Racefiets verzekeren

Wanneer u in het bezit bent van een dure racefiets, dan bent u daar vast en zeker aan verknocht. Het is dan ook erg vervelend als uw racefiets wordt gestolen of beschadigd raakt. Uw racefiets verzekeren is dan een goed idee. Bij ons vindt u snel een goede en goedkope racefietsverzekering.

Waarom mijn racefiets verzekeren?

Als u een racefiets hebt, dan wilt u daar vaak mee op pad. In de lente en zomer zien we steeds meer racefietsen op de weg. Een racefiets is wel echt iets anders dan een gewone fiets en iedere wielrenner is dan ook wel eens onderuit gegaan. Een racefiets verzekeren is daarom erg verstandig. Hiermee bent u verzekerd tegen de hoge kosten die kunnen ontstaan door schade en diefstal. En omdat er in Nederland ieder jaar veel fietsen worden gestolen is een verzekering geen overbodige luxe.  Wanneer u uw racefiets wilt verzekeren, dan is een gewone fietsverzekering niet voldoende. Dit komt omdat racefietsen relatief dure fietsen zijn. Een racefiets bestaat uit dure onderdelen, zoals het frame van carbon. Bovendien moeten de onderdelen van een racefiets vaak vervangen worden. Hierdoor is het onderhoud van een racefiets een stuk prijziger dan die van een gewone fiets.

Heeft u ook een mountainbike of misschien een bakfiets? Bekijk dan ook eens de MTB verzekering of de verzekering bakfiets. Zo gaat u altijd goed verzekerd de weg op.

Racefietsverzekering vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een verzekering voor uw racefiets, dan komt u er al snel achter dat een racefietsverzekering een stuk duurder is dan een ‘normale’ fietsverzekering. Door de hoge aanschafprijs en onderhoudskosten van een racefiets is het zeker aan te raden om een racefiets verzekering af te sluiten. Door deze te vergelijken ziet u snel wat u betaalt en voorkomt u dat u teveel betaalt. Vul de gegevens van uw fiets in en leg direct alle verzekeraars naaste elkaar.

Racefiets verzekeren: Waar let ik op?

Let bij het vergelijken niet alleen naar de kosten, maar ook naar de voorwaarden. De goedkoopste racefietsverzekering is bijvoorbeeld vaak een verzekering met de minste dekking. Maar dat betekent niet dat de duurste verzekering ook de beste racefietsverzekering is. Bij het vergelijken van de verschillende aanbieders let u op de premie, het eigen risico, de dekking, de voorwaarden en de schadeafhandeling.

Dekking racefietsverzekering

Bedenk vooraf goed waartegen u gedekt wilt zijn. Met een volledig casco verzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen:

 • Schade door vallen en brand
 • Schade door een aanrijding
 • Schade door diefstal

U kunt er ook voor kiezen om uw fiets alleen de verzekeren tegen diefstal. Dit is de goedkoopste racefietsverzekering. Bovendien is het van belang om te kijken in welke gevallen u wel of geen eigen risico betaalt.

racefiets verzekeren

Aanvullende dekkingen racefietsverzekering

Met een standaard racefietsverzekering bent u verzekerd tegen schade door een ongeval en de kosten die ontstaan door diefstal. Daarnaast kun u bij veel verzekeraars uw racefiets aanvullend verzekeren. Met een aanvullende verzekering kunt u uw racefiets verzekeren tegen:

 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand
 • Dekking van de accessoires

Voorwaarden diefstal dekking

Let erop dat de verzekeraar wel regels hanteert. Zo moet een racefiets goed afgesloten zijn. De verzekeraar stelt de voorwaarde dat een racefiets op slot moet worden gezet met een ART goedgekeurd slot. Hierbij wordt er vaak nog een onderscheid gemaakt tussen de verschillende type ART sloten. Het is dus belangrijk om erachter te komen welk type slot uw verzekering vereist. Over het algemeen geldt deze ART regeling voor alle racefietsverzekeringen.

Wat valt niet onder een racefietsverzekering?

Bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen is het uiteraard ook van belang om te weten waar u uw racefiets niet tegen kunt verzekeren. Zoals bij alle voorwaarden, zitten er ook bij de verzekeraars allerlei kleine lettertjes verstopt in de polisvoorwaarden. Het is daarom altijd aan te raden om vooraf alle voorwaarden goed door te lezen. Over het algemeen, maar dit kan per verzekeraar verschillen, dekt een racefietsverzekering niet:

 • Racefietsen die voor wedstijden worden gebruikt vallen niet onder de racefietsverzekering
 • Kosten en schade door ‘normale’ slijtage, zoals roest en verkleuring, worden niet gedekt

De voordelen van een racefietsverzekering

Ongelukken zitten altijd in een klein hoekje. Met een racefiets worden er vaak hoge snelheden bereikt. En het is dan niet ondenkbaar dat er een valpartij ontstaat. Wanneer u met een groep wielrenners fiets kan het maar zo voorkomen dat de hele groep ten val komt. Bovendien kunt u een ongeluk krijgen met een andere weggebruiker. Omdat dit soort ongelukken geregeld voorkomen, is er de speciale racefietsverzekering ontwikkeld. Door de dekkingen tegen schade, pech en ongevallen bent u verzekerd tegen de torenhoge kosten die kunnen ontstaan bij een ongeluk of botsing. Bovendien is een dure racefiets een aantrekkelijk object voor fietsdieven. Een diefstal ligt dan ook op de loer. Dankzij een verzekering racefiets dekt u uzelf tegen deze risico’s. Met een fietsverzekering racefiets bent u zeker van een aantal grote voordelen, namelijk:

 • U bent standaard verzekerd tegen diefstal (racefiets polis: voorwaarde is vaak dat de fiets met een goedgekeurd slot vast moest staan)
 • Schade door een ongeval wordt gedekt
 • U kunt de fietsaccessoires meeverzekeren. Zoals uw helm en fietsschoenen
 • Niet alleen dure, nieuwe racefiets zijn te verzekeren. U kunt ook uw tweedehands racefiets tegen het aankoopbedrag verzekeren
 • Met een wereldwijde dekking bent u zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd

Verzekering racefiets buitenland

Gaat u regelmatig met uw fiets op vakantie? Houdt u er vanaf om met uw racefiets door de bergen te fietsen? Dan is het belangrijk dat u ook in het buitenland verzekerd bent. Veel verzekeraars maken een onderscheid tussen:

 • Alleen dekking in Nederland
 • Wereldwijde dekking

Het is dan ook van belang om van te voren goed te lezen waar en wanneer u verzekerd bent. Een standaard fietsverzekering biedt in veel gevallen geen wereldwijde dekking. Daarom moet u zich aanvullend verzekeren. Voordat u een racefietsverzekering afsluit, let u erop of u alleen in Nederland of ook in he buitenland verzekerd bent.

Premie racefiets verzekeren

Bent u op zoek naar de goedkoopste racefietsverzekering? Wij raden altijd aan om niet klakkeloos te kiezen voor de laagste premie. Er zit vaak veel verschil in de hoogte van de premie tussen de verschillende verzekeraars. Maar dit betekent zeker niet dat de goedkoopste ook de beste racefietsverzekering is. Het is altijd belangrijk om de verschillende polisvoorwaarden goed door te nemen. De premie van een verzekering is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste heeft de staat van uw racefiets invloed op de hoogte van de maandelijkse premie. Over het algemeen geldt: hoe hoger de waarde van uw racefiets, hoe hoger de premie van uw verzekering zal zijn. Wanneer een dure fiets vervangen of gerepareerd moet worden, dan kost dat uiteraard meer dan een goedkope fiets. Daarnaast is uw woonplek belangrijk. In grote steden is de kans op een diefstal bijvoorbeeld erg groot. De verzekeraar kijkt daarom altijd naar uw postcode. Op deze manier valt u in een bepaalde regio. Deze regio heeft invloed op de hoogte van de premie. Sommige verzekeraars kijken ook naar uw leeftijd. Dit is niet altijd het geval. Als laatste hangt de premie natuurlijk af van de dekking van de verzekering. Hoe uitgebreider de dekking is, hoe meer premie u zult betalen. Een basisverzekering die alleen diefstal dekt, zal daarom de goedkoopste racefietsverzekering zijn.

Racefiets verzekering bij aanrijding

Door de hoge snelheden waarmee een racefietser door de straten gaat, kan het maar zo gebeuren dat er een aanrijding plaatsvindt. U als racefietser kan iemand per ongeluk aanrijden. Of u wordt zelf aangereden door een andere weggebruiker. Het is dan belangrijk om goed verzekerd te gaan. De kosten die gepaard gaan met een ongeval kunnen namelijk flink oplopen. Dankzij een goede verzekering draait u niet zelf volledig voor deze kosten op. Het is belangrijk om te weten dat een standaard racefiets verzekering geen dekking biedt tegen ongevallen. Een basis fietsverzekering dekt namelijk alleen diefstal. Wilt u uzelf ook verzekeren tegen ongevallen? Dan is het nodig om een aanvullende racefietsverzekering af te sluiten. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om een ongevallenverzekering af te sluiten waarmee ze gedekt zijn bij ongevallen.