Motorverzekering vergelijken

Uw motor verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u snel de motorverzekering vergelijken. Vergelijk op prijs en kwaliteit en verzeker uw motor binnen 5 minuten.

Motorverzekeringen vergelijken via Totaalbesparen.com

Een motorverzekering vergelijken via onze vergelijker is erg makkelijk. U kunt dit zowel voor een particuliere motor doen, als voor een zakelijke motor. Vul uw gegevens in en u weet binnen 1 minuut met welke verzekering u uw motor kunt verzekeren.

  [inhoudsopgave]

In 5 stappen een motorverzekering vergelijken

Motorverzekeringen vergelijken is eenvoudig. Zeker met deze 5 handige stappen:
 1. Vul het kenteken van de motor inGeef uw postcode en huisnummer op
 2. Vul uw geboortedatum, schadevrije jaren en aantal kilometer per jaar in
 3. Vergelijk op basis van premie en voorwaarden
 4. Kies de motorverzekering die aansluit bij uw wensen

De getoonde premies zijn gebaseerd op uw motor. Om de vraag te beantwoorden wat kost een motorverzekering, kunt u daarom het best een vergelijking maken.

Motorverzekering vergelijken, waar moet ik op letten?

Zoals gezegd is een motorverzekering vergelijken niet moeilijk. Er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten. Dit zijn:
 • Het eigen risico; Soms is de premie lager, maar betaalt u bij schade eerst een eigen risico.
 • Reviews; Het lezen van reviews kan u inzicht geven in de kwaliteit van de verzekeraar.
 • De voorwaarden; Hierin staat wat er wel of niet gedekt is.
 • De premie; De goedkoopste motorverzekering is niet altijd de beste. Maar ook niet perse de slechtste.

Vergelijk

Vul de gegevens van uw motor en uzelf in.

Resultaat

Bekijk de uitkomst van de vergelijken. Controleer naast de premie ook de voorwaarden.

Maak een keuze

Kies de verzekeraar waar u uw motor wilt verzekeren.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Motor verzekeren; dekkingen vergelijken

Motor verzekerenNet als bij een autoverzekering, kunt u bij een motorverzekering kiezen uit een aantal dekkingen. Kort gezegd is er een WA dekking, WA beperkt casco dekking en een WA volledig casco dekking (Allrisk). Zodra u een motorverzekering vergelijking maakt, wordt aangegeven welke dekking past bij uw motor. Hieronder leggen we ze kort even uit.

WA dekking: De WA dekking is de goedkoopste dekking. U bent wettelijk verplicht om een WA motorverzekering af te sluiten wanneer u in bezit bent van een motor. Hiermee dekt u de schade die u toebrengt aan een ander. Met deze dekking kunt u dus veilig de weg op, maar bent u niet gedekt tegen diefstal of schade aan uw eigen motor.

WA beperkt casco dekking: Met een WA beperkt casco dekking bent u net als met de WA dekking gedekt tegen schade die u toebrengt aan het bezit van een ander. Daarnaast is ook diefstal en schade door diefstal gedekt.

WA volledig casco dekking (allrisk motorverzekering): De volledige casco dekking vergoedt schade aan het bezit van anderen, diefstal en ook schade die door uw eigen fout veroorzaakt is. Let er wel op dat de premie voor een Allrisk motorverzekering een stuk hoger ligt dan bij de WA en beperkte casco dekking. De Allrisk dekking is vooral voor personen die in bezit zijn van een (nieuwe) motor met een hoge dagwaarde.

Motorverzekering vergelijkenAanvullende dekkingen motorverzekering: Zodra u een motorverzekering berekening maakt, zult u zien dat u ook een aantal aanvullende dekkingen kunt kiezen. U kunt kiezen uit:

 • Ongevallen opzittendenverzekering; deze dekking keert een vast bedrag uit aan de bestuurder of de opzittende bij een ongeval.
 • Rechstbijstandverzekering; bij schade aan uw motor biedt deze dekking juridische hulp.
 • Schadeverzekering voor opzittenden; deze verzekering dekt de schade na een motorongeluk van de berijder en de opzittende. Het gaat niet om een vast bedrag, maar om de geleden schade. Denk aan schade aan kleding, medische kosten, inkomstenderving of zelfs kosten voor de uitvaart.
U kunt deze aanvullende dekkingen meenemen zodra u de motorverzekering vergelijken gaat.

Motor direct verzekeren

Wilt u direct uw motor verzekeren? Bijvoorbeeld omdat de motor overschrijving net geregeld is? Dat kan. U heeft de volgende gegevens nodig voor het verzekeren van uw motor:

 • kenteken
 • geboortedatum
 • postcode en huisnummer
 • schadevrije jaren
 • een inschatting van het aantal kilometer dat u per jaar rijdt
 • IBAN / rekeningnummer
 • uw e-mailadres en telefoonnummer
 • de meldcode van uw motor

Motorverzekering afsluiten

Wanneer u de motorverzekering heeft gevonden die het beste bij u past, kunt u deze direct online afsluiten. U hoort vaak direct of uw verzekering wordt geaccepteerd of niet. Heeft u perse direct dekking nodig? Dan kunt u ervoor kiezen om een tijdelijke verzekering af te sluiten. U kunt daarvoor een eendagskenteken aanvragen. Dat kan bij het RDW.

Motorverzekeraars

Hieronder vindt u een overzicht met een aantal grote motorverzekeraars.

Motorverzekering vergelijken Consumentenbond

Waarschijnlijk kent u de Consumentenbond wel. Deze vereniging komt op voor de belangen voor u als consument. Zo vindt u er informatie en stellingen over allerlei onderwerpen. Bij de Consumentenbond kunt u geen motorverzekering vergelijken. Andere verzekeringen vindt u er wel, maar een motorverzekering vergelijken bij de Consumentenbond kan niet. Dat kan bij ons gelukkig wel! Via onze vergelijker vindt u snel een motorverzekering die bij uw wensen aansluit.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
 • Rijksoverheid
 • Consumentenbond
Laatste update: 2 februari 2021

Veelgestelde vragen

Wanneer u een motorverzekering wilt afsluiten heeft u naast uw persoonsgegevens de meldcode van uw motor nodig. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het frame nummer.

Wanneer je kiest voor een allrisk motorverzekering zijn ook je kleding en helm meeverzekerd tot een bepaalde waarde. Deze waarde verschilt per verzekeraar.

Nee, de dekking van de motorverzekering geldt alleen in landen die op de groene kaart staan. Deze groene kaart ontvangt u na het afsluiten van de verzekering.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01