Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering zorgt ervoor dat u zonder zorgen op reis kunt gaan. Maar wat kost een reisverzekering nu precies? Dat hangt af van het type reisverzekering dat u afsluit.

Reisverzekering vergelijken

Kosten reisverzekering vergelijken

Kosten reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering dekt de kosten als u tijdens een reis schade oploopt, zoals een ongeval of ziekte. Het afsluiten van deze verzekering is niet verplicht, maar vaak wel erg nuttig. Ook tijdens vakantie kunt u ziek worden, uw bagage verliezen of een ongeluk krijgen. Het hebben van een reisverzekering is dan erg fijn. Hierdoor hoeft u niet zelf alle kosten te betalen. Bovendien sluit u voor slechts enkele euro’s per maand al een reisverzekering af. Er zijn veel aanbieders van reisverzekeringen. Maar wat kost een reisverzekering? Omdat een reisverzekering meestal op maat wordt afgesloten, kunnen deze kosten erg verschillen. Vergelijken kan daarom handig zijn. Hierdoor ziet u direct welke opties er zijn en hoe hoog de premie is.

Een reisverzekering vergelijken doet u als volgt:

 • U bepaalt de maximale reisduur
 • U kiest een doorlopende of kortlopende reisverzekering
 • U kiest het dekkingsgebied
 • U verzekert uw bagage wel of niet mee
 • U voegt wel of geen annuleringsverzekering toe
 • U klikt op vergelijken


  [inhoudsopgave]

Heb ik een reisverzekering nodig?


Of u wel of geen reisverzekering afsluit, bepaalt u zelf. Bovendien kunt u de reisverzekering volledig op maat afsluiten. Dit betekent dat u zelf beslist welke zaken u wel of niet verzekert. Er is veel mogelijk. En lang niet alle dekkingen zijn van toepassing op uw situatie. Voordat u een reisverzekering afsluit, bepaalt u welke zaken u belangrijk vindt om te verzekeren. Dit heeft invloed op de kosten reisverzekering. De belangrijkste reden om wél een reisverzekering af te sluiten, is de hulp in noodsituaties. Ongelukken zitten in een klein hoekje en medische kosten kunnen al snel hoog in de papieren lopen. Daarnaast kunt u te maken krijgen met een onverwachte vervroegde terugreis, een langer verblijf door ziekte of een overlijden. Deze gebeurtenissen brengen hoge kosten met zich mee. Een reisverzekering kan dan uitkomst bieden.

Wat zijn de gemiddelde kosten reisverzekering?


Het wel of niet afsluiten van een reisverzekering hangt af van het soort reis dat u maakt en of u bepaalde kosten zelf kunt en wilt betalen. Daarnaast spelen nog een aantal andere factoren mee in de kosten reisverzekering. Gaat u op vakantie en neemt u waardevolle spullen mee? Of gaat u alleen met een rugtas op wereldreis? Vindt u het belangrijk dat bepaalde spullen worden vergoed als deze kwijt raken? Het afsluiten van een reisverzekering beidt daarom veel opties. Net als met de zorgverzekering kies je zelf welke dekking je wilt en welke zaken je wel of niet aanvullend wilt verzekeren. Wat kost een reisverzekering? De kosten reisverzekering lopen per verzekeraar zeer uiteen. Een reisverzekering met werelddekking voor een alleenstaande kost tussen de €4 en €14. Bij het afsluiten van een reisverzekering heeft u de keuze uit:
 • Een doorlopende reisverzekering
 • Een kortlopende reisverzekering
 • Een annuleringsverzekering
 • Verschillende aanvullende dekkingen

Wat kost een doorlopende reisverzekering?


Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door en dekt alle reizen gedurende het jaar. Ook een weekendje weg of een onverwachte reis. U betaalt per maand, kwartaal of jaar een vaste premie. Deze verzekering is voor mensen die regelmatig op vakantie gaan, veel tripjes maken of op reis gaan voor meer dan 30 dagen. Wat kost een doorlopende reisverzekering? Ook dat hangt af van een aantal factoren en verschilt per verzekeraar. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u niet voor elke reis een aparte verzekering hoeft af te sluiten. Gaat u regelmatig op vakantie? Dan zijn de kosten doorlopende reisverzekering meestal lager dan wanneer u steeds een nieuwe kortlopende reisverzekering moet afsluiten.

Wat kost een kortlopende reisverzekering?


Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vooraf vastgestelde begin- en einddatum. Met deze verzekering bent u gedurende uw reisduur verzekerd. Gaat u buiten de ingangsdatum en einddatum op vakantie? Dan is deze reis niet verzekerd en worden kosten niet gedekt. De kortlopende reisverzekering sluit u af voor de periode dat u van huis vertrekt tot aan de terugkomst. Wat kost een kortlopende reisverzekering? Dat hangt af van de maximale reisduur, het dekkingsgebied en eventuele aanvullende dekkingen. Gaat u vaker op reis? Dan is het aan te raden om te kijken of de kosten doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.

Wat kost een annuleringsverzekering?


Een annuleringsverzekering sluit u af als u het risico dat de reis onverwachts niet doorgaat of vroegtijdig moet worden afgebroken wilt dekken. De reden hiervan kan ziekte, het overlijden van een naaste, onvrijwillige werkloosheid of een scheiding zijn. Dankzij een annuleringsverzekering krijgt u dan de reissom geheel of gedeeltelijk vergoed. Of een annuleringsverzekering de premie waard is, moet u voor u zelf nagaan. Hierbij houdt u rekening met de voorwaarden en uitsluitingen van verzekeraar. De kosten van een annuleringsverzekering verschilt per verzekeraar en is daarom zeker het vergelijken waard. Lees hier ook alles over de annuleringsverzekering voor een vliegticket .

Welke aanvullende dekkingen zijn er?


De kosten reisverzekering worden onder andere bepaald door het dekkingsgebied. De dekking houdt in welke zaken wel en niet meeverzekerd worden. Per reisverzekering kunt u zelf bepalen of u wel of geen aanvullende dekkingen nodig heeft. Gaat u bijvoorbeeld op reis buiten Europa? Dan heeft u een reisverzekering werelddekking nodig. Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u bij de meeste verzekeraars kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:
 • Werelddekking of Europadekking
 • Dekking van de bagage
 • Medische kosten aanvullend verzekeren (let op oververzekering zorgverzekering)
 • Autopechhulp en vervangend vervoer (let op oververzekering autoverzekering)
 • Wintersport dekking
 • Dekking bijzondere sporten

Kosten reisverzekering berekenen


Wilt u een reisverzekering afsluiten? Dan wilt u uiteraard niet te veel premie betalen. Door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, komt u er achter welke verzekering de laagste kosten reisverzekering heeft. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Let bij het vergelijken ook goed op de polisvoorwaarden. Hierin leest u precies welke zaken wel en niet vergoed worden. Bovendien worden in de voorwaarden ook de uitsluitingen vermeld. Dit zijn gebeurtenissen waarbij de verzekeraar geen vergoeding uitkeert. Daarnaast is het van belang om te letten op oververzekering. De kans is groot dat uw zorgverzekering ook medische kosten in het buitenland dekt. Daarnaast biedt een aanvullende autoverzekering vaan ook pechhulp in het buitenland. Wat kost een reisverzekering? Dat weet u direct zodra u de verschillende reisverzekeringen vergelijkt op basis van:
 • De premie
 • Het eigen risico
 • Het dekkingsgebied
 • De polisvoorwaarden

Vergelijk hier

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01