Zakelijke motorverzekering

Vergelijk alle zakelijke motorverzekeringen via onze handige vergelijkingstool en u weet binnen 1 minuut welke verzekeraar de goedkoopste is.

Wat is een zakelijke motorverzekering?

Bent u een zakelijk motorrijder? Ook dan bent u verplicht om uw motor te verzekeren. Een motorverzekering zakelijk is in de praktijk niets anders dan een particuliere motorverzekering. Toch is er een belangrijk voordeel. Met een zakelijke verzekering hoeft u geen btw te betalen, waardoor de kosten een stuk lager uitvallen. Let erop dat u de motor overschrijven moet. Lees hier alles over een kenteken op naam zetten van een rechtspersoon.

zakelijke motorverzekering

Zakelijke motorverzekering vergelijken

Uw motor zakelijk verzekeren? In Nederland zijn er verschillend opties. U wilt natuurlijk de beste verzekering tegen zo laag mogelijke kosten. Om te zien welke opties u heeft, is het slim om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken ziet u direct de verschillen in kosten. Maar let er op dat u niet alleen naar de kosten kijkt. De goedkoopste verzekering biedt meestal de minste dekking en het hoogte eigen risico. Hierdoor kan het voorkomen dat u alsnog veel kosten moet maken wanneer u een schadeclaim indient. Het is van belang om een verzekering te kiezen die voldoende dekking biedt.

Een zakelijke motorverzekering vergelijken doet u daarom op basis van:

 • De gewenste dekking
 • De hoogte van het eigen risico
 • De premie
 • De schadeafhandeling
 • De polisvoorwaarden

Kosten zakelijke motorverzekering

De premie van een zakelijke motorverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u de verschillende verzekeringen vergelijken? Dan vult u onderstaande gegevens in:

 • Het kenteken van de motor
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats (postcode + huisnummer)
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • Eventuele aanvullende dekkingen
 • Een inschatting van het aantal zakelijke kilometers per jaar

Op basis van deze gegevens worden de kosten van de zakelijke motorverzekering berekend. De goedkoopste motorverzekering staat in onze vergelijker altijd bovenaan. Maar kijk ook goed naar de voorwaarden en schadeafhandeling. Ziet u een verzekering die aan uw wensen en eisen voldoet? Dan kunt u deze direct online afsluiten. U vult het aanvraagformulier in en de verzekeraar zal u op de hoogte houden.

motorverzekering zakelijk

Hoe kies is een motorverzekering zakelijk?

In Nederland moet u minimaal een wa motorverzekering afsluiten. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met de WA verzekering bent u – net zoals met de WA autoverzekering – verzekerd tegen kosten wanneer u schade veroorzaakt aan derden. Denk hierbij aan letselschade en schade aan bezittingen van een ander. Daarnaast kunt u uw zakelijke motor aanvullend verzekeren. Een zakelijke motorverzekering afsluiten? Dan heeft u de keuze uit:

 • WA dekking
 • WA beperkt casco dekking
 • WA volledig casco dekking (Allrisk motorverzekering zakelijk)

De WA dekking

De WA dekking is de goedkoopste optie van de drie. Maar biedt dan ook de minste dekking. Bent u in het bezit van een motor? Dan bent u verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Voordat u de weg op gaat, moet u verzekerd zijn tegen schade aan derden. Het kan namelijk maar zo zijn dat u met uw zakelijke motor een ongeluk veroorzaakt. Ontstaat er letselschade aan een ander persoon door uw schuld? Of worden bezittingen van een derde beschadigd? Dan worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

WA beperkt casco

Wilt u ook verzekerd zijn tegen diefstal? Dan is WA beperkt casco de beste optie. Deze verzekering biedt – net als de WA verzekering – dekking tegen schade aan derden. Maar aanvullend hierop bent u ook verzekerd tegen diefstal of een poging daartoe. Bovendien bent u met deze verzekering ook verzekerd tegen schade aan uw eigen motor door bijvoorbeeld brand en storm. De WA beperkt casco verzekering is meestal niet veel duurder dan de WA verzekering, maar biedt wel meer dekking.

Allrisk dekking (WA volledig casco)

Dit is de meest complete verzekering. De WA volledig casco – oftewel allrisk verzekering – biedt de meeste dekking, maar is daarom ook de duurste optie. Naast de dekking tegen schade aan derden, schade aan uw eigen voertuig en diefstal, bent u met deze verzekering ook verzekerd tegen schade door uw eigen schuld. Deze verzekering wordt het meest afgesloten door mensen die een nieuwe motor hebben met een hoge dagwaarde.

Andere handige pagina's