Motorverzekering afsluiten

Motorverzekering afsluiten? Een motorverzekering is verplicht zodra u een motor bezit. Vergelijk alle motorverzekeringen en sluit de beste af.

Waarom een motorverzekering afsluiten?

Zodra u een motor bezit, bent u in Nederland verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Dit is dus geen keuze. Brengt u per ongeluk schade aan, aan iemand anders? Dan is dit altijd gedekt met de motorverzekering. Dit geldt zowel voor de schade aan de motor, als voor letselschade. Omdat letselschades heel duur zijn, is een motorverzekering afsluiten bovendien heel handig. Deze schades kunnen namelijk in de tonnen lopen. Deze kosten zelf betalen is voor veel mensen vrijwel onmogelijk. Via ons kunt u onafhankelijk vergelijken en direct uw motor verzekeren.

motorverzekering afsluiten

Wanneer een motorverzekering afsluiten?

U moet een motorverzekering afsluiten zodra u de motor bezit. Heeft u een nieuwe motor gekocht? Dan moet u de motor overschrijven. Dit houdt in dat u daarna officieel de eigenaar bent van de motor. Zodra dit is geregeld moet u een motorverzekering afsluiten. Zonder een motorverzekering mag u niet de weg op. Ook niet voor een klein stukje. U riskeert een hoge boete indien u onverzekerd de weg op gaat. U moet de motor direct verzekeren.

Online motorverzekering afsluiten

Gelukkig kunt u snel online een motorverzekering afsluiten. Koopt u uw motor in het weekend? Ook dan wilt u natuurlijk snel de weg op. Sluit dan online een motorverzekering af. Ook kunt u de verzekering al een dag eerder sluiten. Dan weet u zeker dat u veilig de weg op kan. Via ons kunt u onafhankelijk een vergelijking maken en uw motorverzekering online afsluiten. De verzekeraar houdt u dan op de hoogte van de aanvraag.

Welke dekking moet ik afsluiten?

Bij het afsluiten van een motorverzekering kiest u uit drie basis dekkingen. Dit zijn; WA dekking, WA beperkt casco dekking en de Allrisk dekking. Welke u moet kiezen hangt zowel van uw motor af als van hoeveel risico u wenst te lopen. Wij leggen het verschil even aan u uit;

  • WA motorverzekering; De WA motorverzekering is verplicht. Hiermee dekt u de schade aan een ander. Schade aan uw eigen motor is niet gedekt. Voor de WA dekking betaalt u de laagste premie. Deze dekking wordt met name gekozen voor motoren die al wat ouder zijn.
  • WA beperkt casco dekking; Deze dekking is er voor wat nieuwere motoren. Hiermee is naast schade aan een ander, ook schade door brand, bliksem, storm, hagel, ontploffing, natuurrampen, aanrijding met loslopende dieren, diefstal, oplichting en joyriding gedekt.
  • Allrisk motorverzekering; De allrisk motorverzekering wordt met name voor een nieuwe motor afgesloten en voor een motor met een hoge waarde. Bij deze dekking wordt ook schade aan uw eigen motor gedekt. Het is een complete dekking. U betaalt hiervoor wel de hoogste premie.

In 5 stappen een motorverzekering direct afsluiten

Een motorverzekering afsluiten doet u in een paar stappen. Dit zijn;

  1. Vul uw kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in
  2. Kies uw dekking: WA, WA beperkt casco of allrisk
  3. Vul in hoeveel kilometer u per jaar rijdt
  4. Bereken de premie
  5. Kies de verzekering die u wilt afsluiten en sluit af

In deze 5 stappen kunt u de motorverzekering online afsluiten. Houdt het kenteken en uw schadevrije jaren bij de hand. De verzekeraar houdt u na het afsluiten van de verzekering op de hoogte van de aanvraag. Zodra u bent geaccepteerd ontvangt u het polisblad.

afsluiten motorverzekering

Andere handige pagina's

Hoe kan ik een goedkope motorverzekering afsluiten?

Is de premie voor u van belang? Zoek dan naar een goedkope motorverzekering. Zoals gezegd heeft de WA motorverzekering de goedkoopste dekking. Indien u een oude motor heeft, kunt u deze prima afsluiten. Voor een nieuwe motor is het niet aan te raden om een WA dekking te kiezen. Kies dan voor een WA beperkt casco of allrisk dekking. Door te vergelijken, kunt u ook voor deze dekkingen een goedkope motorverzekering kiezen.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Verbond van Verzekeraars
  • Rijksoverheid