelijker. Wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier regelt deze de overstap en hoeft u dus niet zelf in actie te komen.

Indien u reden hebt het huidige contract op te zeggen zonder een nieuw contract af te sluiten (bv. bij emigratie) kunt u bij de huidige leverancier nagaan wat de opzegprocedure is. Bekijk daarvoor het overzicht van energieleveranciers.

Totaalbesparen.com onderscheidt zich van andere energievergelijkers door niet alleen de pakketten van energieleveranciers, maar ook de exclusieve deals van andere vergelijkers op te nemen in de resultaten. Hierdoor bent u als bezoeker altijd verzekerd van de goedkoopste energieleverancier. Uw energie vergelijken doet u gemakkelijk en snel via Totaalbesparen.com.

Het modelcontract is het standaard variabel, maandelijks opzegbaar, contract waarnaar u wordt overgezet na het verlopen van het in eerste instantie afgesloten contract. De variabele prijzen van het modelcontract liggen in principe hoger dan die van een standaard contract. Wanneer u energie geleverd krijgt op basis van een modelcontract raden wij aan z.s.m. over te stappen naar een nieuw energiepakket.

Wilt u de kosten van uw modelcontract inzien? Zoek uw modelcontract dan op..

Het laatste energie nieuws

Energierekening daalt met 100 euro
24-06-2020

Energierekening daalt met 100 euro

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier
15-06-2020

Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land
13-05-2020

Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom
22-04-2020

Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap