Racefiets verzekeren

Wanneer u in het bezit bent van een dure racefiets, dan bent u daar vast en zeker aan verknocht. Het is dan ook erg vervelend als uw fiets wordt gestolen of beschadigd raakt. Uw racefiets verzekeren is dan een goed idee. Hieronder vindt u snel de goedkoopste racefietsverzekering.

 1. [inhoudsopgave]

Waarom mijn racefiets verzekeren?

Als u een racefiets hebt, dan wilt u daar vast en zeker vaak mee op pad. In de lente en zomer zien we steeds meer racefietsen op de weg. Het is erg populair. Een racefiets is wel echt iets anders dan een gewone fiets en iedere wielrenner is dan ook wel eens onderuit gegaan. Een racefiets verzekeren is daarom erg verstandig. Met een racefietsverzekering bent u gedekt tegen:

 • Diefstal
 • Schade
 • Ongevallen
 • Aanvullende dekkingen

En omdat er in Nederland ieder jaar veel fietsen worden gestolen is een verzekering geen overbodige luxe. Heeft u ook een mountainbike of misschien een bakfiets? Bekijk dan ook eens de MTB verzekering of de verzekering bakfiets. Zo gaat u altijd goed verzekerd de weg op.

Racefietsverzekering vergelijken

Met een speciale racefietsverzekering bent u verzekerd tegen de hoge kosten die kunnen ontstaan door schade en diefstal. Wanneer u uw racefiets wilt verzekeren, dan is een gewone fietsverzekering niet voldoende. Dit komt omdat racefietsen relatief dure fietsen zijn. Een racefiets bestaat uit dure onderdelen, zoals het frame van carbon. Bovendien moeten de onderdelen van een racefiets vaak vervangen worden. Hierdoor is het onderhoud van een racefiets een stuk prijziger dan die van een gewone fiets. Wanneer u op zoek bent naar een verzekering voor uw racefiets, dan komt u er al snel achter dat een racefietsverzekering een stuk duurder is dan een ‘normale’ fietsverzekering. Door de hoge aanschafprijs en onderhoudskosten van een racefiets is het zeker aan te raden om een racefiets verzekering af te sluiten Een racefietsverzekering vergelijken? Dat is altijd een goed idee. Met een vergelijking kunt u makkelijk alle kosten en voorwaarden tegen elkaar afwegen. Op deze manier vindt u de beste verzekering die bij uw persoonlijke situatie past.

Racefiets verzekeren: Waar let ik op?

Wanneer u een verzekering wilt afsluiten, dan is het belangrijk om op verschillende zaken te letten. Bij het vergelijken kijkt u namelijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar alle polisvoorwaarden. De goedkoopste racefietsverzekering is bijvoorbeeld vaak een verzekering met de minste dekking. Maar dat betekent niet dat de duurste verzekering ook de beste racefietsverzekering is. In veel gevallen kan een goedkope verzekering heel goed zijn, terwijl een hele dure verzekering niet per se als beste uit de test komt. Bij het vergelijken van de verschillende aanbieders let u op:

 • Maandelijkse premie
 • Eigen risico
 • Dekking van de verzekering
 • Schadeafhandeling
 • Aanvullende voorwaarden
racefiets verzekeren

Dekkingen racefietsverzekering

Bij het vergelijken van de verschillende fietsverzekeringen komt u er al snel achter dat er diverse opties zijn. Bovendien kunt u op diverse manieren een verzekering afsluiten. U kunt bijvoorbeeld direct na aanschaf van een nieuwe racefiets een verzekering afsluiten in de fietswinkel. Maar er zijn ook tal van verzekeraars online te vinden. Welke racefietsverzekering u nodig heeft, hangt af van de dekking van de verzekering. Het is dus belangrijk om van te voren te bedenken waar u uw racefiets tegen wilt verzekeren. Met een volledig casco verzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen:

 • Schade door vallen en brand
 • Schade door een aanrijding
 • Schade door diefstal

U kunt er ook voor kiezen om uw fiets alleen de verzekeren tegen diefstal. Dit is de goedkoopste racefietsverzekering. Bovendien is het van belang om te kijken in welke gevallen u wel of geen eigen risico betaalt.

Aanvullende dekkingen racefietsverzekering

Met een standaard racefietsverzekering bent u verzekerd tegen schade door een ongeval en de kosten die ontstaan door diefstal. Daarnaast kun u bij veel verzekeraars uw racefiets aanvullend verzekeren. U breidt als het ware de basisverzekering uit met aanvullende modules. Het is aan u de keuze of u dit wel of niet wilt. Dit hangt helemaal van uw persoonlijke situatie af. Heeft u bijvoorbeeld een tweedehands racefiets waar u af en toe op zondagochtend op fiets? Of bent u een fanatieke wielrenner die zodra het kan de geliefde tweewieler uit de garage pakt? U kunt zelf het beste inschatten welke dekking wel of niet bij uw past. Met een aanvullende verzekering kunt u uw racefiets verzekeren tegen:

 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand
 • Dekking van de accessoires

