Motorverzekering vergelijken

Uw motor verzekeren is verplicht. Hieronder kunt u de motorverzekering vergelijken via onze top 5 verzekeraars. Bent u op zoek naar een goedkope motorverzekering, kies dan voor de verzekeraar die als eerste getoond wordt. U kunt uw motor verzekering direct online afsluiten.

Motorverzekering vergelijken

Motorverzekering vergelijken via Totaalbesparen.com

Een motorverzekering vergelijken via onze vergelijkingstool is erg makkelijk. U kunt dit zowel voor een particuliere motor doen, als voor een zakelijke motorverzekering. Vul uw gegevens in en u weet binnen 1 minuut met welke verzekering u uw motor verzekeren kunt. U kunt de verzekering voor uw motor vervolgens op de website van de verzekeraar afsluiten. U ontvangt na het afsluiten direct een bevestigingsmail.

  [inhoudsopgave]


Goedkoopste motorverzekering bovenaan

De goedkoopste motorverzekering ziet u als eerst. Let erop dat de getoonde prijzen richtprijzen zijn. Om de vraag te beantwoorden wat kost een motorverzekering, kunt u het best zelf een vergelijking maken. Wat u exact betaalt voor de verzekering motor, kunt u terecht bij de website van de verzekeraar zelf. Wij raden u aan om niet alleen naar de premie te kijken. Een goedkope motorverzekering is niet altijd de beste motorverzekering. Als deze verzekering niet dekt wat u wilt, dan kunt u beter voor een andere verzekering kiezen, ondanks dat u daar meer premie voor betaalt.

Maak een vergelijking

Geef aan welke dekking u wilt, hoeveel schadevrije jaren u heeft en hoeveel kilometers u per jaar gaat maken.

Resultaat

Bekijk uw resultaat. De getoonde prijzen zijn richtprijzen. Ga naar de website van de aanbieder voor de echte berekening.

Maak een keuze

Heeft u bij de verschillende aanbieders rondgekeken? Dan is het tijd om een keuze te gaan maken. Maak de juiste keuze.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Motorverzekering vergelijken 2021

Motor verzekeren, met welke dekking?

Motor verzekerenNet als bij een autoverzekering, kunt u bij een motorverzekering kiezen uit verschillende dekkingen. De goedkoopste dekking is de Wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA). Daarna is er een WA beperkt casco dekking en tot slot de duurste, is de WA volledig casso dekking (Allrisk). Voor welke dekking u kiest, is vooral afhankelijk van de waarde van uw motor.

WA dekking

De WA dekking is de goedkoopste dekking. U bent wettelijk verplicht om tenminste een wa motorverzekering af te sluiten wanneer u in bezit bent van een motor. Met deze dekking worden de kosten vergoed, die door uw schuld worden veroorzaakt bij een tegenpartij. Met deze dekking kunt u dus veilig de weg op, maar bent u niet verzekerd tegen diefstal van de motor of tegen schade aan uw eigen motor.

WA beperkt casco dekking

Met een WA beperkt cascodekking bent u net als met een WA verzekering verzekerd tegen schade die u toebrengt aan het bezit van een ander. Daarnaast vergoedt deze dekking ook schade ten gevolge van diefstal of een poging daartoe. De beperkte casco dekking is niet veel duurder dan de WA dekking. Woont u in een buurt waar veel gestolen wordt? Dan is het afsluiten van een beperkte casco dekking het overwegen waard.

Motorverzekering vergelijken

WA volledig casco dekking (allrisk motorverzekering)

De volledige casco dekking vergoedt schade veroorzaakt aan het bezit van anderen, diefstal en ook schade die door uw eigen fout veroorzaakt is. Let er wel op dat de premie voor een all risk motorverzekering een stuk hoger ligt dan bij de WA en beperkte casco dekkingen. De Allrisk dekking is vooral voor personen die in bezit zijn van een (nieuwe) motor met een hoge dagwaarde. Daarnaast is het handig te weten dat u schadevrije jaren verliest wanneer u een beroep doet op het vergoeden van schade door de verzekeraar. Hierdoor is het claimen van kleine schades niet erg interessant. U gaat dan immers meer premie betalen en bent daarmee al snel duurder uit dan wanneer u de kleine schade zelf betaald.

