Scooterverzekering met diefstaldekking

Eén van de opties om uw scooter te verzekeren is door middel van een scooterverzekering met diefstaldekking. Wat houdt deze scooterverzekering met diefstaldekking precies in? In dit artikel leggen wij u meer uit over wat precies verzekerd is en waar u op moet letten.

Scooterverzekering vergelijken

Wat is precies verzekerd bij een scooterverzekering met diefstaldekking?


In Nederland is het verplicht scooters met minimaal een WA scooterverzekering te verzekeren. Daarnaast kan er ook een WA scooterverzekering met diefstaldekking gekozen worden. Deze scooterverzekering wordt bij een aantal verzekeringsmaatschappijen WA + beperkt casco genoemd. Bij deze verzekering is schade aan een tegenpartij verzekerd, wanneer u aansprakelijk wordt gesteld. Dit valt onder de standaard WA scooterverzekering. Bij een scooterverzekering met diefstaldekking is ook diefstal van de scooter verzekerd. Bovendien bent u ook verzekerd tegen joyriding met uw scooter. Een aantal verzekeringsmaatschappijen bieden ook verzekeringsdekking aan voor schade door hagel, storm en brand. Heeft u een nieuwe scooter? Dan is een all risk scooterverzekering wellicht de beste optie.

Wat is niet verzekerd bij een scooterverzekering met diefstaldekking?


Doordat een scooterverzekering met diefstaldekking een WA scooterverzekering is met een aanvullende diefstalverzekering, is niet alleen schade aan anderen, maar ook schade aan uw eigen scooter door diefstal verzekerd. Dit betekent dat u niet verzekerd bent voor schade aan uw eigen scooter door een aanrijding, schade door van de weg raken met uw scooter of vandalisme aan uw scooter. Een belangrijk aandachtspunt bij een scooterverzekering met diefstaldekking is dat uw scooter met een goedgekeurd en gecertificeerd ART slot op slot gezet moet worden. Wordt uw scooter gestolen en was uw scooter niet op slot gezet met een goedgekeurd ART slot? Dan vergoedt de verzekeraar de schade door diefstal van uw scooter niet. Welk goedgekeurd ART slot nodig is bij uw scooter kunt u navragen bij de verzekeraar van uw keuze.

Een scooterverzekering met diefstaldekking kent daarnaast ook uitsluitingen waarbij schade niet verzekerd is, wanneer er sprake is van opzet, roekeloosheid, rijden onder invloed of zonder geldig rijbewijs.

Wanneer kiest u voor een scooterverzekering met diefstaldekking?


Een scooterverzekering met diefstaldekking kent een uitgebreidere verzekeringsdekking dan alleen een WA scooterverzekering. Logischerwijs dient u hier dan ook meer premie voor te betalen dan bij een WA scooterverzekering. Of u voor een scooterverzekering met diefstaldekking moet kiezen, is afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijk is bijvoorbeeld de leeftijd van uw scooter, uw eigen financiële ruimte en of u in de stad woont met een hoog diefstalpercentage of juist in een dorp. In het stedelijk gebied is het diefstalpercentage vaak hoger dan in afgelegen gebieden. Dan kan het wenselijk zijn om uw scooter met een scooterverzekering met diefstaldekking te verzekeren.

Scooterverzekeringen met diefstaldekking vergelijken


Meerdere verzekeringsmaatschappijen bieden een scooterverzekering met diefstaldekking aan. Hier worden verschillende premies voor gehanteerd. Vooraf een scooterverzekering vergelijken is altijd handig en verstandig, zodat u niet teveel premie betaalt. Neem bij het vergelijken ook altijd de voorwaarden van de betreffende verzekeraar door, zodat u precies weet wat wel en niet verzekerd is bij de scooterverzekering met diefstaldekking van uw keuze.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01