Voorwaarde diefstal dekking

Met een standaard fietsverzekering bent u verzekerd tegen diefstal. Echter, de meeste verzekeraars stellen hier voorwaarden aan. Dit betekent dat u als verzekerde aan bepaalde eisen moet hebben voldaan voordat de verzekeraars de vergoeding uitkeren. In de meeste gevallen gaat het om het gebruik van een goed slot. De verzekeraar stelt de voorwaarde dat een racefiets op slot moet worden gezet met een ART goedgekeurd slot. Hierbij wordt er vaak nog een onderscheid gemaakt tussen de verschillende type ART sloten. Het is dus belangrijk om erachter te komen welk type slot uw verzekering vereist. Over het algemeen geldt deze ART regeling voor alle racefietsverzekeringen.

goedkoopste racefietsverzekering

Wat valt niet onder een racefietsverzekering?

Bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen is het uiteraard ook van belang om te weten waar u uw racefiets niet tegen kunt verzekeren. Zoals bij alle voorwaarden, zitten er ook bij de verzekeraars allerlei kleine lettertjes verstopt in de polisvoorwaarden. Het is daarom altijd aan te raden om vooraf alle voorwaarden goed door te lezen. Over het algemeen, maar dit kan per verzekeraar verschillen, dekt een racefietsverzekering niet:

 • Racefietsen die voor wedstijden worden gebruikt vallen niet onder de racefietsverzekering
 • Kosten en schade door ‘normale’ slijtage, zoals roest en verkleuring, worden niet gedekt

De voordelen van een racefietsverzekering

Ongelukken zitten altijd in een klein hoekje. Met een racefiets worden er vaak hoge snelheden bereikt. En het is dan niet ondenkbaar dat er een valpartij ontstaat. Wanneer u met een groep wielrenners fiets kan het maar zo voorkomen dat de hele groep ten val komt. Bovendien kunt u een ongeluk krijgen met een andere weggebruiker. Omdat dit soort ongelukken geregeld voorkomen, is er de speciale racefietsverzekering ontwikkeld. Door de dekkingen tegen schade, pech en ongevallen bent u verzekerd tegen de torenhoge kosten die kunnen ontstaan bij een ongeluk of botsing. Bovendien is een dure racefiets een aantrekkelijk object voor fietsdieven. Een diefstal ligt dan ook op de loer. Dankzij een verzekering racefiets dekt u uzelf tegen deze risico’s. Met een fietsverzekering racefiets bent u zeker van een aantal grote voordelen, namelijk:

 • U bent standaard verzekerd tegen diefstal (racefiets polis: voorwaarde is vaak dat de fiets met een goedgekeurd slot vast moest staan)
 • Schade door een ongeval wordt gedekt
 • U kunt de fietsaccessoires meeverzekeren. Zoals uw helm en fietsschoenen
 • Niet alleen dure, nieuwe racefiets zijn te verzekeren. U kunt ook uw tweedehands racefiets tegen het aankoopbedrag verzekeren
 • Met een wereldwijde dekking bent u zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd

Maandelijkse premie racefiets verzekeren

Bent u op zoek naar de goedkoopste racefietsverzekering? Wij raden altijd aan om niet klakkeloos te kiezen voor de laagste premie. Er zit vaak veel verschil in de hoogte van de premie tussen de verschillende verzekeraars. Maar dit betekent zeker niet dat de goedkoopste ook de beste racefietsverzekering is. Het is altijd belangrijk om de verschillende polisvoorwaarden goed door te nemen. De premie van een verzekering is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste heeft de staat van uw racefiets invloed op de hoogte van de maandelijkse premie. Over het algemeen geldt: hoe hoger de waarde van uw racefiets, hoe hoger de premie van uw verzekering zal zijn. Wanneer een dure fiets vervangen of gerepareerd moet worden, dan kost dat uiteraard meer dan een goedkope fiets. Daarnaast is uw woonplek belangrijk. In grote steden is de kans op een diefstal bijvoorbeeld erg groot. De verzekeraar kijkt daarom altijd naar uw postcode. Op deze manier valt u in een bepaalde regio. Deze regio heeft invloed op de hoogte van de premie. Sommige verzekeraars kijken ook naar uw leeftijd. Dit is niet altijd het geval. Als laatste hangt de premie natuurlijk af van de dekking van de verzekering. Hoe uitgebreider de dekking is, hoe meer premie u zult betalen. Een basisverzekering die alleen diefstal dekt, zal daarom de goedkoopste racefietsverzekering zijn.

Racefiets verzekering bij aanrijding

Door de hoge snelheden waarmee een racefietser door de straten gaat, kan het maar zo gebeuren dat er een aanrijding plaatsvindt. U als racefietser kan iemand per ongeluk aanrijden. Of u wordt zelf aangereden door een andere weggebruiker. Het is dan belangrijk om goed verzekerd te gaan. De kosten die gepaard gaan met een ongeval kunnen namelijk flink oplopen. Dankzij een goede verzekering draait u niet zelf volledig voor deze kosten op. Het is belangrijk om te weten dat een standaard racefiets verzekering geen dekking biedt tegen ongevallen. Een basis fietsverzekering dekt namelijk alleen diefstal. Wilt u uzelf ook verzekeren tegen ongevallen? Dan is het nodig om een aanvullende racefietsverzekering af te sluiten. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om een ongevallenverzekering af te sluiten waarmee ze gedekt zijn bij ongevallen.

Verzekering racefiets buitenland

Gaat u regelmatig met uw fiets op vakantie? Houdt u er vanaf om met uw racefiets door de bergen te fietsen? Dan is het belangrijk dat u ook in het buitenland verzekerd bent. Veel verzekeraars maken een onderscheid tussen:

 • Alleen dekking in Nederland
 • Wereldwijde dekking

Het is dan ook van belang om van te voren goed te lezen waar en wanneer u verzekerd bent. Een standaard fietsverzekering biedt in veel gevallen geen wereldwijde dekking. Daarom moet u zich aanvullend verzekeren. Voordat u een racefietsverzekering afsluit, let u erop of u alleen in Nederland of ook in he buitenland verzekerd bent.

Racefiets verzekeren via Totaalbesparen.com

Wilt u een racefiets verzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier vindt u de beste racefietsverzekering. Vergelijken doet u bij Totaalbesparen.com. Via onze eenvoudige vergelijkingsmodule ziet u in een oogopslag alle verzekeraars met bijbehorende fietsverzekering. Door te vergelijken kunt u enorm op de kosten besparen. Let er wel op dat u alle voorwaarden goed doorleest. Dan komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. De vergelijking bij Totaalbesparen.com is 100% eerlijk. Dit komt omdat wij alle aanbieders op onze site vermelden. Ongeacht of wij hier een vergoeding voor krijgen.

Veelgestelde vragen

U kunt uw racefiets verzekeren door de zogenaamde racefietsverzekering. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor racefietsen. Omdat een racefiets een stuk duurder is dan een gewone fiets, biedt een gewone fietsverzekering meestal onvoldoende dekking. Bovendien heeft een racefiets dure onderdelen die vaak vervangen moeten worden. Met een speciale racefietsverzekering weet u zeker dat uw racefiets voldoende verzekerd is

Nee. Als u uw racefiets wilt verzekeren, dan is het nodig om een speciale racefietsverzekering af te sluiten. Een normale fietsverzekering biedt onvoldoende dekking. In sommige gevallen kunt u wel een normale fietsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Dit verschilt per verzekeraar.

Met een basisverzekering racefiets bent u alleen verzekerd tegen diefstal. Met aanvullende dekkingen kunt u uw racefiets aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld ongevallen, schade en pechhulp. Een allrisk verzekering is de meest complete verzekering. De polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar. Het is daarom altijd aan te raden om alle voorwaarden goed door te spitten voordat u een verzekering afsluit.

Dat verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars keren in natura uit en anderen in geld. Voordat u een racefietsverzekering afsluit, is het belangrijk dat u de schadeafhandeling per verzekeraar heeft vergeleken. Bij schadeafhandeling in natura krijgt u bijvoorbeeld een vervangende fiets. Sommige mensen vinden dat niet prettig omdat het kan voorkomen dat u een fiets van mindere waarde krijgt. Wilt u een uitkering in de vorm van geld? Dan is het van belang dat u een verzekeraar kiest de vergoeding in de vorm van geld uitkeert.

Ja. Elke verzekeraar heeft zijn eigen polisvoorwaarden. Deze voorwaarden beschrijven precies wat de voorwaarden zijn wanneer u aanspraak wilt maken op uw racefietsverzekering. Een voorwaarde bij diefstal is bijvoorbeeld dat uw racefiets op slot moet staan met een ART goedgekeurd slot. Stond uw fiets met een ander slot vast? Dan is de kans groot dat u niks uitgekeerd krijgt. Voordat u een verzekering afsluit is het dan ook erg belangrijk om alle voorwaarden goed door te nemen. Houd er rekening mee dat de voorwaarden per verzekeraar verschillen.

De kosten van de racefietsverzekering verschillen. De maandelijkse premie die u betaalt hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de waarde van uw racefiets, uw postcode en leeftijd een rol. Daarnaast hangen de kosten van de verzekering af van de dekking. Hoe uitgebreider de dekking is, hoe hoger de premie zal zijn. Kiest u voor een standaard verzekering? Dan bent u alleen verzekerd tegen diefstal, maar zijn de kosten ook erg laag. Wilt u aanvullende dekking en kiest u daarom voor een complete verzekering? Dan bent u uitgebreid verzekerd, maar hierdoor zullen de kosten ook hoger zijn. Bovendien moet u altijd rekening houden met het eigen risico. Dit is het bedrag dat u per schadeclaim uit eigen portemonnee moet betalen. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar.

Nee. U bent niet verplicht om uw racefiets te verzekeren. Het is echter wel aan te raden. Met een standaardverzekering bent u al gedekt tegen diefstal. Met de aanvullende verzekering kunt u uw racefiets aanvullend verzekeren.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01