Allrisk scooterverzekering

U heeft een scooter gekocht en bent nu aan het kijken naar de beste verzekering voor uw nieuwe scooter. U moet uw scooter volgens de wet verplicht verzekeren. Er zijn meerdere opties voor een verzekering voor uw scooter. Eén van de opties is een allrisk scooterverzekering, maar wat houdt een allrisk verzekering voor uw scooter precies in? Wat is er verzekerd en waar moet u op letten? Dat wordt u in dit artikel uitgelegd, zodat u een goede overweging kunt maken om uw scooter op de beste manier voor u te verzekeren.

Scooterverzekering vergelijken

Wat is precies verzekerd bij een allrisk scooterverzekering?


Een allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor scooters. De ene verzekeringsmaatschappij noemt deze verzekering een allrisk scooterverzekering en andere verzekeringsmaatschappijen hebben het over een WA + volledig casco scooterverzekering. Dit is dus een aandachtspunt bij het maken van een vergelijking bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel noemen wij het de allrisk scooterverzekering.

Wanneer u voor de meest uitgebreide verzekering kiest voor uw scooter, de allrisk scooterverzekering, is uw scooter voor veel zaken verzekerd. Zo is de schade die u met uw scooter als bestuurder aan anderen toebrengt verzekerd. Ook is schade door brand, diefstal, storm of schade door botsingen, slippen met de scooter of wanneer u van de weg raakt met uw scooter en hier schade aan het voertuig mee oploopt, verzekerd. Dit betekent dus dat bij een allrisk scooterverzekering niet alleen de schade die u met uw scooter aan anderen toebrengt is verzekerd, maar ook de schade aan uw eigen scooter. In de verzekeringswereld en verzekeringsvoorwaarden wordt vaak over een ‘van buiten komend onheil’ gesproken. Hier vallen situaties als botsingen, slippen of het omslaan van het voertuig onder en dit is verzekerd bij een allrisk scooterverzekering.

Wanneer kiest u voor een allrisk scooterverzekering?


Omdat een allrisk scooterverzekering de meest uitgebreide verzekering voor een scooter is, zoals eerder werd aangegeven, betaalt u hier uiteraard ook meer premie voor. Of u deze soort verzekering moet kiezen voor uw verzekering hangt van een aantal factoren af. Kijk allereerst naar de leeftijd van uw scooter. Is uw scooter gloednieuw, of gaat de scooter al een aantal jaar mee? Ook is uw woonplaats of het gebied waar u woont een overweging voor de soort verzekering die u kiest voor uw scooter. In de steden in de randstad worden scooters vaker gestolen dan bijvoorbeeld in de kleinere steden buiten de randstad of in dorpen. Als u bijvoorbeeld in de randstad woont, kan het vaak gewenst zijn om uw scooter dan te verzekeren op zo’n manier dat diefstal verzekerd is. Dan is het wel raadzaam om voor een allrisk scooterverzekering te kiezen.

Allrisk scooterverzekeringen vergelijken


Er zijn een aantal verzekeraars die een allrisk scooterverzekering aanbieden. Omdat de kosten van een scooterverzekering uiteen lopen per verzekeraar en om te bepalen welke verzekeraar en premie het beste bij u past, kunt u de scooterverzekeringen met elkaar vergelijken via de scooterverzekering vergelijker. Lees altijd goed de voorwaarden door om te kijken wat er daadwerkelijk onder de allrisk scooterverzekering valt van de verzekeringsmaatschappij die u uiteindelijk kiest.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01