Reisverzekering

Gaat u op reis en wilt u dat doen met een gerust hart? Dan kunt u ervoor kiezen om een reisverzekering af te sluiten. Met onze vergelijker kunt u de reisverzekeringen met elkaar vergelijken op prijs en dekkingen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is, zoals de naam al zegt, een verzekering die eventuele schade dekt op vakantie. Deze schade kan van alles zijn. Van bagageverlies tot een gipsvlucht, en van een ongeluk in het buitenland tot behandeling in een buitenlandse kliniek. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de annuleringsverzekering. Deze vergoedt financiële schade die u oploopt doordat de vakantie niet door kan gaan. 

Kortlopende reisverzekering

Een reisverzekering kan afgesloten worden in de vorm van een kortlopende of doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering heeft dezelfde looptijd als de duur van de vakantie. Deze reisverzekering gaat in op de dag dat u vertrekt en stopt op de dag waarop u terugkeert. De kortlopende reisverzekering hoeft u niet op te zeggen.

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker op vakantie of gaat u op vakantie voor een langere periode? Dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De doorlopende reisverzekering heeft een bepaalde looptijd, meestal 1 jaar. Gedurende dit jaar bent u verzekerd wanneer u weggaat. De doorlopende reisverzekering kunt u na een jaar maandelijks opzeggen.

Reisverzekering extra dekkingen

De reisverzekering kan uitgebreid worden met verschillende aanvullende verzekeringen, waarvan de populairste zijn de annuleringsverzekering, aanvullende ziektekosten en de ongevallenverzekering voor het buitenland zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende standaard dekkingen zoals Europa dekking of wereld dekking. Ook kunt u een standaard wintersport verzekering afsluiten.

reisverzekering

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt financiële schade die u lijdt ten gevolge van de annulering van uw reis. Wanneer u uw reis annuleert, wordt er vaak een redelijk groot bedrag in rekening gebracht door de maatschappij waar u de reis heeft afgenomen. Met een annuleringsverzekering wordt dit bedrag vergoedt. Daarnaast kunt u zonder annuleringsverzekering de reis vaak alleen annuleren wanneer er sprake is van overmacht. En ook dan betaalt u een percentage aan boetekosten. Met een annuleringsverzekering kunt u de reis ook annuleren om redenen waarbij geen sprake is van overmacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overlijden in de familie.

Andere handige pagina's

Reisverzekering voor wintersport of extreme sporten

Voor wintersport en andere extreme sporten, dient u een aparte aanvullende verzekering af te sluiten. Hierdoor wordt de premie hoger, maar bent u wel verzekerd tegen zo’n beetje alles dat er fout kan gaan op wintersport of tijdens een extreme sport. Let er wel op dat de gipsvlucht valt onder ‘repatriëring’. Met een standaard wintersport verzekering heeft u geen recht op vergoeding van de kosten voor een gipsvlucht. Hiertoe dient u de aanvullende module ‘repatriëring’ in te schakelen. Deze vindt u onder de filters.

Dekking vanuit zorgverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het belangrijk dat u zich niet oververzekerd. Zo kan het zijn dat u al verzekerd bent voor een gipsvlucht via uw zorgverzekering. Ook is de kans aanwezig dat u al een annuleringsverzekering heeft afgesloten bij de aanschaf van de tickets of vakantie, of dat annuleren via de aanbieder altijd kan tegen zeer lage kosten. Voordat u reisverzekeringen gaat vergelijken is het daarom belangrijk eerst voor uzelf duidelijk te hebben waarnaar u op zoek bent en waartegen u al verzekerd bent. Vervolgens kunt u gaan bepalen in welke vorm u een reisverzekering wilt afsluiten.