Oldtimer verzekering motor

Als motorliefhebber vindt u het belangrijk om uw motor goed te verzekeren. Zeker als u een klassieker in uw bezit heeft. Met een oldtimer verzekering motor regelt u dit in een paar stappen en zorgt u ervoor dat u goed verzekerd de weg op gaat.

Motorverzekering vergelijken

Oldtimerverzekering motor vergelijken

Oldtimerverzekering motor vergelijken

Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) is iedere motor eigenaar verplicht om minimaal een WA motorverzekering af te sluiten. Zonder deze verzekering mag u niet de weg op. En dit geldt ook voor oldtimers. De WA verzekering biedt dekking wanneer u schade veroorzaakt aan een ander. De schade van de tegenpartij wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar waardoor u niet zelf voor alle kosten opdraait. Naast deze WA motorverzekering kunt u uw oldtimer aanvullend verzekeren. Bij de meeste verzekeraars heeft u de keuze uit: Een WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco (Allrisk) verzekering. Voordat u een oldtimer verzekering motor afsluit, raden wij u aan om te vergelijken. Hierdoor ziet u direct welke opties u heeft en hoe hoog de premie is. Een oldtimerverzekering motor vergelijken geeft u de mogelijkheid om te bepalen welke oldtimer motorverzekering het beste bij uw wensen en eisen past.

    [inhoudsopgave]

Waarom een oldtimer motorverzekering?


Elk motorrijtuig dat de weg op gaat, moet volgens de wet verzekerd zijn. Maakt u regelmatig ritjes op uw oldtimer motor? Dan bent u verplicht om een motorverzekering oldtimer af te sluiten. Maar dat is niet de enige reden. Als echte motorliefhebber bent u uiteraard zuinig op uw motor. Ook al rijdt u nog zo voorzichtig, uw klassieker kan altijd schade oplopen of een ongeval veroorzaken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. De kosten om de schade aan uw eigen motor of aan een derde te herstellen, kunnen al snel hoog in de papieren oplopen. Niet iedereen kan dit zomaar betalen. Een oldtimer verzekering motor biedt dan uitkomst.

Wanneer een verzekering oldtimer motor?


Om een motorverzekering oldtimer te kunnen afsluiten, moet uw motor aan een aantal eisen voldoen. De keuze voor een ‘gewone’ motorverzekering of een oldtimer motorverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zetten wij graag voor u op een rijtje. U kunt een verzekering oldtimer motor afsluiten als uw motor:
  • 20 jaar of ouder is
  • Een huidige waarde benaderbaar aan de oorspronkelijke waarde heeft
  • Hobbymatig wordt gebruikt
  • Maximaal 10.000 km per jaar rijdt
  • U naast uw oldtimer een auto / motor heeft voor dagelijkse gebruik

Voldoet uw motor aan bovenstaande eisen? Dan kunt u een oldtimer motorverzekering afsluiten. Is dit niet het geval? U kiest er dan voor om een gewone motorverzekering af te sluiten.

Opties motor oldtimer verzekering


Valt uw motor onder de categorie oldtimer? Dan kunt u een verzekering oldtimer motor afsluiten. Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen voor een WA verzekering, een WA beperkt casco of een Allrisk oldtimer motorverzekering. Welke van deze drie verzekeringen het beste is, hangt van uw eigen wensen en eisen af. Een WA verzekering biedt alleen dekking als u met uw motor schade aan derden veroorzaakt. Schade aan uw eigen klassieker wordt dan niet gedekt. De WA met beperkt casco verzekering is een iets uitgebreidere motor oldtimer verzekering. Naast de WA dekking bent u met deze verzekering namelijk ook verzekert tegen schade aan uw eigen motor door onder andere brand, explosie, diefstal, bliksem en storm. Wilt u de meest complete verzekering? Dan is er de All risk motorverzekering oldtimer. Deze motorverzekering geeft de meest uitgebreide dekking en biedt onder andere dekking bij schade door uw eigen schuld. De voorwaarden per verzekering verschillen per verzekeraar. Ook kan er een groot verschil in kosten zijn.


De goedkoopste oldtimer motorverzekering


Bent u op zoek naar de goedkoopste oldtimer motorverzekering? Dan raden wij aan een oldtimerverzekering motor vergelijken. Er zijn veel verzekeraars die een verzekering oldtimer motor aanbieden. Hierdoor lopen de premies en voorwaarden sterk uiteen. Via onze vergelijker krijgt u een duidelijk beeld welke opties er zijn en welke verzekering oldtimer motor het beste voor u is. Let er op dat u niet alleen naar de kosten kijkt. De goedkoopste oldtimerverzekering is niet altijd de beste keuze voor u. Een lagere premie gaat vaak gepaard met een hoog eigen risico en aanvullende voorwaarden. Maar de duurste motor oldtimer verzekering komt niet altijd als beste motorverzekering uit de bus. Kijk daarom altijd zowel naar de premie als naar de polisvoorwaarden. Sluit de oldtimer verzekering motor perfect bij uw wensen aan? Dan heeft u de beste oldtimer motorverzekering gevonden.

Direct vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01