Reisverzekering werelddekking

Gaat u op reis buiten Europa? In veel gevallen heeft u dan een reisverzekering werelddekking nodig. Deze verzekering biedt dekking overal ter wereld.

Reisverzekering vergelijken

Waar is mijn reisverzekering geldig?

Waar is mijn reisverzekering geldig?

Wilt u een reisverzekering afsluiten? Dan heeft u de keuze uit drie dekkingsgebieden: Nederlanddekking, Europadekking en Werelddekking. Het dekkingsgebied geeft aan waar de verzekering dekking biedt. Nederlanddekking verzekert reizen binnen de Nederlandse grenzen, Europadekking dekt alle reizen in Europa en werelddekking verzekert alle vakanties overal ter wereld.


Fijn om te weten is dat veel verzekeraars met de Europadekking reisverzekering ook een aantal landen en eilanden buiten Europa dekt. Dit zijn:

 • de Canarische Eilanden
 • Madeira
 • de Azoren
 • alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee – Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije

Gaat u op reis naar een van deze landen? Dan hoeft u bij sommige verzekeraars geen reisverzekering met werelddekking af te sluiten, maar heeft u genoeg aan Europadekking. Voor reizen buiten Europa heeft u daarom niet altijd een reisverzekering wereld nodig. Welke landen onder de Europadekking vallen, verschilt per verzekeraar. Voordat u een reisverzekering afsluit, kijkt u goed op welk gebied de reisverzekering van toepassing is.

  [inhoudsopgave]

Reisverzekering werelddekking vergelijken


Een reisverzekering met werelddekking biedt altijd overal ter wereld dekking. Toch is het aan te raden om te vergelijken. Er zijn tal van aanbieders van reisverzekeringen en de premies lopen sterk uiteen. Door te vergelijken ziet u direct welke opties er zijn en hoeveel u hiervoor betaalt. Sluit u een reisverzekering wereld af? Dan wilt u uiteraard niet te veel betalen. Toch is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Een goedkope reisverzekering biedt misschien onvoldoende dekking of hanteert een hoog eigen risico. Een reisverzekering werelddekking vergelijken doet u daarom op basis van:
 • Het dekkingsgebied
 • De maximale reisduur
 • De hoogte van het eigen risico
 • De maximumvergoeding voor bagage
 • De polisvoorwaarden

Wanneer een verzekering wereldreis afsluiten?


De reisverzekering met werelddekking is van toepassing op iedereen die een reis maakt naar een land dat niet onder Europadekking valt. Wilt u een reisverzekering wereld afsluiten? Dan heeft u de keuze uit een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. De doorlopende reisverzekering werelddekking loopt het hele jaar door en dekt alle reizen die in dit jaar worden gemaakt. Een kortlopende reisverzekering biedt alleen dekking tijdens een bepaalde periode. Er wordt vooraf een ingangs- en einddatum bepaalt. Vakanties buiten deze looptijd zijn dan niet verzekerd. Gaat u bijvoorbeeld op wereldreis? En bent u een groot deel van het jaar op reis? Dan is een doorlopende verzekering wereldreis vaak het voordeligst. Deze doorlopende reisverzekering wereld biedt het hele jaar door dekking overal ter wereld. Handig om te weten is dat het dekkingsgebied van een doorlopende reisverzekering altijd aangepast kan worden. Had u eerst een reisverzekering wereldreis nodig? Maar bent u niet van plan om op korte termijn opnieuw buiten Europa te gaan reizen? Dan kunt u dit aangeven bij uw verzekeraar.

Korte vakanties of een lange wereldreis


De premies van een reisverzekering met werelddekking lopen sterk uiteen. Bij de ene verzekeraar betaalt u €25 per jaar terwijl de andere €120 per jaar in rekening brengt. De premie van de reisverzekering wereld wordt gebaseerd op de samenstelling van de reisverzekering en de hoogte van de maximumvergoeding voor de bagage. Daarnaast kunt u de standaard wereldreis verzekering uitbreiden met allerlei aanvullende dekkingen, zoals wintersport, rechtsbijstand of pechhulp. Er zijn veel opties mogelijk, en lang niet alles is altijd nodig. Een reisverzekering werelddekking wordt daarom op maat afgesloten. U kiest welke dekking u nodig heeft, en de premie wordt op basis hiervan berekent. Een korte vakantie net over de grenzen van Europa vereist bijvoorbeeld een ander soort reisverzekering dan een langdurige wereldreis. Dankzij een reisverzekering werelddekking op maat kunt u de verzekering perfect laten aansluiten op het soort reis dat u gaat maken.

Een goedkope verzekering wereldreis


Gaat u binnenkort op reis? En wilt u goed verzekerd zijn? Dan wilt u waarschijnlijk de beste reisverzekering wereldreis tegen de laagste premie. Toch is de beste wereldreis verzekering niet altijd de verzekering met de minste kosten. Een reisverzekering wereld wordt op maat gemaakt zodat de voorwaarden het beste aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Door onze vergelijker te gebruiken ziet u in één oogopslag welke reisverzekering met werelddekking past bij uw wensen. Wij zetten de goedkoopste verzekering altijd bovenaan. Maar wij raden u aan om niet alleen naar de premie te kijken. De beste reisverzekering werelddekking is de verzekering die perfect aansluit op uw eisen en wensen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door. Maakt u eenmalig een reis buiten Europa? Of gaat u voor langere tijd op wereldreis naar Azië, Amerika of Afrika? Vergelijk zowel kortlopende als doorlopende reisverzekeringen en maak de beste keuze.

Reisverzekering vergelijken

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01