Scooterverzekering met diefstaldekking

Bang dat uw scooter wordt gestolen? Kies dan voor de scooterverzekering met diefstaldekking.

Wat is verzekerd bij een scooterverzekering met diefstaldekking?

In Nederland is het verplicht scooters met minimaal een WA scooterverzekering te verzekeren. Daarnaast kan er ook een WA scooterverzekering met diefstaldekking gekozen worden. Deze dekking wordt soms ook de WA + beperkt casco dekking genoemd. Met deze dekking is zowel schade aan een tegenpartij verzekerd wanneer u aansprakelijk wordt gesteld én diefstal van de scooter. Bovendien bent u ook verzekerd tegen joyriding met uw scooter. Een aantal verzekeraars biedt ook dekking aan bij schade door hagel, storm en brand. Heeft u een nieuwe scooter? Dan is een all risk scooterverzekering wellicht de beste optie.

Wat is niet verzekerd bij een scooterverzekering met diefstaldekking?

U bent niet verzekerd voor:

  • schade aan uw eigen scooter door een aanrijding
  • schade door van de weg raken met uw scooter
  • vandalisme
  • schade door opzet, of roekeloos rijden
  • rijden onder invloed of zonder geldig rijbewijs
  • diefstal indien uw scooter niet op slot stond of als u geen goedgekeurd en gecertificeerd ART slot heeft

Wanneer kiest u voor een scooterverzekering met diefstaldekking?

Een scooterverzekering met diefstaldekking kent een uitgebreidere dekking dan alleen een WA scooterverzekering. U betaalt hier dan ook meer premie voor. Of u voor een scooterverzekering met diefstaldekking moet kiezen, is afhankelijk van een aantal factoren. Belangrijk is bijvoorbeeld de leeftijd van uw scooter, uw eigen financiële ruimte en of u in de stad woont met een hoog diefstalpercentage of juist in een dorp. In steden worden vaak meer scooters gestolen. 

Scooterverzekeringen met diefstaldekking vergelijken

Alle verzekeraars bieden een scooterverzekering met diefstaldekking aan. Hier worden verschillende premies voor gehanteerd. Vooraf een scooterverzekering vergelijken is verstandig, zodat u niet teveel premie betaalt. Neem bij het vergelijken ook altijd de voorwaarden van de verzekeraar door, zodat u precies weet wat wel en niet verzekerd is.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Rijksoverheid 
  • CBS
  • ANWB