Aanvullende dekkingen motorverzekering

Zodra u een motorverzekering berekenen gaat, zult u zien dat u ook een aantal aanvullende dekkingen kunt afsluiten. Zo is er een
 • Ongevallen opzittendenverzekering; deze dekking keert een vast bedrag uit aan de bestuurder of de opzittende bij een ongeval.
 • Rechstbijstandverzekering; bij schade aan uw motor biedt deze dekking juridische hulp.
 • Schadeverzekering voor opzittenden; deze verzekering dekt de schade na een motorongeluk van de berijder en de opzittende. Het gaat niet om een vast bedrag, maar om de geleden schade. Denk aan schade aan kleding, medische kosten, inkomstenderving of zelfs kosten voor de uitvaart.
U kunt deze aanvullende dekkingen meenemen zodra u de motorverzekering vergelijken gaat.

Motor direct verzekeren

Wilt u direct uw motor verzekeren? Bijvoorbeeld omdat de motor overschrijven net geregeld is? Dat kan. Nadat u uw motorverzekering hebt vergeleken op onze website kunt u direct uw motor verzekeren bij de verzekeraar die voor u als beste uit de vergelijking is gekomen. Hieronder vindt u de gegevens die u nodig heeft om uw motor direct te kunnen verzekeren.

 • kenteken
 • geboortedatum
 • postcode
 • schadevrije jaren
 • een inschatting van het aantal kilometers dat u per jaar met de motor gaat rijden
 • gewenste dekking
 • aanvullende dekkingen

Motorverzekering afsluiten

Wanneer u de motorverzekering heeft gevonden die het best bij u past, kunt u deze direct online afsluiten. Vaak duurt de activering van de motorverzekering niet meer dan 48 uur. Heeft u echter per direct een motorverzekering nodig omdat u bijvoorbeeld net een motor heeft aangeschaft en hiermee direct de weg op wil? Dan dient u de motorverzekering telefonisch af te sluiten. Ook dat is echter geen garantie dat u direct geaccepteerd wordt. Zeker wanneer u bij een nieuwe verzekeraar aanklopt, is deze kans kleiner. In dit geval raden wij u aan de motorverzekering telefonisch af te sluiten bij uw huidige verzekeraar. Desnoods kunt u ervoor kiezen een tijdelijke verzekering af te sluiten. U kunt daarvoor een eendagskenteken aanvragen bij bijvoorbeeld het RDW.

Motorverzekeraars

Hieronder vindt u een overzicht met alle motorverzekeraars.

Motorverzekering vergelijken Consumentenbond

Waarschijnlijk kent u de Consumentenbond wel. Deze vereniging komt op voor de belangen voor u als consument. Zo vindt u er informatie en stellingen over allerlei onderwerpen. Bij de Consumentenbond kunt u geen motorverzekering vergelijken. Andere verzekeringen vindt u er wel, maar motorverzekeringen vergelijken bij de Consumentenbond kan niet. Dat kan bij ons gelukkig wel! Via onze vergelijker vindt u snel een motorverzekering die bij uw wensen aansluit.

Andere handige tweewielerverzekeringen vergelijken

Via onze website kunt u niet alleen motorverzekeringen vergelijken. Hieronder vindt u een opsomming van de andere tweewielers die u via ons kunt vergelijken.Vergelijk motorverzekeringen

Veelgestelde vragen

Wanneer u een motorverzekering wilt afsluiten heeft u naast uw persoonsgegevens de meldcode van uw motor nodig. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het frame nummer.

Wanneer je kiest voor een allrisk motorverzekering zijn ook je kleding en helm meeverzekerd tot een bepaalde waarde. Deze waarde verschilt per verzekeraar.

Nee, de dekking van de motorverzekering geldt alleen in landen die op de groene kaart staan. Deze groene kaart ontvangt u na het afsluiten van de verzekering.

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap