Vanaf welke leeftijd kan ik een scooterverzekering afsluiten?

Een scooterverzekering afsluiten kan zodra iemand 16 jaar of ouder is.

Net de theorie- en praktijkexamen voor uw scooterrijbewijs gehaald? Fijn! Dan kunt u nu een eigen scooter kopen en de weg op. Voordat dit mag, dient u een scooterverzekering af te sluiten. Zonder een verzekering mag u de weg niet op.

Verzekeringnemer moet minimaal 16 jaar zijn

Bij het afsluiten van een scooterverzekering moet de verzekeringnemer minimaal 16 jaar zijn. Ouders of verzorgers moeten tekenen voor de verzekering indien de verzekeringnemer nog geen 18 jaar is.

Scooterverzekering op naam van de ouders

Het is mogelijk om een scooterverzekering op naam van de ouders te zetten. Dit kan alleen voor kinderen die nog thuiswonen. Als afwijkende bestuurder moet de naam van het kind doorgegeven worden. De verzekeraar weet dan dat het kind veelal op de scooter rijdt. Ook de premie wordt dan op basis van de leeftijd van het kind berekend. Omdat het gaat om een jonge bestuurder, zal de premie hoger zijn. Het voordeel is dat hij of zij zelf schadevrije jaren opbouwt. Na verloop van tijd zal de premie daarom zakken. Voor uitwonende / studerende kinderen gelden andere regels. Zij dienen zelf een scooterverzekering af te sluiten.

Scooter minimaal WA verzekeren

Voordat uzelf of uw kind de weg op mag met de scooter, dient de scooter minimaal WA te zijn verzekerd. Hiermee is de schade gedekt die u met uw scooter aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen scooter is niet verzekerd. Wilt u dat wel meeverzekeren, dan dient u een uitgebreidere dekking te nemen. Voordat u een scooterverzekering kiest en weet welke dekking u moet nemen, is een scooterverzekering vergelijken een verstandige optie.

Bronnen

Voor het schrijven van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

  • Interpolis
  • HEMA